Havermout chocolate chip koekjes | Glutenvrij

De laatste tijd heb ik echt een koekjes-tik. Ik ben overal (gezonde) glutenvrije producten aan het testen en daardoor teveel lekkers tegengekomen. Gelukkig zijn er veel producten op de markt die niet vol gepropt zijn met slechte ingrediënten maar uiteraard ik blijf het heerlijk vinden om zelf te bakken en te koken. En zo kwamen deze koekjes tot stand. Knapperig en toch iets zachter van binnen, precies zoals ik het lekker vind. Uiteraard moest er wel chocolade in verwerkt worden ;-). Bij deze mijn recept voor een koekje die lekker, een gezond alternatief is en ook nog makkelijk om te maken: Havermout chocolate chip koekjes | Glutenvrij

Wat heb je nodig

Voor ongeveer 18 koekjes

 • 35 gram ongezouten roomboter
 • 80 gram (Arenga) palmsuiker
 • 20 gram honing
 • 1 ei 
 • 1 theelepel kaneel
 • 80 gram boekweitmeel
 • 20 gram aardappelzetmeel
 • 65 gram havermout
 • 1 theelepel bakingsoda
 • 35 gram chocolate chips 85% (of je kunt ook pure chocolade in stukjes hakken)
 • snufje zout (pure soort bv Himalaya zout)

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Mix de roomboter, de suiker en de honing tot een geheel. Voeg dan het ei toe, mix tot een mooi egaal mengsel.
 3. Voeg vervolgens de boekweitmeel, havermout, bakingsoda, kaneel en zout aan je mengsel toe en mix tot een mooie soepele deeg. Het blijft een plakkerig deeg.
 4. Maak met 2 lepels (of met een kleine ijsscoop) kleine hoopjes van ongeveer 4-5 cm en leg deze op een plaat met een vel bakpapier. Ze gaan zich vanzelf vormen tot mooie ronde koekjes. Houd voldoende ruimte over want ze zetten enorm uit. Ik heb ze in 2 keer gebakken (2 x 9 stuks).
 5. Bak de koekjes 15 minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Merk je nou dat, wanneer de koekjes af zijn gekoeld, ze wat aan het bakpapier blijven plakken, leg ze dan omgekeerd op een rooster zonder bakpapier en bak ze nog een voor zo’n 2 minuten. 

Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje/koektrommel, ze blijven dan zeker een weekje goed.

Ook lekker: Bananenbrood van havermout.

Hou jij ook zo van chocolade haverkoekjes? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *