Appelbeignets | Glutenvrij & Suikerarm


Als er toch iets wel echt hoort bij oud en nieuw zijn het wel oliebollen en (waar ik zeker fan van ben) appelbeignets! Door een verandering in mijn levensstijl (ook wel noodzakelijk) ben ik glutenvrij gaan eten en minder ik in suikers. Ik ben dol op taartjes, pasta en brood dus ik wil een gezonde variant op tafel zetten. Anders eten hoeft helemaal niet saai te zijn, voor mij begint het juist andersom te voelen. Ik maakte dus lekkere glutenvrije appelbeignets welke laag in suiker zijn. Zeker ook geschikt voor mensen met diabetes. Appelbeignets | Glutenvrij & Suikerarm

Wat heb je nodig

  • 4 appels (kies een soort die je lekker vindt, ik vind nam hiervoor de Jonagold)
  • 125 gram rijstmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 6 gram gist
  • 2 eieren
  • 250 ml plantaardig melk zonder suiker, ik gebruikte zelf tijgernoten melk
  • 1 theelepel zout (natuurlijke zonder toevoegingen)
  • Kaneel om je appels mee te bestrooien en later nog te strooien
  • Optioneel: 50 gram ruwe rietsuiker of een andere biologische variant om te strooien
  • Olie om in te frituren (zonnebloemolie)

Aan de slag

  1. Klop de gist met de helft van de plantaardige melk en 1 ei goed door.
  2. Meng de 2 meelsoorten met het zout door elkaar en voeg dit tezamen met het andere ei en melk toe en mix het goed totdat je een glad en mooi beslag hebt.
  3. Dek de beslagkom af (bijvoorbeeld met folie een theedoek erover) en laat het beslag een uur rijzen.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appels in schijven en bestrooi met kaneel.
  5. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 150ºC (controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer).
  6. Haal de (met kaneel bestrooide) schijven appel door het gerezen beslag, laat ze uitlekken en vervolgens laat je ze in de hete olie glijden. Start er met 1 om te zien of je olie niet te warm is, het kan namelijk heel snel gaan, binnen een minuut zijn ze al gaar en mooi bruin. Draai ze steeds even om zodat ze overal mooi kleuren. Je kunt er dan een paar tegelijk doen als je dit wilt.
  7. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  8. Bestrooi ze met kaneel en eventueel de suiker.

Tip: mocht je een keukenmachine hebben die heel fijn maalt dat kun je de suiker ook tot poedersuiker(bloemsuiker) malen.

In normale witte poedersuiker, welke ik sowieso niet gebruik, zit antiklontermiddel en geloof me, dat wil je zoveel als mogelijk vermijden.

Appelbeignets, Suikerarm, Glutenvrij, Glutenvrije appelbeignets, Glutenvrije recepten,

De smaak is echt goed, minder zoet en heeft een frisse bite. Hier zijn ze bijzonder goed door de test gekomen!

Houd jij ook zo van oliebollen en appelbeignets? Alvast een fijne jaarwisseling! Liefs Heidi

Ook lekker: glutenvrije pannenkoeken van bananenmeel en amandelmelk.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
16 + 17 =


CommentLuv badge