Kitchengadget: Popcorn Machine

Ken je dat… die spontane craving voor popcorn? Ik heb dat zo nu en dan dus echt! Als ik naar de bioscoop ga en dan die geur van die zoete gepofte mais ruik.. sjaa die bak moet mee! Vaak al op voor de film begint maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb dat thuis dus ook, ineens zin in die, relatief gezonde, snack. Ik heb echt al heel vaak tutorials gekeken hoe je nou echt goed popcorn bakt in de pan zonder harde stukjes, aangebrande mais of dat de helft niet gepoft is. Toen kwam er een kans voorbij die ik simpelweg niet kon laten gaan. Een popcorn machine uittesten! Inmiddels al uitvoerig geprobeerd met verschillende smaken (die ik ook nog even met je deel). Houd jij (of misschien je kids) van popcorn of vind je het gewoon leuk om tijdens een feestje te serveren? Dit is een uitkomst! Ik vertel je alles over deze mooie rode Gadgy Popcornmaker! Kitchengadget: Popcorn Machine

Over de Gadgy popcornmaker


Je hoeft de popcorn machine niet voor te warmen en heeft maar 3 minuten nodig om 130 gram (5 liter popcorn) te bereiden. Genoeg voor een grote schaal vol heerlijke goed gepofte popcorn!

De popcorn machine is behoorlijk stil wat ook een pluspunt is, je hoort op een gegeven moment natuurlijk wel het gezellige “pop” geluid. Het is niet voor niets dat ie zo hoog scoort als beste popcorn machine van 2023 als algemene keuze.

Het “roer”mechanisme draait rond en verdeelt het mais en de olie/boter gelijkmatig over de kookplaat van de machine, wat er voor zorgt dat de alle popcorn goed verwarmd wordt en om dezelfde tijd klaar is. Om de warmte goed te verdelen moet de machine niet worden voorverwarmt. Je giet je olie (mits je olie gebruikt) op de plaat, je gier de mais er op en vervolgens plaats je de deksel.

De zwarte dop die meegeleverd wordt plaats je pas na het poppen van de popcorn op de schaal (mijn tip is niet te snel anders kan ie nog krom trekken) en dan draai je de kom. Hierdoor heb je de popcorn al in een schaal, met hitte bestendige handgrepen aan de zijkant. Tijdens het maken van de popcorn moet de zwarte dop van de bovenkant verwijderd blijven zodat de warme lucht goed kan ventileren.

De machine is erg gemakkelijk schoon te maken, de deksel was je makkelijk met de had even af en de plaat maak je ook makkelijk schoon vanwege de anti-aanbaklaag. De popcorn maker koelt redelijk snel af dus je stapelt als het ware de machine in elkaar en opbergen maar.

Kruiden en vetten

Je kunt natuurlijk gebruiken walt je wilt qua vet. Het hoeft zelfs niet eens gebruikt te worden echter merk ik toch dat ze net even makkelijker poppen met een oliesoort dan helemaal niets. Boter kan je aan de bovenkant van de deksel leggen. Door de warmte smelt de boter en sijpelt het op de plaat en tussen de mais. Mijn voorkeur is toch kokosolie, gezond en geeft het een lekkere smaak.

Je kunt heerlijke variëren qua smaken. Gewoon suiker of zout kan altijd. Ik vind het heerlijk om verschillende soorten te maken. Een favoriet is een variant met tahin, kaneel en honing (1 eetlepel tahin, 4-5 eetlepels honing, 1 theelepel kaneel) en goot dat er overheen. Ik meng dat soort dressings met de popcorn wel in een aparte schaal.

Paprikapoeder, zout en parmezaanse kaas of gewoon kaneel en suiker zijn ook echt heel lekker! Feitelijk blijft het een gezondere manier van snacken. Glutenvrij, vegetarisch en ook makkelijk lactosevrij en vegan te maken.

Je voegt dit soort dressings wel toe nadat je de popcorn hebt gebakken en dus niet tijdens. Met de kruiden kun je dat wel al in de machine doen. Met 30 gram olie en 130 gram maiskorrels heb binnen 5 minuten een schaal vol verse, warme en echt goed gepofte popcorn. Zodra je geen “gepop” meer hoort zet de machine uit en haal de het van de warmtebron. Ik werk dan wel wat snel want ik wil geen verbrande stukjes. Ik vind het echt een uitkomst! Geen geklieder, geen verbande popcorn en geen harde korrels die achterblijven.


De Gadgy popcorn machine is CE-gecertificeerd en heeft een garantie periode van 2 jaar. De verkoopprijs is € 54,99. Voor meer informatie, kijk op Debestekeukenmachine.nl.

Maak jij ook graag popcorn en heb jij weleens gebruik gemaakt van een popcorn maker? Liefs Heidi

Ik heb deze popcorn machine ontvangen te behoeve van een review. Voor meer informatie over ontvangen producten, lees mijn disclaimer.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *