15x Zalige eetadresjes in Antwerpen

Ik krijg heeeeeel vaak de vraag: Joh Heidi, ik ben binnenkort in Antwerpen, waar kun je lekker eten? Supertof natuurlijk en een eer dat ik tips mag geven en mee denken maar het is ook weer lastig. Van welke keuken hou je? Kom je voor een dag of een overnachting en waar is eventueel je hotel? Nou ben ik natuurlijk een lekkerbek die graag “op restaurant gaat” of het nou diner of lunch is (of een lekker koffietje met een prachtig gebakje, waar ik apart nog tips over ga geven), ik test heel wat uit en vandaag deel ik er maar liefst vijftien adressen met je! Ik dacht eraan om het in delen te doen maar ach, ik heb er nog zoveel op mijn wishlist staan dat er vast toekomstig meer bij komt en nu kun je tenminste lekker kiezen, van Italiaans tot een Vlaams potje en Aziatisch, voor ieder wat wils en elke portemonnee. Ik heb stuk voor stuk hele fijne restaurants voor je uitgekozen door heel ‘t stad heen ;-). Enjoy! 15x Zalige eetadresjes in Antwerpen

Handig om te weten: bij de meeste van deze restaurants worden er allergenen alternatieven aangeboden.

Fons

Voor mij nog net niet om de hoek bevind zich het Theaterplein (Vogelenmarkt) waar ik met regelmaat te vinden ben voor een lekker drankje of een hapje, zo ook bij het sfeervolle familiebedrijf Fons. Omdat we zolang goed weer hebben gehad zit ik graag buiten waar je uitkijkt op, zoals ik het noem, de tuintjes (ik weet niet hoe het hier echt wordt genoemd) maar je kunt hier ook binnen genieten van heerlijk eten in het prachtige interieur. “We hebben voor elk wat wils: van vleesbereidingen tot heerlijke klassieke visgerechten tot ‘the best burgers in town’.” Fons werkt met dagverse ingrediënten, lokale producten en kleine toeleveranciers. Leuk weetje: Chef-kok Thomas is een van de oprichters van Antwerp Gin Company (HenTho gins).

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Fons.

Standard Pizza – Pakt

Ik kom graag in het mooie “PAKT” voor een koffietje, lunch of diner. Waar ik zeker graag kom is bij de gezellige pizzeria Standard. Steenoven zuurdesem pizza’s, salades en heerlijke desserts maar ook voorgerechtjes om te delen. Met lekker weer zit je buiten aan de lange “picknick” tafels maar uiteraard kun je ook gezellig binnen zitten in een knusse sfeer om te genieten van de Italiaanse lekkernijen. Vriendelijk personeel en vriendelijke prijsjes. Oja en je viervoeter is ook welkom!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Standard.

Ferrier 30

Op het mooie Zuid, recht tegenover het pas opnieuw geopende KMSKA (Museum voor Schone Kunsten) bevind zich het prachtige Italiaanse restaurant Ferrier 30. Klassiekers uit de Italiaanse keuken zoals zij het benoemen en dat klopt zeker! Genieten van zalige gerechten als de mooiste pasta-, vlees- en visgerechten. Uiteraard ook heerlijke desserts en passende wijnen. Ferrier 30 werkt met pure ingrediënten van topniveau en dat proef je. Een stukje Italië in Antwerpen enne een heerlijke glaasje limoncello van het huis na uiteraard. 😉

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Ferrier 30.

Win’s

Ga je een stukje verder door van het KMSKA richting het bijzondere gerechtsgebouw, dan passeer je de prachtige fontein aan de Lambermontplaats. Hoe tof is het om precies daar te genieten van een Chinese lunch of diner met uitkijk op die fontein? Super vriendelijke bediening en heerlijk eten. Of je nu gaat voor een shared diner van allerlei Dim Sum met een soepje vooraf, of een lekker typisch Chinees hoofdgerecht. Bekijk ook zeker de wijnkaart waar staat WIN’S tevens bekend om. Vergeet ook zeker niet om een dessert te bestellen, daar komt een huisgemaakt soort koekje bij die je absoluut wilt proeven!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van WIN’S.

RAS

Voor mij alweer even geleden dat ik mocht genieten van een werkelijk fantastische 4 gangen lunch bij het mooie RAS (Restaurant aan de Stroom) maar gelukkig is de kaart onveranderd. Wat een zaligheid en een top locatie! Je zit direct aan de Schelde, echt een feestje qua uitzicht en tevens voor je smaakpapillen! Qua prijsklasse ligt het zeker wel hoger maar dat is logisch voor zo’n gastronomisch hoogstandje in een mooi vormgegeven design interieur. RAS heeft een vermelding in de welbekende Michelin gids. Op en top verwennerij!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van RAS.

Black Friday 2022Black Friday 2022

Tio Tapas

De Spaanse keuken maak je mij erg gelukkig mee! Ik mocht dit jaar dan ook weer een reis maken naar het mooie Catalonië met de kleurrijke keuken en om even herinneringen op te halen is TIO daar de ideale plek voor. Alsof je je echt even in Spanje waant met al die heerlijke tapas! Qua prijs moet je het niet helemaal vergelijken met de tapas daar, want ze zijn ietwat duurder maar je hebt wel waar voor je geld want ze zijn zalig! Zeker ook de Creme Catalana bestellen als dessert want deze is zeker ook om je vingers bij af te likken. “TIO is een Catalaanse tapasbar met Baskische en Moorse invloeden. Waar cava, wijn, tapas & muziek centraal staan.” Zeker ook een aanrader voor de glutenvrij eter!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van TIO.

Divin By Sepi

Nog een gastronomisch hoogstandje is Divin By Sepi op ‘t Zuid. Een wijnbar met eten wat je kan beschrijven als engeltjes op je tong. Dit toprestaurant op mooie locatie en sfeervolle interieur, is opgericht door de welbekende Iraanse dame Sepideh Sedaghatnia, voormalig sommelier van 3 Michelin sterren restaurant ‘t Zilte en het gezicht van VTM-programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant’. Heerlijke wijnen en fantastisch eten!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Divin By Sepi.

Bourla

Waar ik met regelmatig te vinden ben is het altijd gezellige Bourla. Het eten is hier altijd goed en de bediening echt top! Een restaurant waar je kunt genieten van een ouderwetse stoof, vol au vent (koninginnen hapje of in de Nederlandse volksmond ook bekend als een pasteitje), pasta of een heerlijk wild gerecht. Buiten op het grote (verwarmde) terras of gezellig binnen in het warme toegankelijke restaurant, voor ieder wat wils! Bourla ligt aan de Graanmarkt vlakbij het Theaterplein, handig als je een voorstelling wilt bezoeken.

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Bourla.

Takumi Ramen

Nu kwam ik al vaker bij diverse vestigingen van Takumi Ramen in Antwerpen maar onlangs mocht ik, ter ere van hun 15 jarig bestaan, genieten van een heerlijke lunch. Alles wat ik tot nu toe geproefd heb bij Takumi is zalig! Nu ben ik dan ook echt een fan van de Aziatische keuken en tevens van Ramen. Een goede gyoza gaat er ook altijd in! Voor een leuke prijs kun je je buikje rond eten en genieten van een fijne sfeer. Antwerpen heeft diverse vestigingen waaronder Marnixplaats (op ‘t Zuid), Groenplaats, Centraal en Grote Markt. Ik genoot van deze lunch aan de Grote Markt.

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Takumi Ramen.

Restaurant De Bomma

Eten alsof je bij oma aanschuift, letterlijk tonnetje rond vertrekken van al het lekkers wat Bomma (oma) te bieden heeft. De ouderwetse roestvrije schaaltjes nemen je echt even terug naar vroeger. Diverse “aangemaakte” groentjes, verschillende aardappelgerechten en natuurlijk staat er een garnalenkroket op het menu naast alle andere Vlaamse klassiekers. En je lieve viervoeter is hier ook meer dan welkom!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Restaurant De Bomma.

De Pottekijker

Gelegen in het hartje centrum tref je De Pottekijker aan. Een gezellig tamelijk smal pand waar je zowel beneden als boven kunt genieten van ouderwets Vlaamse lekkers. Kaas- en garnalenkroketten, een lekker vispannetje en frieten. “Dankzij de aandacht voor dagverse producten en de royale porties zijn de grill-, vlees- en visgerechten er altijd van een opmerkelijk niveau die tot ver buiten Antwerpen vermaard zijn. Het restaurant gaat schuil achter een bijzonder charmante, beschermde 16-eeuwse gevel, terwijl het interieur een warme, hedendaagse look meekreeg.” Ik kan het niet mooier dan dit omschrijven, want dit is het echte gevoel! Bourgondisch genieten!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van De Pottekijker.

Sil’Eau

Op het Eilandje, met uitzicht over de mooie jachthaven vind het gezellige restaurant SIL’EAU (de naam zegt het dus letterlijk). Gemoedelijke sfeer en simpelweg verrukkelijk eten! Van heerlijke salades tot belegde broodjes en pasta’s, biologisch en verse ingrediënten waarmee mooie gerechten op je tafel worden getoverd. Honger zul je na die heerlijke maaltijd niet meer hebben. Tipje: wanneer je SIL’EAU bezoekt, neem dan zeker ook een kijkje op het menubord voor de dagverse gerechten.

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van SIL’EAU.

Ciro’s

Wil je je even in een stukje authentiek en ouderwets Frankrijk wanen dan moet je zeker ‘s naar dit pareltje aan de Amerikalei. Voor de echte Antwerpenaar is dit zeker een begrip en dus ook en restaurant waar je de lokale bevolking spot (en zo nu en een BVer heb ik me laten vertellen, al herken ik er maar weinig). Ik heb me ook laten vertellen dat dat dit ook wel “het instituut” wordt genoemd. Dit in verband met de witte lakens en de witte blouse / zwarte broek van de bediening, welke overigen super is! Een bisque, een Hollandaisesaus zoals ie hoort. Deze wil je zeker ook op je lijstje zetten om ‘s te gaan eten.

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van Ciro’s.

SumSum

Als je opzoek bent naar een echte heerlijke dim sum en bao, bezoek dan zeker SumSum op ‘t Zuid. Voor mij was het wat lastig om goede foto’s te maken, het is er donker maar er sfeervol binnen, dus de bao wilden niet houden op de gevoelige plaat maar wat feestje is dit als Aziatisch (fusion) food liefhebber. Niet je klassieke Aziatische dim sum restaurant maar net dat tikje extra!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van SumSum.

‘t Hofke

Onlangs waren mijn oom en tante uit Amsterdam op bezoek en hadden een als verassing het bijzondere ‘t Hofke gereserveerd. Nu wandel en fiets ik daar zo vaak voorbij en dit letterlijke hofje was me nog nooit opgevallen. Tussen de restaurants door bevind zich een deur naar een verschillende hofjes en daar tref je onder andere ‘t Hofke aan, in het oude straatje van Antwerp! Authentiek lekkere Vlaamse gerechten. Ik kon wederom rollend naar huis! Toffe bediening (ook weer een familie restaurant) en een ontzettend gezellig ouderwets interieur. Bestel zeker de Zoete Zonde als nagerecht ;-).

Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van ‘t Hofke.

Meer tips over Antwerpen en waar je onder andere lekker kunt eten, check dan mijn andere artikelen >>> link.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *