Review: Duurzame KeepCup

Ken je dat, ‘s morgen geen tijd om even lekker te zitten voor dat bakje koffie of thee… onderweg zijn en dan je koffie moeten halen in zo’n vervelende wegwerp beker? Vaak moet je dan nog uitkijken dat de beker niet omvalt of je per ongeluk morst. Sommige bekers worden zelfs zo warm dat je ‘m amper vast kan houden (helaas snappen ze niet overal dat er een extra kartonnen bandje om moet hier in Nederland). Ik heb de milieubewuste oplossing voor je; Review: Duurzame KeepCup.

Review: Duurzame KeepCup

Bij de pressday van Maison PR kreeg ik dit schatje mee en ik heb ‘m uitvoerig uitgetest. Hoewel ie niet geseald kan worden (logisch) is ie zeker wel lekvrij, mits je ‘m natuurlijk echt gaat schudden. Je kunt ‘m gemakkelijk meenemen en dus ook laten vullen (Starbucks geeft je zelfs korting als je je eigen beker meeneemt) of zelf vullen, de meeste pompstations hebben een goed apparaat staan.

Duurzame koffiebeker

Je kunt de KeepCup in heel veel verschillende kleuren en ook verschillende maten krijgen en in de KeepCup blijft je koffie of thee dertig minuten langer warm, dat is ook prettig toch?

Milieuvriendelijk

De KeepCup is gemaakt van Polypropyleen, gifvrij plastic, zonder weekmakers en volledig te recyclen. Wereldwijd gebruiken al 900.000 liefhebbers deze beker. Op deze manier voorkwamen zij dat er 50.000 bomen gekapt werden voor de productie van kartonnen wegwerpbekers. KeepCup gelooft in samen een betere wereld creëren door middel van hergebruik. Zij wil daarom bedrijven bewegen ook hun sociale verantwoordelijkheid te tonen en samen te werken aan hetzelfde positieve doel; samen een re-use revolutie in gang zetten.

KeepCup Australie

Zelfs het karton om de verpakking is gemaakt van 100% gerecycled karton.

Open en dicht…. een heel makkelijk klepje, kijk dat heb je niet met die wegwerp beker 😉

Review: Duurzame KeepCup

Waarom heeft dit Australische bedrijf de KeepCup bedacht?

Datkoffie to-go een echte trend is blijkt, want er wordenjaarlijks 500 miljard take-away bekers geproduceerd om in dezebehoefte te voorzien. Maar wist je dat we een wegwerpbeker gemiddeld al na 5minuten weer in de afvalbak gooien? Wereldwijd belanden er iedere seconde 1miljoen bekers in de prullenbak. Dàt moet veranderen dachten ze bij KeepCup.Zij komen daarom met een handzame en duurzame meeneembeker in verschillendematen en hippe kleuren. “We hopen mensen wereldwijd en nu ook in Nederland en Belgiëte kunnen laten inzien dat veel kleine daden samen een enorm verschil maken.Laten we onze wereld een betere plek maken”, zegt Abigail Forsyth, bedenker enCEO van de KeepCup. “Bij KeepCup streven we ernaar wereldwijd een hergebruikpercentage van 30% te bereiken.”

Een ander voordeel, hij kan in de magnetron. Even je melk opwarmen en vervolgens onder het apparaat of je giet die met hand gezette koffie erbij, dan ben je helemaal hip!

Er gaat best veel in deze cup en ik heb het op 1 na kleinste (formaat S) van 227 ml. Er is nog een kleinere verkrijgbaar (XS) en 2 grotere (L en XL)

KeepCup roze

De kunststof meeneembekers zijn er in vrolijke kleurencombinaties als chic black Hustler, the cool-toned Dreamer, the pink and bubbly Instigator en the no-nonsense Thinker and Creator. Naast de hippe kleuren is de KeepCup lichtgewicht, onbreekbaar, door innovatieve sluiting lekdicht en past het in vrijwel iedere bekerhouder van de auto of fiets. Ze kunnen dus probleemloos in de magnetron maar ook in de vaatwasser en vriezer. Het handige is, hij kan helemaal uit elkaar en zo dus hop de vaatwasser in.

De verschillende KeepCup collecties, de Rocker Serie, de Cosmic Sky en de Movers and Shakers Range zijn o.a. te koop bij de Bijenkorf, verschillende espressobars, cadeau- en designwinkels.

Naast de samengestelde collecties is het mogelijk een KeepCup samen te stellen in de op dat moment ‘standaard’ beschikbare kleuren. Dit kan op http://www.keepcup.com/keepcup-store/design-your-own.

Verkoopprijzen zijn vanaf € 10,50.

Nog meer stylish op pad gaan met duurzame artikelen? Wat dacht je van deze boodschappentas!

Heb jij al eens gehoord van deze KeepCup en beter misschien nog wel, heb je er 1?

Liefs Heidi

(Visited 523 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *