Food | Recepten | Sauzen | Vegetarisch

Recept: whiskeysaus

jun 30, 2018
Recept: whiskeysaus

Nu het barbecue seizoen weer ’s aangebroken wil je natuurlijk een lekker sausje bij je gerecht serveren. Een whiskeysaus doet het altijd goed en is een perfecte saus om bij vlees en vis te combineren. Niet alleen voor de barbecue maar als dipsaus of in een salade doet ie het net zo goed. Of wat dacht je van die heerlijk garnalencocktail? Het aller lekkerst is natuurlijk om ‘m zelf te maken en de smaak is om je vingers bij af te likken. Ik deelde ‘m al eerder op een ander kanaal maar hier hoort ie ook thuis. Kijk je mee naar mijn recept: whiskeysaus

 

Recept: whiskeysaus

 

De een noemt het cocktailsaus, de ander whiskeysaus of whiskysaus, bij de laatste 2 ligt het verschil puur om welke soort je gebruikt.

Whisky wordt gebruikt voor Schotse en Canadese whisky en whiskey wordt gebruikt voor Ierse en Amerikaanse whisky, goed niet alleen van de drank maar ook de benaming ga je dubbel zien. Gelukkig niet echt van de saus zelf.

 

Wat heb je nodig whiskeysaus:

  • 150 gram mayonaise
  • 30 gram tomatenpuree
  • 100 ml slagroom
  • 4 eetlepels whiskey
  • 5 ml citroensap
  • Peper en zout

 

Recept: whiskeysaus

 

Aan de slag:

Klop de slagroom half stijf (nog net vloeibaar), voeg de mayonaise, de tomatenpuree, de whiskey, het citroensap en de peper en zout (naar eigen smaak) toe. Klop alles nog even rustig door en hoppa, je hebt een heerlijke (cocktail)whiskeysaus. Gebruik je niet alles in 1 keer dan is het handig om ‘m in een flesje of in een potje te bewaren. Ik houd altijd glazen flesjes over van de room die ik bij de boer koop, hier gaat 250 ml in. Heb je bijvoorbeeld een smoothie of sapje in een glazen flesje gekocht, niet weggooien, deze zijn ideaal voor sausjes in te bewaren. 

Het is uiteraard niet zo lang houdbaar als normale sausjes die je koopt maar je weet in ieder geval wel wat er in gaat. Deze whiskeysaus is zo lekker dat ie toch snel op is. Nog lekkerder om het met zelfgemaakte mayonaise te maken. Dat recept ga ik zeker nog met je delen, want dat is zo makkelijk en snel!

 

Tip 1: Rooster een paar sneetjes brood. Snijd wat komkommer en gerookte zalm en voeg de whiskeysaus toe. Een paar blaadjes (eiken)sla om het broodje, je mix er op en smullen maar!

Tip 2: Snijd wat komkommer, wortel en paprika. Kommetje chips erbij en dippen maar! Ideaal voor bij de borrel. Serveren in deze witte schattige schaaltjes en het feestje is compleet.

 

Recept: whiskeysaus

 

Binnenkort komt er nog een heerlijk recept online met deze zelfgemaakte whiskeysaus, houd de site dus goed in de gaten!

Wil je overigens nog leuke tips over buitenleven en mooie buitenkeukens? Check dan dit artikel >> link.

 

Wat vind jij van dit recept voor whiskeysaus (ofwel cocktailsaus)?

Liefs Heidi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 4 =


CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten