Review: Optidee huidreinigingsdoekje

Naast bijna 40 jaar moeder te zijn voor mijn zus, broer en mij (ok 33 jaar voor mij ;-)) heeft mams voor een nieuwe wending in haar leven gekozen. In haar jonge jaren in bedrijfjes en winkels te hebben gewerkt (waar toch altijd haar hart is blijven liggen) en vervolgens mijn vader te ondersteunen in zijn eigen bedrijf is ze, met tevens haar ervaringen als schoonheidsspecialiste, gevallen voor een prachtig Duits bedrijf die wellness producten maakt en is ze weer onderneemster geworden. Ze vroeg mij om 1 van deze producten uit te testen en uiteraard deed ik dat met alle liefde en plezier. Vandaag een bijzonder doekje in deze review: Optidee huidreinigingsdoekje

Ervaring review Optidee huiddoekje, Optidee huidreinigingsdoekje

Over Optidee

Optidee wordt wel in de vorm van home-party’s verkocht (gelukkig niet op de wijze van het welbekende Amerikaanse MLM-systeem) maar dat met een reden. Niet alleen moet je uitleg worden gegeven bij de producten, want als je dit normaal in de winkel zal zien liggen krijgt het niet de volle aandacht en uitleg die het verdient, maar de producten van Optidee moet je voelen en ervaren.

Optidee staat bekend om zijn sterk door ontwikkelde en unieke Optivezel. Naast handdoeken, reinigingsdoeken voor het huis, prachtig beddengoed en sinds kort kledinglijn heeft dit Duitse merk ook “Beauty” huidreiningsdoekjes. Ik heb eerder washandjes getest die tevens beloven je gezicht te reinigen zonder cleanser maar daar kreeg ik mijn make-up niet volledig mee af, een beetje sceptisch was ik nu dus eerlijk gezegd wel.

Ik ontving een testdoekje, de normale varianten zijn groter en tevens verkrijgbaar in washandjes. Het reinigen gaat als volgt in werk, houd het doekje onder de (warme) kraan en ga vervolgens met de kant waar de label zit je gezicht reinigen, vervolgens met de andere kant van het doekje, de weving van de vezels zijn verschillend aan beide kanten. Het doekje is sowieso al heerlijk zacht maar je kunt beter niet te hard over je gezicht gaan gezien het echt een diepte reiniging geeft.

Ervaring review Optidee huiddoekje

Mijn ervaring

Ik testte het uit met een een waterproef eyeliner op mijn hand (even laten drogen) en inderdaad het ging zonder veel moeite er zo van af! Je hoeft niet nat reinigen met een lotion of tonic, ik heb het getest en mijn watje bleef schoon.

Uiteraard heb ik het ook op mijn gezicht uitgetest en hoewel ik eerder voor de washand zou gaan, vind ik het wel lekker om onder de douche met het doekje over mijn gezicht te gaan. Na een paar dagen zag ik zeker wel verschil, mijn huid is gladder en heeft minder onzuiverheden.

Mijn nichtje van bijna 14 heeft het ook getest, gezien zo behoorlijk wat acné op haar voorhoofd had en na een paar dagen was het al vele malen verbeterd. Voor de tieners is dit dus helemaal een uitkomst! Die hebben vaak geen zin om hun huid goed reinigen en dit is veel gemakkelijker.

In mijn review van de donkere lipstick MAC Lingering Kiss vertelde ik al dat het een lastige lipstick was om te verwijderen, zelfs met reinigingsmelk kreeg ik het er niet zomaar af. Met dit doekje, gewoon met water, dus wel!

Wat het doekje zo uniek maakt (en er schijnen fabrikanten dit na hebben willen maken maar nog steeds niet met succes) de vezels zijn 700 maal dunner dan een haartje die uit je porie groeit dat deze vezels poriëndiep kunnen reinigen en eventueel overtollig talg weg haalt. De bloedcirculatie wordt bevorderd en tevens de zuurstofopname van je huid. Wat ik bijzonder vind is dat ondanks de zachtheid het echt als een dieptereiniging werkt. Gelukkig is het juist wel voor alle huidtypen geschikt.

In Duitsland is het doekje in een dermatologisch centrum getest en werd beschouwd als een zeer goed en huid vriendelijk product.

Met een beetje warm water en zeep is het doekje meteen weer schoon. Je kunt het wassen op 30-40 graden maar het kan zelfs de 95 graden hebben, dit ivm acné-huidjes. Belangrijk is dat je géén wasverzachter gebruikt, hiermee kunnen de vezels op den duur gaan verkleven. Het beste is daarna gewoon uithangen.

Er zitten veel voordelen aan het doekje, ik moet wel wennen aan het feit dat ik geen product meer nodig heb. Wel een pluspunt want het kan je flink besparen. Het is ook voor de mannenhuid aan te raden.

De doekjes zijn te koop als set van 6 stuks nu voor € 37,95 (in 3 kleurtjes) en los (in de kleur taupe) voor € 11,95.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Lavanda.

Tip: Een mooi en duurzaam alternatief voor het Optidee doekje zijn deze wattenschijfjes van bamboe. Persoonlijk vind ik die qua structuur erg overeen komen.

Hebben jullie weleens van het merk en het doekje gehoord? Liefs Heidi

Ray skincare, miccelar water, eco beauty, duurzaam

Opzoek naar een eco/vegan huidreiniger? Misschien past het Belgische bijzondere merk Ray dan wel bij jou. Kijk hier voor een review van 2 fijne producten.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 30.179 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *