Pasta met Oesterzwammen | Glutenvrij

Ik ben altijd al fan geweest van paddestoelen, zo rijk aan prachtige aan stoffen die goed zijn voor je gezondheid. Ik vind het ook een super alternatief voor vlees, vooral een paddestoel als een oesterzwam, deze heeft een hele vlezige structuur. Ik mocht een poos gelden dan ook tijdens een workshop een kweekzak maken van deze witte beauties waardoor je direct verschil proeft qua zelfgekweekt en bio. In mijn recept gebruikte ik nu dan zeker wel een een bio variant (je kunt ze vaak ook op de markt kopen, ook die zijn veelal beter), in combinatie met een mooie kastanje champignon en glutenvrije pasta. Ik ben inmiddels al ruim een week gestopt met het eten van gluten, ik leg je snel uit waarom maar dat verklaart waarom dit recept: Pasta met Oesterzwammen | Glutenvrij

Alle paddenstoelen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen vanwege hun hoge gehalte aan vitamine D, selenium en vele andere antioxiderende eigenschappen, daarnaast bevatten ze vezels, wat veel mensen eigenlijk te weinig binnen krijgen. Uien bevatten overigens ook veel vezels. Wat ook een mooi is paddestoelen stimuleren de gezondheid van de schildklieren heeft een bevatten ook bèta-glucaan, een super immuun versterkende stof, kunnen we in deze tijd goed gebruiken dus.

Ik koos voor een mooie biologische glutenvrije pasta, een casarecce van volkoren rijst. Dit vult enorm goed kan ik je zeggen. Ik heb het geluk veel fijne eco/bio winkels, ik kocht deze bij The Barn, mocht je hier ‘s in de stad zijn (of wonen) dan zeker hier ‘s kijkje nemen. Ik houd van dit soort winkels, ik kom hier zo graag! Mocht je niet zo’n type winkel in de buurt hebben, gelukkig wordt glutenvrije pasta (bv kikkererwten) tegenwoordig overal wel verkocht.

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

 • 250 gram (bio) oesterzwammen
 • 125 gram (bio) kastanjechampignons
 • 5-6 stengels lente-ui (pijpajuin)
 • 1 teen knoflook
 • 200 gram (glutenvrije) pasta
 • Olie om in te bakken
 • 200 ml room (als je wilt kun je ook een vegan variant nemen)
 • Zout en peper
 • Optioneel: 1 theelepel gedroogde dragon
 • Optioneel: geraspte belegen kaas / parmezaan

Aan de slag

 1. Snijd de kastanjepaddestoelen in vier partjes en snijd de oesterzwammen in kleinere partjes, niet te fijn.
 2. Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook fijn.
 3. Breng water aan de kook en voeg de pasta tezamen met een schepje (natuurlijk) zout, kook de pasta beetgaar.
 4. Verhit de olie in de pan en bak de uitjes, de paddestoelen en de knoflook mooi gaar. Ik zorg altijd dat de pan goed heet is zodat de olie niet in de paddestoel trekt en je direct een mooi bruin kleurtje aan de paddestoel geeft. Daarna zet ik het vuur lager en laat ze zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel de gedroogde dragon.
 5. Voeg dan een scheut room toe en laat het vocht ietwat verdampen.
 6. Zodra de pasta klaar is giet je het af en voeg je het aan je paddestoelen toe.
 7. Voeg dan de rest van de room toe en laat het nog even sudderen zodat alle smaken goed in de pasta zijn opgenomen. Ik heb gemerkt dat wanneer je het nog even mee laten baken de smaak van de glutenvrije pasta veel beter wordt.
 8. Dien op en strooi eventueel nog wat kaas over je mooie bordje.

Smullen maar!

Ook een lekker glutenvrij recept: Linzen salade met rode biet en geitenkaas.

Houd jij ook zo van paddestoelen? Binnenkort volgen er veel meer glutenvrij recepten! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 183 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *