Groene pastasalade met gegrilde zalm

Met het heerlijke zomers weer is een frisse groene salade altijd een feestje. Een koel glas water en/of een fris-fruitig wit wijntje erbij en simpelweg genieten. Ik ben dol op asperges, wit of groen, ik vind ze beide zalig! Het voordeel van groene asperges; ze hebben een korte kooktijd en je hoeft ze niet te schillen. Persoonlijk vind ik ze erg smaakvol en geschikt voor vele gerechten. Ik maakte er een lekkere maaltijdsalade mee. Wil je glutenvrij dan gebruik je glutenvrije pasta, wil je lactosevrij dan laat je de mayonaise uit de dressing. Gezond, makkelijk en snel klaar, als hoofdgerecht, lunch of als bijgerecht bij de BBQ: Groene pastasalade met gegrilde zalm

Wat heb je nodig

  • 150 gram groene asperges
  • 150 gram (glutenvrije) pasta, bijvoorbeeld penne of fusilli
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram rucola sla
  • 30 gram zeekraal (optioneel)
  • 250 gram verse zalm, met of zonder huid (wat jij lekker vind)
  • zout om je asperges en pasta in te koken
  • peper en zout om je zalm mee te kruiden

Voor de dressing:

  • 2 eetlepel knoflook/basilicum olie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel balsamico crème (azijn)

Basilicum/knoflook olie kun je kopen echter zelf maken is ook supersimpel! Je kunt een pot of spuitfles nemen, olijfolie er in gieten, een paar teentjes knoflook (zonder schilletje), blaadjes basilicum er in en een nachtje laten intrekken, even in de blender en klaar. Ik zal wellicht apart nog eens het recept delen. Maar je kunt naar smaak en wens zo makkelijk een gekruide olie maken.

Groene pastasalade met gegrilde zalm, Asperges, Zeekraal, Spinazie, Glutenvrij, Salade met rauwe spinazie, Glutenvrije pasta, Groene pastasalade, Salade met groene asperges, Recept groene asperges, Lekker recept met groene asperges, Hoe lang kook je groene asperges,

Aan de slag

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking beetgaar ofwel “al dente”. Spoel ze als ze gekookt zijn even af met koud water en zet apart.
  2. Neem een ruime pan waar je de asperges in zijn geheel in kan koken, breng ruim water aan de kook en zout het water.
  3. Meng in een kom de spinazie tezamen met de pasta, olie en mayonaise.
  4. Kook de asperges in 4-5 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze apart afkoelen (lauwwarm).
  5. Mocht je de zeekraal ook toevoegen aan je gerecht dan kun je ze even meekoken. Rauw kan ook maar er kunnen soms stugge stukjes in zitten.
  6. Kruid je zalm met peper en zout en grill ‘m zodat ie een lekker krokant laagje heeft. Zet het vuur dan laag, deksel op de pan en laten garen totdat de binnenkant net gaar is. Zo blijft de zalm sappig en de omega 3 blijft dan nog meer behouden.
  7. Dresseer de sla op/in een grote serveerschaal, leg de asperges er bovenop en als laatste de zalm.
  8. Druppel nog wat van de olie erover en vervolgens de balsamico crème.

Serveren en smullen maar!

Mocht je mijn recept ook maken dan vind ik het altijd heel leuk dat je me laat weten wat je er van vindt. Deel je het op social media dan mag je me altijd taggen :-). Enjoy en liefs Heidi

Risotto, Groene asperges, Gamba's, Garnalen, Glutenvrij recept, Risotto met garnalen, Risotto met asperges, Risotto met garnalen, Glutenvrij,

Ook zo dol op groene asperges? Wat dacht je van dit recept met risotto en garnalen?

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 529 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
10 × 26 =


CommentLuv badge