Recept: Pasta Carbonara vegetarische Speckjes

Vandaag is het dierendag! De dag dat alle diertjes in het zonnetje gezet mogen worden maar ook een dag om even verder te denken en een maaltje op tafel te zetten wat vleesloos is. Nu eet ik zelf nauwelijks tot geen vlees en ben ik dol geworden op de vleesvervangers die tegenwoordig in de schappen liggen. Vandaag wil ik dan een recept met je delen wat makkelijk is, lekker en ook snel.ย Pasta Carbonara met vegetarische Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager. Wat ik zo fijn vind aan vleesvervangers is dat ze gelukkig wel vitamine B12 bevatten en (als je goed de verpakkingen leest) ook nog eens geen overbode zooi bevatten. Vandaag dus mijn makkelijke en snelle recept van een heel favoriet gerecht met een hele andere twist. Dat je geen vlees eet, wil nog niet zeggen dat je niet lekker mag smullen ๐Ÿ˜‰ Kook je vandaag vega mee: Recept: Pasta Carbonara vegetarische Speckjes

Vega pasta Carbonara Vegetarische spekjes

Weet je wat ik ook zo mooi vind, we worden met zijn allen steeds bewuster wat we eten maar ook smeren. Ik hoorde van de week dat er inmiddels in Nederland al zo’n 800.000 vegetariรซrs zijn, goed bezig!!

De vega speckjes zijn heel smaakvol dus je hoeft ze niet te kruiden van tevoren. Ze zien er niet helemaal hetzelfde uit en je moet niet verwachten dat ze exact hetzelfde smaken maar het is een heel lekker en fijn alternatief.

Vega pasta Carbonara Vegetarische spekjes Vegetarische Slager

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

 • 1-2 pakjes ร  125 gram Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager of een ander goed alternatief.
 • 400 gram pasta (spaghetti/penne/macaroni, ik kies dan voor een allโ€™ ouvo soort.
 • 1 tot 2 uien
 • halve courgette
 • 2 knoflookteentjes
 • 4 verse eieren
 • 150 ml room
 • 100 gram (verse) gruyere kaas (pecorino of parmezaan is ook ok)
 • zout en peper
 • boter (klein beetje voor het bakken)

Vega pasta Carbonara Vegetarische spekjes

Aan de slag

 1. Kook de pasta beetgaar en zorg dat je water licht gezouten is.ย Een deel van het vocht heb je straks nog nodig.
 2. Snijd uien en courgette in reepjes/blokjes. Snijd vervolgens de knoflookteentjes fijn. Verhit de pan met een klein beetje roomboter. Bak de uien en courgette tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Voeg peper, zout en de knoflook toe en al laatste op laag vuur de speckjes. Laat alles even lekker een paar minuutjes sudderen.
 3. Rasp in de tussentijd de gruyere en voeg de eieren (geheel, normaal alleen de dooiers) en de room toe en meng dit goed met elkaar.
 4. Giet deย de pasta af en bewaar (ongeveer een opscheplepel) van het vocht. Voeg de speckjes/uien/courgette toe aan de pasta en meng dit goed. Voeg vervolgens het eier/kaas/room mengsel hier aan toe en maak het smeuรฏg met het spaghetti-vocht. Mocht je het toch nog te flauw vinden, breng het dan nog wat op smaak met zout en peper.
 5. โ€จDien het meteen op en smullen maar!

Fijne dierendag!

Ook nog een heerlijk vegetarisch alternatief is deze pasta met paccheri!

โ€จHeb jij nog leuke suggesties wat je met vegetarische Gerookte Speckjes kan bereiden?

Liefs Heidi

(Dit is geen gesponsorde post.)

(Visited 1.389 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *