Zomerse salades zijn met dit weer echt mijn favoriete gerechten, uiteraard wel zelfgemaakt en het liefste nog met een zelfgemaakte dressing. Goed we willen niet teveel zweten in de keuken nu (letterlijk en figuurlijk) dus een makkelijk gerecht. De dressing die ik voor dit recept gebruik is er 1 die ik al eerder heb gedeeld hier op de blog; ansjovis mayonaise. Veel frisse groentjes, stevige garnalen en afgemaakt met die romige dressing, vandaag mijn recept voor je! Zomerse garnalensalade met ansjovis mayonaise
Wat heb je nodig
(Voor 2 personen)
- halve krop ijsbergsla
- zakje slamelange (naar keuze)
- halve puntpaprika
- bakje partygarnalen (250 gram)
- pakje surimisticks
- 1 lente-ui
Voor de dressing
- 1 blikje ansjovis (bijvoorbeeld Rizzoli, die is heel fijn en zacht van smaak, te koop bij o.a. AH).
- 2 verse eierdooiers
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 150 ml olijfolie โ #tipje neem een goed koud geperste
- sap van een halve citroen
- zout
- staafmixer
- hoge mengkom

Aan de slag
- Snijd de ijsbergsla fijn, de puntpaprika in blokjes, de surimi en lente-ui in ringetjes.
- Voeg alles tezamen met de slamelange, de garnalen.
- Voor het maken van de dressing kun je het beste even kijken bij het recept.
- Maak het af met de dressing (voor het serveren leuks speels er overheen en evt een kommetje ernaast.
Deze “Zomerse garnalensalade met ansjovis mayonaise” is eigenlijk zo’n super simpel recept, ik denk dat de dressing het meest bewerkelijke is, de dressing heeft zo’n heerlijk pit dat ie echt wel bij dit recept hoort. Wat je ook altijd kan doen is de ansjovis heel fijn maken en mengen met mayonaise en mosterd.
Ik zeg eet smakelijk!
Ook lekker: een frisse pastasalade!
Hou jij ook zo van salades met dit warme weer? Liefs Heidi