5x Zalige lunch adresjes in Antwerpen

Brunch.. ontbijt of lunch, you name it! Wanneer je ook wil op welk moment, er zijn werkelijk teveel superplekjes ofwel hotspots in Antwerpen waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch, waar ze ook een ontbijtjes serveren. Of je nou lekker wil lunchen in Antwerpen Zuid, centrum, het Eilandje of in één van de andere hippe wijken, ik test regelmatig uit en deel ze met je. Vandaag vijf adresjes die ik heb uitgetest en zeker benoemd moeten worden. Van pannenkoeken tot aan shakshuka met een kruidig warme drankje erbij. Plekjes die al jaren een succes zijn tot gloedje nieuwe tentjes, ik zet ze voor je op een rij! Ik houd van lekker eten (zoals we inmiddels wel weten) en in een stad als deze is het te verleidelijk om buiten de deur te snoepen van al het lekkers! Komt ie: 5x Zalige lunch adresjes in Antwerpen

Oats Day Long

Een supernieuwe hotspot in het centrum aan het Hopland (vlakbij de Meir) tref je Oats Day Long aan. Broer en zus Ewout en Anse starte de havermout-droom in 2018 in Gent en mochten zich de eerste havermoutbar in de Benelux noemen. Na dit succes hebben ze een nieuwe vestiging geopend hier in Antwerpen. Uiteraard moest ik daar een kijkje nemen en snoepen van het lekkers. Naast de zalige porridge, acai bowls, wunderbrot, granola en pancakes, etc. serveren ze ook (havermout) coffee. Een feestje op je bord met zeer vriendelijke bediening. Kortom; zeker een kijkje nemen en proeven natuurlijk! Inmiddels heeft Oats Day Long ook een groot terras aan de voorzijde. Heerlijke genieten in het zonnetje dus!

ToiToiToi

Nog een adresje om te lunchen in Antwerpen centrum is Toi Toi Toi. Een lekker ontbijtje of lunch met een goed koffietje erbij, of in mijn geval een matcha latte. Gezellige sfeer waar ook geregeld leuke events worden geregeld. In één van de leukste straatjes (mijn mening) tref je deze culture food en coffee zaakje aan waar je even achterover kan hangen en genieten een drankje (kombucha, warme choco met rum, etc.) met een gerechtje (stukje cake, egg brunch, hummus, etc.). Eetwensen? No problemo! Er wordt rekening gehouden met vegan of glutenvrij. Je vind ToiToiToi aan de Lange Koepoortstraat, vlakbij de Meir.

Murni Antwerpen Zuid

Op zondag is het hier zo’n dag dat je ergens gaat ontbijten, lunchen of brunchen. Waar ik laatst op een zondagmiddag mijn zinnen op had gezet was Murni op het Zuid. Murni geeft meerdere vestigingen maar dit plekje midden in klein Parijs (zoals ik het noem) vind ik zo leuk! Ontzettend vriendelijke bediening en zalig eten. Van heerlijke Breakfast Bowls & Brunch combinaties tot aan vegan American pancakes en lekkere koffietjes en bio thee. Ik genoot hier van de Kopenhagen smoked met een Tel Aviv latte (met dadelsiroop). Binnenkort opent er nog een vestiging van Murni aan de Graanmarkt (vlakbij de Meir).

STACKS Pancakes

Stapeltje fluffy pannenkoeken iemand? Maar hemel wat een lust voor het oog en je tong! Zoete bouwwerken (ohh je moet de Red Velvet ‘s zien) maar ook hartig, zelfs nu sinds kort een burger-stack. Voor mij ‘s een keer hartig met deze bijzondere stapel. Guacamole, Pico de Gallo en een gepocheerd eitje, onder de naam Mexican Wall. Nou dat heb ik geweten want zelfs ik (ja ik) kreeg deze muur niet eens op! Je vind STACKS op het Zuid aan de Volkstraat. UPDATE: helaas is STACKS permanent gesloten. Check zeker andere toffe restaurants om te lunchen op ‘t Zuid >> link artikel

Nog meer toffe adresjes in Antwerpen om heerlijk te eten? Ik heb 15 restaurants voor je op een rij gezet. Van de Vlaamse pot tot aan Italiaans en Aziatisch. Voor ieder wat wils! Check het artikel hier.

Salt & Mint

Oprichtster Amal heeft hier toch wel een feestje neergezet! Alles wat ik mocht proeven was heerlijk! Van een Marokkaans ontbijt met muntthee tot tot Persian brunch. Alles geserveerd in kleurrijke kommetjes en niet te vergeten de tajines. Ik genoot van een wereld brunch met o.a. een “msemen” pannenkoek, Shakshuka en jasmijn en peer thee. Rijke smaken (ik ben zo dol op bloemensmaken aan gerechten) die een sensatie op je tong zijn. Ik heb alles stiekem ook helemaal opgelepeld.. ja zelfs de marmelade van abrikoos en oranjebloesem. Je vind Salt & Mint in de wijk Zurenborg aan de Draakstraat.

Heb jij nog leuke tips voor lunch adresjes in Antwerpen? Liefs Heidi

Meer toffe hotspost is Antwerpen ontdekken? Ik deel er in dit artikel weer 5! Fijne adresjes in ‘t Zuid, Berchem en het Centrum.

Antwerpen, Antwerpen Zuid, Brunchtips, Gezond lunchen Antwerpen, Goedkoop lunchen Antwerpen, Hip lunchen Antwerpen, Hotspots Antwerpen, Lekker eten in Antwerpen, Leuke eetadresjes in Antwerpen, Leuke restaurants in Antwerpen, Lunchen Antwerpen centrum, Lunchen Antwerpen Eilandje, Lunchen Antwerpen Meir, Lunchen Antwerpen terras, Lunchen Antwerpen zondag, Lunchen Antwerpen Zuid, Lunchen in Antwerpen, Lunchen in centum Antwerpen, Lunchtips, Antwerpen Tips, Antwerpen, Weekendje Antwerpen Zurenborg Antwerpen, Moss, Volkstraat
Revista, Antwerpen zuid, luchen in Antewerpen, leuke restaurants in antwerpen,

In mijn persoonlijke post deel ik vaak leuke adressen om te eten en te bezichtigen in Antwerpen. Meer fijne tips kun je in o.a. dit artikel terug lezen.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel bevat géén gesponsorde content.

(Visited 1.531 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *