Recept: Spicy Barbecuesaus

Tijdens het BBQ seizoen (want dat blijft het toch voorlopig wel even) wil je natuurlijk een lekker sausje serveren. Één van de meest bezochte artikelen op mijn blog is de whiskeysaus, daarom leek het me een leuk idee om nog meer recepten van sauzen te delen. Ik heb deze ooit weleens gemaakt maar nooit op de blog gezet, hoog tijd dus! Hij is ook ideaal om je vlees mee te marineren of tussen dat broodje kaas te gieten. Ik heb mijn variant gemaakt, een heerlijk licht pittig recept: Spicy Barbecuesaus

Wat heb je nodig

  • 2 eetlepels olijfolie (in ieder geval plantaardig ivm houdbaarheid)
  • 1 grote ui (of 2 kleine uitjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel Worcestershiresaus
  • halve jalapenopeper (ik gebruikte de Black Bullit).
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 4 eetlepels honing
  • 80 gram tomatenpuree
  • 100 ml water (i.p.v. water en tomatenpuree kun je ook dit tezamen vervangen voor ketchup)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • zout
Recept: Spicy Barbecuesaus

Black Bullet Jalapeno

Even wat extra aandacht voor dit schattige maar pittige en bijna zwarte pepertje. Mild pittig van smaak en afkomstig uit Spanje. Echt een makkelijk verwerkbaar en sappig pepertje die perfect van sterkte is. Ik kreeg ‘m om een gerecht te maken, past dus perfect in deze barbecuesaus!

Pepertje

Aan de slag

  1. Snijd de ui, de knoflook en het pepertje heel fijn.
  2. Fruit de uitjes in de olie en voeg daarna de knoflook en het pepertje toe. Let op dat het niet aanbrand, knoflook wordt bitter als je het te lang bakt. Voeg wat zout toe. Zet je vuur wat lager.
  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en blijf op zacht vuur roeren.
  4. Voeg beetje bij beetje de overige ingrediënten toe, proef zo nu en dan of het meer zoet of zuur nodig heeft. Laat de barbecuesaus 10 min zachtjes koken. De saus wordt dikker naarmate het afkoelt, houd daar rekening mee.
  5. Laat de saus afkoelen en giet het in een potje of flesje. Je kunt het in de koelkast echt een paar maanden bewaren (ik heb het getest en dit blijft echt ontzettend lang goed).

Het blijft persoonlijk hoe je ‘m graag mengt maar voor mij heeft deze saus de perfecte afmetingen en is ow zo lekker! Ik blijf er van snoepen. Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus en het is eigenlijk zo makkelijk!

Mocht je mijn recept gebruiken, laat me weten wat jij er van vind! Altijd leuk! Veel kookplezier.

Liefs Heidi

(Visited 3.029 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *