5x Zalige lunch adresjes in Antwerpen

Brunch.. ontbijt of lunch, you name it! Wanneer je ook wil op welk moment, er zijn werkelijk teveel superplekjes ofwel hotspots in Antwerpen waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch, waar ze ook een ontbijtjes serveren. Ik heb er vijf uitgetest die zeker benoemd moeten worden. Van pannenkoeken tot aan shakshuka met een kruidig warme drankje erbij. Plekjes die al jaren een succes zijn tot gloedje nieuwe tentjes, ik zet ze voor je op een rij! Ik houd van lekker eten (zoals we inmiddels wel weten) en in een stad als deze is het te verleidelijk om buiten de deur te snoepen van al het lekkers! Komt ie: 5x Zalige lunch adresjes in Antwerpen

Oats Day Long

Een supernieuwe hotspot in het centrum aan het Hopland (vlakbij de Meir) tref je Oats Day Long aan. Broer en zus Ewout en Anse starte de havermout-droom in 2018 in Gent en mochten zich de eerste havermoutbar in de Benelux noemen. Na dit succes hebben ze een nieuwe vestiging geopend hier in Antwerpen. Uiteraard moest ik daar een kijkje nemen en snoepen van het lekkers. Naast de zalige porridge, acai bowls, wunderbrot, granola en pancakes, etc. serveren ze ook (havermout) coffee. Een feestje op je bord met zeer vriendelijke bediening. Kortom; zeker een kijkje nemen en proeven natuurlijk!

ToiToiToi

Een lekker ontbijtje of lunch met een goed koffietje erbij, of in mijn geval een matcha latte. Gezellige sfeer waar ook geregeld leuke events worden geregeld. In één van de leukste straatjes (mijn mening) tref je deze culture food en coffee zaakje aan waar je even achterover kan hangen en genieten een drankje (kombucha, warme choco met rum, etc.) met een gerechtje (stukje cake, egg brunch, hummus, etc.). Eetwensen? No problemo! Er wordt rekening gehouden met vegan of glutenvrij. Je vind ToiToiToi aan de Lange Koepoortstraat.

Murni Antwerpen Zuid

Op zondag is het hier zo’n dag dat je ergens gaat ontbijten, lunchen of brunchen. Waar ik laatst op een zondagmiddag mijn zinnen op had gezet was Murni op het Zuid. Murni geeft meerdere vestigingen maar dit plekje midden in klein Parijs (zoals ik het noem) vind ik zo leuk! Ontzettend vriendelijke bediening en zalig eten. Van heerlijke Breakfast Bowls & Brunch combinaties tot aan vegan American pancakes en lekkere koffietjes en bio thee. Ik genoot hier van de Kopenhagen smoked met een Tel Aviv latte (met dadelsiroop). Binnenkort opent er nog een vestiging van Murni aan de Graanmarkt.

STACKS Pancakes

Stapeltje fluffy pannenkoeken iemand? Maar hemel wat een lust voor het oog en je tong! Zoete bouwwerken (ohh je moet de Red Velvet ‘s zien) maar ook hartig, zelfs nu sinds kort een burger-stack. Voor mij ‘s een keer hartig met deze bijzondere stapel. Guacamole, Pico de Gallo en een gepocheerd eitje, onder de naam Mexican Wall. Nou dat heb ik geweten want zelfs ik (ja ik) kreeg deze muur niet eens op! Je vind STACKS op het Zuid aan de Volkstraat.

Salt & Mint

Oprichtster Amal heeft hier toch wel een feestje neergezet! Alles wat ik mocht proeven was heerlijk! Van een Marokkaans ontbijt met muntthee tot tot Persian brunch. Alles geserveerd in kleurrijke kommetjes en niet te vergeten de tajines. Ik genoot van een wereld brunch met o.a. een “msemen” pannenkoek, Shakshuka en jasmijn en peer thee. Rijke smaken (ik ben zo dol op bloemensmaken aan gerechten) die een sensatie op je tong zijn. Ik heb alles stiekem ook helemaal opgelepeld.. ja zelfs de marmelade van abrikoos en oranjebloesem. Je vind Salt & Mint in de wijk Zurenborg aan de Draakstraat.

Meer leuke tips over Antwerpen, check mijn laatste post (link).

Heb jij nog leuke tips voor lunch adresjes in Antwerpen? Liefs Heidi

Op de hoogte blijven van mijn artikelen, volg me op Facebook.

Meer van mij en mijn leven in Antwerpen zien, volg me (op mijn gloedjenieuwe account, de oude is gehackt) op Instagram.

Je mag je natuurlijk ook altijd inschrijven op de nieuwsbrief!

Veel lees en kijkplezier! Liefs Heidi

Dit artikel bevat géén gesponsorde content.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 4 =


CommentLuv badge