Nuttige tips voor het kopen van een bank

Liefde op het eerste gezicht… dat is voor mij de vereiste wanneer ik over ga tot het aanschaffen van een bank. Het is toch echt een grote aankoop en bepalend voor de look en feel van jouw living. Maar hoe kies je nou een bank die bij jou en je leefsituatie past én in jouw huis? Ik geef je vandaag een aantal nuttige tips! Ik ben namelijk zoekende naar wat voor mij de perfecte bank is ondanks dat ik elke dag verliefd ben op mijn huidige bankstel, ik wil iets anders en ben daarom heel nauwkeurig gaan kijken waar je op moet letten. Ik deel dan ook graag mijn bevindingen: Nuttige tips voor het kopen van een bank

Om maar heerlijk dramatisch te zijn, lord knows hoe dol ik op mijn bank ben, ieder die mij kent weet wat ik heb staan en hoe vaak ik al niet te horen heb gekregen dat ze ‘m willen hebben. Nooit spijt gehad maar nu denk ik het is niet handig meer, ik heb namelijk verhuisplannen en ik zal nu heel anders kijken naar zo’n aankoop. Ik geef je dus even lekker veel tips bij het shoppen en oriënteren van banken, waar ik in de jaren tegenaan ben gelopen en tevens nu heel kritisch naar kijk.

Grootte en type

Foto: Montèl Banken.

Persoonlijk houd ik van grote banken, met prachtige brede armsteunen. Het staat altijd mooi als je een ruime woonkamer hebt, deze banken vind ik ook echt supermooi! Heb je een wat kleinere woonkamer, ga dan voor een wat “slankere” oplossing. Een die gemakkelijk in een hoek past of in delen te verzetten is. Werken met losse elementen is ook handig. Die poef die je als tafel kan gebruiken maar ook als zetel. Werk dan met kleine tafels die in elkaar te zetten zijn. Ga je groter wonen dan kun je bijvoorbeeld een leuke loveseat in dezelfde stijl met een mooie andere kleur er naast zetten.

Kleuren in je interieur

Foto: Montèl Banken.

Over het algemeen koop je een bank voor meerdere jaren. Persoonlijk zal ik dan eerder voor een basisbank gaan die neutraal is en je af en toe door andere kussens een nieuwe look kan geven. Een extra zetel in een andere kleur is makkelijker om mee te spelen, ben je deze beu dan verander je het toch lekker weer. Die hippe velvet oker kleur is supergaaf maar hou je van verandering, kijk dan wat makkelijk aan te passen is. Kijk met de kleuren ook goed naar de omgeving waar je bank komt te staan, een muur is makkelijker over te schilderen ;-).

Huidige leefsituatie of een verandering

Foto: Montèl Banken.

Stel, je woont net samen en je koopt die prachtige lichte stoffen bank. Maar misschien veranderd in een korte periode jouw leefsituatie drastisch! Kies voor een oplossing die gemakkelijk mee kan groeien met jouw situatie. Ok, een nieuwe bank kopen tegen die tijd kan natuurlijk ook, maar vaak gebeurd dit niet zo makkelijk. Wat ook kan is dat de kids over 2 jaar het huis uitgaan om te studeren. Dit soort veranderingen kunnen echt meespelen in de keuze voor een nieuwe bank.

Huisdieren

Hoe lief de trouwe viervoeters ook zijn, ze kunnen een behoorlijke rommel maken. Jouw geliefde nieuwe bank moet niet aangezien worden voor een nieuwe krabpaal en die modderpoten wil je ook niet op jouw lichte velvet paradepaardje. Er zijn leersoorten en stoffen die wel een stootje kunnen hebben. Win advies in bij het bedrijf waar jij je bank gaat kopen.

Meten is weten

Foto: Montèl Banken.

Meet alles goed af, echt dit is zo belangrijk! Voordat je je bank(stel) koopt, meten die hap. Plak met schildertape je vloer af hoe het komt te staan. Én, echt een belangrijke, want ohhh je zal niet de eerste zijn, denk aan de ruimtes die je bank moet doorstaan om binnen te komen. Mijn huidige bank kan namelijk niet overal doorheen. Ook als je online een bank koopt (tips) let goed de afmetingen.

Praktische indeling

Foto: Montèl Banken.

De prachtige wit leren droom-bankstel wat ik nu heb is super maar waar ik nu juist aan zit te denken is met veel losse elementen te gaan werken. Een grote zetel waar ik een poef bij kan zetten en zo een ligbank van kan maken. Een grote poef die omgetoverd kan worden tot tafel en alles moet makkelijk te verschuiven zijn wanneer er visite komt. Comfortabel in een heerlijke stoel die draaibaar is naar de tv. Ik zie het al helemaal voor me! Aanpasbaar naar elke situatie en vooral comfort!

Details

God is in the details zeggen ze weleens, nou dit klopt toch echt hoor! Bij mij moet het matchen. Momenteel zie je veel goud en koper in het interieur. Echter die zilver/stalen poten passen daar echt niet bij (mijn mening). In die nieuwe oplossing moet alles makkelijk te mixen en matchen zijn en zal ik hier echt rekening mee houden. Verander je vaak van kleuren en trends in je huis, is dit er toch een om te onthouden.

Hopelijk heb ik je goede tips kunnen geven, en wellicht veel inspiratie! Mocht je nog leuke en bruikbare tips hebben, laat het achter bij de comments onderaan :-).

Liefs Heidi

Dit artikel is tot stand gekomen d.v.m. een samenwerking. Lees mijn disclaimer.


(Visited 143 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
8 × 10 =


CommentLuv badge