Recept: Paccheri met Romige Tomatensaus

Ik ben dol op de Italiaanse keuken! Ik heb dan ook veel Italiaanse kookboeken en als er 1 recept is die ik vaak maak dan is het dit recept die ik vandaag met je wil delen. Ik eet zelf nauwelijks nog vlees en is dit recept dus ook vegetarisch maar je mist echt totaal geen vlees! Het recept komt uit een traditioneel recepten boek van bijzondere Italianen, zo is dit recept van schoenen ontwerper Ernesto Esposito maar uiteraard heb ik het naar mijn hand gezet en omschrijf ik het zoals ik het ook echt bereid, bij deze dus mijn recept: Paccheri met Romige Tomatensaus

Telkens als ik dit maak hoor ik weer, ik zal dit zo bestellen in een Italiaans restaurant, het zal zo op de kaart kunnen. Mooi compliment toch? Ik weet zeker dat als je fan bent van de Italiaanse keuken dit bij je in de smaak zal vallen, het is ook echt simpel om te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen

  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 blikje hele tomaten in blik (hier zitten geen onnodige toevoegingen in)
  • 2 vleestomaten (je kunt ook 4 tros tomaten nemen)
  • 4 zongedroogde tomaten (optioneel)
  • handvol basilicum
  • 400 gram paccheri pasta
  • 100 gram ricotta
  • 3-4 eetlepels melk
  • 50-75 gram vers geraspte parmesan kaas
  • 20 gram roomboter (let op: geen margarine gebruiken)
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag

  1. Hak/snijd de wortel, ui, knoflook, tomaten fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de groenten op zacht vuur totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg het blik tomaten en basilicumblaadjes toe.
  4. Laat alles ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke saus, plaatst geen deksel op de pan want dan blijft er teveel vocht behouden.
  5. Kook de pasta al dente, zoals op de verpakking beschreven. Het duurt iets langer dan normale pasta gezoen het vrij dik is, het zijn bijna kleine lasagne vellen. Let op dat je ze wel vaak even rond roert, ze plakken nogal aan de bodem vast.
  6. Meng de parmesan, ricotta en melk door elkaar.
  7. Giet de pacceri af en schep het ricotta mengsel tezamen met de boter door de de pacceri.
  8. Voeg dan de tomatensaus er door heen en breng nog op smaak met wat zout en eventueel peper.
  9. Dien de borden op, zorg dat de pasta goed bedekt is met een laagje saus. Leg er nog een blaadje basilicum op, rasp er nog wat parmezaan overheen en voilร !

Een heerlijk bordje pasta voor doordeweeks of leuk om je vrienden/familie mee te verassen, je hebt hier gegarandeerd succes mee!

Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit het boek: Una Bella Spaghettata โ€“ het beroemdste gerecht uit ItaliรซDe paccheri is te koop bij o.a. Albert Heijn, Hanos en bij Italiaanse speciaalzaken.

Ook nog een heerlijk vegetarisch alternatief is deze pasta met vegetarische spekjes of deze pasta pesto!

Buon appetito! Liefs Heidi

(Visited 2.721 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *