Foodbloggerstour Den Haag 2019

De derde editie van een werkelijk heerlijk tour door een stad die ik alsmaar meer ga waarderen. Foodinnetjes Marjolein en Anne-Marie maakte het weer mogelijk dat ik er bij mocht zijn; de Foodbloggerstour Den Haag 2019. Zeer vereerd dat ik, tezamen met blogster Slowfoody, voor de 3e keer er ook bij mocht zijn! Laat me je weer meenemen door deze prachtige stad met de mooiste eetplekjes en nieuwe hotspots! Foodbloggerstour Den Haag 2019

gallery61

Nog maar net open en al een succes met errug lekker eten. De tour ging van start bij het mooie gallery61 in de Passage. De in 2007 gerestaureerde Passage is het oudste winkelcentrum van Nederland, alleen daarvoor wil je al een kijkje nemen maar laat staan al het lekkers wat deze prachtige hotspot met kunstzinnig tintje te bieden heeft! Een mango smoothie, falafel taco, gegrilde gamba met witte en roze pomelo, een wrap met kip en een springroll, welke allen op de kaart staan, gaven deze dag een goede welkom!

gallery61 | Passage 61 | gallery-61.nl

Daddy Donut – Churros Cartel

Zoetekauwen opgelet! “Cheaper then therapy” aldus het bord aan de wand, wat echt waar is, vrolijke kleuren en zoete geuren komen je tegemoet in deze donut en churros hotspot! Ik moet zeggen… die churros.. dat zijn mijn favoriet! Diversiteit van heerlijke smaken (met eerlijke ingrediënten) en quilty pleasures volop, hier houden we van! Een grote plank, een stapel bordjes en wat messen allemaal voor ons om van te snoepen, my kind of foodsharing! Haagse Horeca Donut eindbaas Tim Tromp die zijn droom van Daddy Donut is begonnen met een foodtruck en de klassieke donut in een nieuw jasje wilde steken. Nou Tim, ik kom terug!

Daddy Donut x Churros Cartel | Papestraat 10 | dd-x-cc.com

Hug The Tea

Het kleine lieve winkeltje, die ik leerde kennen in de eerste tour, zoals je ‘m allicht kende heeft plaats gemaakt voor een nieuwe ruime en prachtige versie. De lieve 2 zussen Claire en Lissa, die ik al eerder mocht bezoeken in hun Hug the Tea, stonden ons weer op te wachten met een tal van Japanse thee en matcha goodies! Cakejes en thee van het gezonde groene biologische “goedje”. Zo leuk om te zien dat het een succes is en daarom opnieuw een hotspot plekje in deze derde tour! Je kunt hier even zen worden en genieten van een heerlijke high tea of gezonde lunch. Regelmatig organiseren ze leuke events en kun je ook online shoppen.

Hug the Tea | Hofkwartier | hugthetea.com

Mugs and Mermaids

De grote (uhh..) zeemeerminnen droom vol glitters en blauw/roze is werkelijkheid geworden in deze kleurrijke omgeving met kleurrijke gerechten die echt onwijs lekker zijn! De kleurstoffen gebruikt in de gerechten zijn van natuurlijke oorsprong. Ik word hier gewoon blij van! Dat het plaatjes zijn om te zien is een feit maar de smaak is net zo goed! Zeker een hotspot als je het mij vraagt! Of je nou vegan, glutenvrij of suikervrij wilt eten, dat is geen enkel probleem. Daarnaast brengen ze ‘mermazing’ producten naar mensen over héél de wereld, alle producten zijn namelijk ook online te bestellen!

Mugs and Mermaids | Torenstraat 79 | mugsandmermaids.nl

Teds.

Fotogenieke gerechten waar ik onwijs veel kiekjes van heb genomen maar ook net als de lekkernijen is het interieur net zo prachtig! Een lange tafel met werkelijk alle gerechten op de kaart uitgestald om verorberd te worden. Wat lekker allemaal! Ik krijg weer trek als ik er naar kijk. Teds. is toch zeker een befaamde hotspot die je gewoon op je food-bucketlist moet hebben staan. Inmiddels 4 vestigingen van deze eet-hemel en Den Haag gaat onder de noemer “queen”. Ik zeg proeven!

Teds. | Frederikstraat 32 | teds-place.nl

DS Patisserie

Kelly en Robert-Jan van de patisserie die je MOET bezoeken kende ik ook al van de eerste tour. Dat deze hotspot weer in de tour opgenomen was komt door een nieuwe aanwinst in de winkel, een wel bijzondere namelijk Italiaans vers gedraaid ijs ofwel gelato. Gemaakt van de allerbeste melk (zo romig) en elke dag zijn er 6 smaken ijs te krijgen. Ik koos voor de citroen, best ever! Mocht je een ijsliefhebber zijn, deze mag je niet overslaan! Eigenlijk is alle een heerlijke traktatie voor jezelf 😉

DS Patisserie | Denneweg 136 | dspatisserie.nl

Pierre par CP

De een na laatste stop alweer van deze heerlijke tour! Tijd voor wijn! Een chique lust voor het oog, met exclusieve wijnen (750 soorten) voor de liefhebber. Ojaaa en dat zijn wij! Nog niet zo lang geopend deze mooie wijnbar aan de prachtige Denneweg en nu al lovende recensies, hier dus nog 1. Eigenaar en SVH Meestergastheer Joey de Kruijf presenteert bij Pierre par CP met trots een selectie uit de bijzondere wijnvoorraad van restaurant Central Park. Met kennis en gevoel voor sfeer schenkt hij samen met zijn team exclusieve wijnen, maar ook toegankelijke en moderne wijnen uit de mooiste streken. Vanaf de lunch tot laat in de avond kan je ook genieten van het uitgebreide culinaire aanbod. We kregen een glas Cava Pere Ventura aangeboden met een kaaskroketje en een mals stukje buikspek. Toch blijft het er allemaal gewoon ingaan.

Pierre par CP | Denneweg 11 | pierre.nl

The Student Hotel

De allerlaatste stop van een geweldige tour die elke keer weer zo goed georganiseerd en verzorgt is is een hotel. Nu denk je student? Ja en nee, we kunnen hier allemaal neerploffen voor een lekker maaltje, cocktail of een bed (met uitnodigende tekst). Het concept is in meerdere plaatsen in Nederland maar tevens Europa te vinden. Het moderne jeugdige tintje met een huiskamergevoel. Dat idee krijg ik als ik hier naar binnen ga. Aan het einde ploften we met zijn allen neer met een hapje en een cocktail. Wat een feest deze tour!

The Student Hotel | Hoefkade 9 | thestudenthotel.com

De leukste foodies bij elkaar! Wat een gezellige dag, zo genoten en dankbaar dat ik er bij mocht zijn! Den Haag heeft een warm plekje in mijn hart hopelijk bij jou ook net een beetje meer. Kijk hier voor de vorige tour.

Wat vind jij de leukste hotspot van deze tour?

Liefs Heidi

(Visited 266 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *