De laatste tijd heb ik echt een koekjes-tik. Ik ben overal (gezonde) glutenvrije producten aan het testen en daardoor teveel lekkers tegengekomen. Gelukkig zijn er veel producten op de markt die niet vol gepropt zijn met slechte ingrediรซnten maar uiteraard ik blijf het heerlijk vinden om zelf te bakken en te koken. En zo kwamen deze koekjes tot stand. Knapperig en toch iets zachter van binnen, precies zoals ik het lekker vind. Uiteraard moest er wel chocolade in verwerkt worden ;-). Bij deze mijn recept voor een koekje die lekker, een gezond alternatief is en ook nog makkelijk om te maken: Havermout chocolate chip koekjes | Glutenvrij
Wat heb je nodig
Voor ongeveer 18 koekjes
- 35 gram ongezouten roomboter
- 80 gram (Arenga) palmsuiker
- 20 gram honing
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 80 gram boekweitmeel
- 20 gram aardappelzetmeel
- 65 gram havermout
- 1 theelepel bakingsoda
- 35 gram chocolate chips 85% (of je kunt ook pure chocolade in stukjes hakken)
- snufje zout (pure soort bv Himalaya zout)
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180ยฐC
- Mix de roomboter, de suiker en de honing tot een geheel. Voeg dan het ei toe, mix tot een mooi egaal mengsel.
- Voeg vervolgens de boekweitmeel, havermout, bakingsoda, kaneel en zout aan je mengsel toe en mix tot een mooie soepele deeg. Het blijft een plakkerig deeg.
- Maak met 2 lepels (of met een kleine