Recept: Mediterrane pastasalade

Officieel was 1 juli dag van de pastasalade maar ik vind dat het gewoon altijd lekker is tijdens de zomermaanden. Lauwwarm vind ik zo’n pastasalade eigenlijk altijd het lekkerste en het is ook gewoon zo snel klaar! Niet teveel poespas, gewoon mooie ingrediรซnten met een rijke smaakbeleving. Deze variant is vegetarisch maar je kunt er ook bijvoorbeeld vis of vlees aan toevoegen of gewoon helemaal vegan bereiden. Vandaag een variant die ik graag maak. Recept: Mediterrane pastasalade

Voor een pastasalade is zo klaar en heel makkelijk (hoef je geen kookwonder voor te zijn ;-)). Heel precies komt het ook niet want je doseert op smaak. Geen exacte afmeting maar zo ongeveer, dat hoort ook een beetje bij het Mediterrane toch? ๐Ÿ™‚ Je varieert ook wat met de ingrediรซnten. Meer of minder olijfolie, gebakken champignons en courgette er doorheen. Beetje ansjovis of garnalen, wat jij wil.

Wat heb je nodig

(voor 2 personen)

 • 200 gram (volkoren)pasta
 • 1 advocado
 • 1 bakje cherrietomaatjes
 • 2 stengels lente-ui
 • halve komkommer
 • 1 half blok fetakaas
 • handjevol olijven
 • olijfolie (goede koud geperste)
 • romige dressing (nog lekkerder zelfgemaakte mayonaise)
Deze mooie olijfolie en olijfjes kreeg ik tijdens een eetfeestje van blogger PriyaLovesFood.nl

Aan de slag

 1. Kook de pasta beetgaar en laat het afkoelen (je kunt het ook even afspeolen onder koud water) totdat het lauwwarm is.
 2. Snijd in de tussentijd de avocado, komkommer en feta in blokjes, de olijven en lente-ui in ringetjes en halveer de cherrytomaatjes.
 3. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak de olijfolie en dressing toe. Je kunt naar smaak wat zout en peper toevoegen. Beste is wel om natuurzout te nemen (zonder anti-klontermiddel). En wist je dat peper zijn kracht behoud als je dit vers aan je gerecht toevoegt? Daarom ook eigenlijk altijd je peper toevoegen nadat je gerecht al gekookt of gebakken is.
 4. Opdienen en smullen maar!

Ook lekker: een Linzensalade met feta en rode biet.

Hou jij ook zo van Pastasalades? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 395 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *