Kokos-chocolade proteïne Bliss Balls

Je hebt ze vast al vaker voorbij zien komen, het gezonde tussendoortje die in echt verzadigd en nog lekker is ook, de Bliss Ball. Ik kreeg ze voor het eerst in een healthy box (die te snel in mijn mond verdwenen) en vervolgens bij een Australische vegan-chef die ze zelf maakte. Ik nam haar recept en sleutelde er hier en daar wat aan om ‘m naar mijn smaak te krijgen. De balletjes zijn vegetarisch, glutenvrij en gemaakt met natuurlijke suikers, geen nare toevoegingen en een heuse bron van gezonde eiwitten! Makkelijk te maken en tevens lang te bewaren: Kokos-chocolade proteïne Bliss Balls

Een goede bron van gezonde proteïnes verzadigen veel beter dan dat je een suikerrijk koolhydraatrijk tussendoortje neemt. Je lichaam verwerkt het beter, geeft een langzame energie puls en doordat deze bal redelijk van formaat is kun je er weer goed tegen wanneer je even dat opkikkertje nodig hebt. Wil je ze echt vegan maken dan kun je kiezen voor een vegan chocolade.

Wat heb je nodig

 • 80 gram pure cacao (70-85%)
 • 100 gram kokosmeel
 • 100 gram dadels (ontpit)
 • 100 gram gedroogde kokos
 • 60 gram ruwe rietsuiker (of kokosbloemsuiker)
 • 25 gram pindakaas (ik koos voor Zeemansboter omdat deze bio is en er geen nare toevoegingen inzit)
 • Een snufje zout
 • Gedroogde kokos (om te rollen)
 • Water, indien nodig
Kokos-chocolade proteïne Bliss Balls, Bliss Balls, Proteïne balletjes, Recept Bliss Ball, Recept proteïne bal, Bliss ball met kokos, Gezonde snack, Gezond tussendoortje, Zelf Bliss Balls maken, Zelf proteïne ballen maken,


Aan de slag

 • Hak de chocolade in fijne stukjes.
 • Voeg alle ingrediënten, behalve de pindakaas, toe aan je keukenmachine en pulseer tot alle ingrediënten zijn gehakt.
 • Proef tussendoor je mix of je het zoet genoeg vindt.
 • Voeg dan de pindakaas toe aan je mengsel en terwijl je mixt voeg je beetje bij beetje water toe. Niet teveel want het moet een smeuïge massa zijn die echt net de structuur van een koekjesdeeg heeft, je gaat straks mooie balletjes maken.
 • Rol het mengsel in balletjes van gelijke grootte (ik rolde balletjes van ±20 gram).
 • Rol als laatste de balletjes royaal in de gedroogde kokos.

Genieten maar!

Als je de balletjes afgesloten in de koeling bewaart blijven ze echt lang goed, je kunt ze zelfs invriezen.

Heb jij zelf al eens Bliss Balls gemaakt? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 144 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *