Pad Thai met garnalen

Als er een gerecht is waar ik enorm blij van wordt is het wel dit Thaise gerecht. Je kunt ‘m heel makkelijk veggie maken of vervangen met kip. Oorspronkelijk wordt Pad Thai met tamarinde gemaakt en veelal ook gedroogde garnalen. Voor het makkelijke en ook naar mijn mening lekkere (ik vind tamarinde te zuur) maak ik het tegenwoordig met (glutenvrije) sojasaus. Ik vind het eerder belangrijk dat je sneller een gezond gerecht op tafel kan zetten dan dat je eerst 10 speciaalzaken af moet en je zo enorm veel ingrediënten in huis moet halen dat ik liever kies voor ingrediënten die veelzijdiger zijn. Dit recept is volledig glutenvrij. Wil je ‘m vegan maken dan haal je het ei, de vissaus en de garnalen weg. Pad Thai met garnalen

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

Voor de saus

  • 1 theelepel palmsuiker
  • 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus, ik koop altijd de sojasaus van Lima.
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels water

Voor de Pad Thai

  • 200 gram droge rijstnoedels (2-3 mm breed)
  • 150 gram gamba’s (gepeld en ontdarmt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk geperste tofu
  • halve theelepel chilivlokken
  • 2 eieren
  • 100 gram taugé
  • handjevol pinda’s
  • 1 limoen
  • handjevol verse koriander
  • 1 lente ui
  • olie om in te bakken

Aan de slag

  1. Leg de rijstnoedels in een bak van koud water en laat een uur wellen. Je kunt dit ook al een dag van tevoren doen, zet de bak op een koele plaats.
  2. Meng de ingrediënten van de saus.
  3. Hak de pinda’s en rooster ze even in een droge pan (anti aanbak) zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen, zet ze daarna apart.
  4. Snijd de lente ui en koriander wat fijn en zet apart.
  5. Snijd de ui en knoflook fij.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Verhit een pan met olie en fruit de ui en de knoflook, voeg vervolgens de saus en de
  8. chilivlokken er aan te toe en dan de koude noedels, tezamen met het water.
  9. Voeg dan de garnalen, tofu en taugé toe en roerbak dit even mee, vindt je het te droog voeg dan nog wat extra water toe. Voeg dan de eieren toe en roer goed om. Het ei en de noedels nemen flink wat vocht op, vandaar dat je even moet kijken of er meer water bij moet.
  10. Verdeel je Pad Thai over 2 borden en garneer met de geroosterde pinda’s, de lente ui en de koriander.

Eet smakelijk!

Ben jij ook fan van de Thaise keuken? Liefs Heidi

Deze post bevat géén gesponsorde links of producten.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
9 ⁄ 3 =


CommentLuv badge