Erwtensoep/snert met zoete aardappel en kip

Met dit weer is een warme rijke gevulde soep zo lekker! Een erwtensoep is zo makkelijk om te maken en echt een winters gerecht. Ik verving de aardappel door een zoete aardappel en bij mij kwam er geen rookworst of spek aan te pas maar een klein stukje kipfilet. Je zou dus kunnen zeggen een slanke variant. Erwten en zoete aardappel zijn ook nog eens heel goed voor je darmen. Wil je ‘m vegan hebben, dan laat je gewoon de kip weg, want zonder is ie al heel smaakvol! Ik koos (zoals je inmiddels wel van mij gewend bent) voor biologische spliterwten, deze vallen ook veel sneller uit elkaar. Laat je de soep een dag staan en je kunt er, zoals mijn moeder zo mooi zegt: “je lepel rechtop in laten staan”, dan wordt ie lekker dik en dus een snert. Oorspronkelijk noem je het snert vanwege de ingrediënten maar we begrijpen de uitdrukking makkelijker. Een heerlijke toast erbij en simpelweg genieten! Erwtensoep/snert met zoete aardappel en kip

Wat heb je nodig

  • 350 gram spliterwten
  • 2 (gezonde) groente bouillon blokjes
  • Blaadje laurier
  • 1,5 liter water
  • 150 gram knolselderij
  • 1 wortel (125 gram)
  • 150 gram zoete aardappel (1 grote aardappel)
  • 25 gram bleekselderij (halve stengel)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 125 gram kipfilet (1 stuk)
  • Peper en zout om op smaak te brengen
  • Optioneel: (glutenvrij brood of toast met kippenrollade)
Erwtensoep, glutenvrij, snert, zoete aardappel, kip, kipfilet

Aan de slag

  1. Breng het water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook.
  2. Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes koken, roer af en toe door.
  3. Na ongeveer 1 uur koken zul je merken dat de de spliterwten uit elkaar beginnen te vallen en er een mooie groene massa ontstaat. Blijf goed roeren, vooral de bodem vrij maken, de erwten willen hier nog weleens aan vast plakken. Door goed te roeren versnel je het proces.
  4. Schil ondertussen de zoete aardappel en de knolselderij en snijd deze in blokjes van ca 1 cm.
  5. Snijd de prei in ringen en was deze goed.
  6. Snijd de uit in fijn en snij de wortel en de selderij in stukjes.
  7. Voeg de overige groenten aan je soep toe, roer goed door en laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn.
  8. Leg de kipfilet op de soep en laat deze een 15 minuten garen. Haal ‘m vervolgens uit de pan en trek de kipfilet met een vork uit elkaar, een pulled chicken dus :-). Voeg het daarna weer toe aan de soep en roer door.
  9. Breng de erwtensoep eventueel op smaak met nog een beetje extra peper en zout.
  10. Ik heb er 2 kleine glutenvrije geroosterde broodjes bij geserveerd, lekker met wat roomboter en plakjes kippenrollade.

Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige zoete aardappelsoep.

Ben jij fan van erwtensoep/snert met dit koude weer? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 − 2 =


CommentLuv badge