Reizen: Citytrip Antwerpen

Heb je volgend weekend of tijdens de herfstvakantie nog geen plannen? Bezoek de prachtige stad Antwerpen dan eens! Leuk voor een dagtripje maar tegenwoordig heb je veel sites waar je voordelig een hotelovernachting kunt boeken. Vandaag laat ik je waar je de leukste winkeltjes kunt vinden, waar je overheerlijke verse quiche kunt eten en het beste brood en gebak van Antwerpen kunt kopen!

Reizen Citytrip Antwerpen winkeltips weekendje weg bakkerij Goossens Korte Gasthuisstraat

Vlakbij de parkeergarage waar we altijd gaan staan, bevindt zich de befaamde bakkerij Goossens. Je moet er even voor in de rij staan (tot buiten aan toe) maar dan heb je ook wat. Het kleine zaakje is voor elke Antwerpenaar een begrip. Van heerlijk brood tot gebak en koekjes, alles op ambachtelijke wijze en volgens (geheim) familierecept gemaakt. Ik heb het voorrecht wekelijks allerlei verschillende lekkernijen te mogen proeven en werkelijk alles is verrukkelijk!

Een echte aanrader, de bokkepootjes, koffiekoeken (heel anders dan wij Hollanders gewend zijn), het chocoladebrood.. ok eigenlijk kan u nu wel even doorgaan maar steeds weer ben ik aangenaam verrast door deze heerlijkheden. Je vindt de ambachtelijke bakkerij Goossens aan de Korte Gasthuisstraat 31.

Als je verder doorloopt vanaf de bakkerij kom je bij de MAC store uit, pas helemaal vernieuwd en dit is ook de enige plek waar je de geliefde MAC cosmetics (heb ik me laten vertellen) kunt kopen in het centrum.  Je vindt de MAC store aan de Schrijnwerkersstraat 21.

Verder door op deze straat neem je een zeker een kijkje de prachtige winkel RainPharma, als je van mooie en pure wellness producten houdt. Voor mij is dit een onbekend concept en merk. Nu ik verder ging zoeken zag ik dat er ook verkooppunten in Nederland en op meerdere plekken in België zijn, in deze winkel kun je alle producten terugvinden en tevens de “Spa” bezoeken (dit staat nog steeds bij mij in de planning).

De producten van RainPharma zijn echte Belgische producten en het wordt er tevens geproduceerd. Je kunt er alles qua huidverzorging vinden maar ook homefragrance, voedingssuplementen en rainshakes. Wil je meer weten over RainPharma, neem dan een kijkje op de site!

Tijd voor een lekker lunch, mijn tip: Simply Emily! Heerlijke zelfgemaakte quiches, soepen en desserts uiteraard gemaakt door Emily zelf. Het leuke kleine tentje bevindt zich aan de Hendrik Conscienceplein 11.

We bestelden deze heerlijke quiche met zongedroogde tomaat, mozzarella, en parmaham. Een 2e stuk had er nog wel in gegaan, wat was dit lekker! Er gaat niets boven een zelfgemaakte quiche! Heb je geen tijd om te zitten dan kun je ook afhalen bij Emily, handig toch? Op de Facebooksite kun je meer versgemaakte producten zien (zoals een cheesecake om van te watertanden).

Natuurlijk staat Antwerpen bekend om de prachtige gebouwen, mooie kerkjes en als je door de gezellige straatjes loopt tref je allerlei leuke winkels aan met prachtige producten van luxe tot vintage. Van deze vintagewinkels vindt je er aardig wat. Ik kon het dan ook niet laten om een kijkje te nemen. Rond de Leeuw van Vlaanderenstraat kun je dit soort winkels bezoeken.

Op de Melkmarkt tref je ook leuke en bijzondere winkels aan, zoals deze magazine winkel IMS. Als je iets zoekt op magazine gebied over welk onderwerp of uit welk land dan ook, dan is deze winkel zeker een aanrader. Meerdere verdiepingen vol met magazines, je kunt het zo gek niet bedenken, ze verkopen het. Schappen vol met magazines over sigaren, muziek, fotografie, alle modebladen en ga zo maar even door (het zou kunnen dat de winkel verhuisd is of compleet weg).

Aan de overkant van de magazinewinkel vindt je de winkels Akotee en Akotwee, hier kan ik dus echt lang rondsnuffelen. Alleen de site al is een beleving! Pip, muziekdozen, sierkussens, koekoeksklokken, allemaal even schattig. Ben je opzoek naar een leuk cadeau of “zoete” gadget, hier moet je zijn!

Ben je opzoek naar prachtige Japanse meubelstukken en accessoires, dan moet je echt even een kijkje nemen in deze winkel de Japan Center aan de Korte Koepoortstraat 11. Prachtige kasten, Samurai zwaarden, “Yoroi” harnassen (enige in Europa die dit verkoopt beweren ze), “Geisha” japonnen en slippers en prachtige theesetjes.

Wil je weten wat ze nog meer verkopen, neem een kijkje op de site.

Wil je nog een Japanse lekkerij, dan plof je aan de Kammenstraat neer voor heerlijke sushi. In de Sushi Shop kun je sushi’s bestellen zoals bijvoorbeeld de Cripsy Lobsterroll (kreeft, banaan, komkommer en yuzu mangosaus) of de Hawaïan Roll (garnaal, basilicum, appel, avocado, zalm, kiwi en yuzu mangosaus). Het water loopt me al in de mond. Daarnaast kun je boxes bestellen en tevens af halen. Check het menu op de site.

Loop je richting de lange straat “Nationalestraat”,  dan vindt je winkels van Antwerpenaar en haute couture ontwerper Dries van Noten, het modemuseum, een een eco-vriendelijke “mama- & babywinkel” en nog meer erg leuke winkels met de mooiste concepten.

Onderweg naar de parkeergarage loop je uiteraard nog naar de Schuttershofstraat die bekend staat om één van de meest luxe winkelstraat van Antwerpen te zijn. Hier vindt je winkels als de bekende macaron winkel La Durée, Saint Laurent, Chanel, Scapa, etc etc… als Chanel-lover moest ik wel even een prachtig stel schoenen fotograferen 🙂 *zucht* wat zijn ze mooi!

Ik ben nu 2 keer de afgelopen tijd naar deze prachtige stad geweest en dan heb ik nog lange na niet de gehele stad op de foto kunnen vastleggen (ik heb al getracht het zo beknopt als mogelijk te houden) een vervolg zal dus zeker komen!

In Antwerpen vind je natuurlijk ook veel ketens als Zara, H&M, Hunkemöller, Lush en Rituals terug maar voor het leuke en bijzondere shoppen moet je toch wel opzoek naar de kleine straatjes in “oud” Antwerpen.

Wil je lekker overnachten in Antwerpen? Check mijn artikel over U Antwerp, een zalig hotel op het Eilandje.

Heb jij nog aanraders wat je zeker een keer moet bezoeken in Antwerpen?

Liefs Heidi

(Visited 3.858 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *