Opening Foodhallen Den Haag

Vanaf vandaag is er een nieuwe telg in de Foodhallen-familie, na de eerste “indoor food market” in Amsterdam (2014) en Rotterdam (2018) is het nu de beurt aan Den Haag! Aan de Haagse Bluf 40 kun je terecht voor heerlijke wereldhappen en alles uiteraard weer alles, 12 om precies te zijn, onder 1 dak met een gezellig Spaans tintje. Door de lieve Anne-Marie kon ik aanwezig zijn bij de pre-opening en neem ik je mee in de tour. Zeker een must-see en taste! Opening Foodhallen® Den Haag

Opening Foodhallen Den Haag

De officiële opening vind pas volgende week plaats maar de mooie Foodhallen achter de duinen is vanaf vandaag al geopend. En oh, oh, wat smaakt dat goed! Bijna alle stands zijn al gevuld, een enkele 2 zullen tevens snel geopend zijn. Deze Haagse Foodhallen is geïnspireerd op de foodmarktjes in Spanje, een Spaanse trap, blauwe tegelwanden en de gezellige binnenplaats, waar middenin een bar bevindt waar je alles kan bestellen qua dranken, een prachtige wijnkaart, heerlijke cocktails en biertjes van de tap. De Spaanse trap leid naar boven waar je nog een gezellige ruimte vind met een bar. Er is zo’n grote diversiteit aan gerechten wat je kunt bestellen, letterijk voor ieder wat wils!

Oh, oh, Foodhallen

Vandaag opent, na Amsterdam en Rotterdam, Foodhallen ® zijn derde locatie in Den Haag. Nederlands eerste en bekendste indoor food market trekt met 12 foodstands en twee bars in winkelhof Haagsche Bluf. Daar verzamelt Foodhallen het allerlekkerste van de hofstad. Van barbecueburgers tot authentieke falafel. Het beste van de hofstad Lokale favorieten en een paar nieuwe gezichten trekken in de 12 stands van Foodhallen Den Haag; 11 vaste concepten en de gebruikelijke pop-up stand.

Zo claimt het bekende Vietstreet zijn plekje met Vietnamese streetfood en richt Dim Dim Sum zich op de Chinese tak van ’t Aziatische streetfood. Waar Samurice dan weer à la minute verse sushi rolt voor de vliegensvlugge trek. Holy Falafel serveert authentieke Israëlische falafel in verse pita’s. En bij CeeCee’s Chicken & Chips wordt chicken wing tot chicken salad met huisgemaakte chips gecombineerd. Het 40 jaar oude Bistro-Mer komt met een nieuw seafood concept; Bar Pêche. En BBQ-koning Jord Althuizen gooit in Den Haag zijn bekende burgers op de grill. Ook vinden zowel Renato’s Osteria als Renato’s Pizzeria hun weg naar de Haagsche Bluf. Daar geniet iedereen van authentiek Italiaanse pizza en pasta. En voor dessert? The Sweet Spot sluit elke dag passend af met ambachtelijke patisserie of een kaasplankje. Wie kan rekenen mist nu nog 2 stands; deze worden op een later moment aangekondigd.

Een vaasje Haagsche Bluf

Naast lokale happen schenken de bartenders ook lekker uit eigen stad. Zo ontwikkelde Foodhallen samen met Kompaan een exclusief ‘Haagsche Bluf’ biertje voor de locatie in Den Haag. Het gerstenat is een frisse, makkelijk doordrinkbare en licht gehopte Pale Ale die tijdens de lagering ‘gedryhopt’ wordt met ’t fruitige Mosaic hop. Heel veel woorden; simpelweg een heerlijk Haags biertje. Naast dit speciaalbier keren ook de bekende dorstlessers van Foodhallen weer terug op het menu van de centrale en gin&tonic-bar.

Designer stadskern

Het interieur voor de derde Foodhallen komt van de tekentafel van Studio Modijefsky. De designers van o.a. Kanarie Club en Bar Botanique maken van de indoor food market een stadskern. Het design is gebaseerd op beroemde pleinen in Europese hoofdsteden – plekken waar mensen zich organisch verzamelen en verspreiden. Zo is het interieur deels opgebouwd uit natuursteen en weerspiegeld de kleine bar op de eerste verdieping de architectuur van een fontein. In het hart van ‘t “plein” ligt de centrale bar. Daar omheen vindt Hagenees en Hagenaar in multifunctionele meubels altijd een plek. De eerste verdieping van Foodhallen Den Haag is ook af te huren voor meetings of events. En een groot terras van 18 x 6 meter, direct in de Haagsche Bluf, maakt van deze locatie een‘weer of geen weer’ bestemming.

De Foodhallen bezoeken

Al dat lekkers vieren? Dat kan op 2 & 3 november. Het hele weekend swingen foodies richting hun snack op de live muziek. En wie aan de main bar een drankje bestelt, ontvangt op 2 & 3 november een goodiebag. Op = op.

Voor informatie over Foodhallen Den Haag, check Foodhallen.nl.

Foodhallen Den Haag | Haagsche Bluf 40

Zondag – donderdag | 12:00 – 23:00 – Vrijdag – Zaterdag | 12:00 – 01:00

Ben jij ook zo dol op Foodhallen? Dan moet je deze zeker ook bezoeken! Altijd leuk als je een trip naar Den Haag plant.

Liefs Heidi

Ik mocht aanwezig zijn bij deze pre-opening op uitnodiging van Typhoon Hospitality.

(Visited 286 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
26 + 1 =


CommentLuv badge