Recept: whiskeysaus

Nu het barbecue seizoen weer ’s aangebroken wil je natuurlijk een lekker sausje bij je gerecht serveren. Een whiskeysaus doet het altijd goed en is een perfecte saus om bij vlees en vis te combineren. Niet alleen voor de barbecue maar als dipsaus of in een salade doet ie het net zo goed. Of wat dacht je van die heerlijk garnalencocktail? Het allerlekkerst is natuurlijk om ‘m zelf te maken en de smaak is om je vingers bij af te likken. Kijk je mee naar mijn recept: whiskeysaus

Recept whiskeysaus, Simpele whiskeysaus, Makkelijk whiskeysaus recept, Whiskeysaus met room, Cocktailsaus, Zelf Whiskeysaus maken, Zelfgemaakte Whiskeysaus, Homemade Whiskeysaus, Whiskeysaus alcohol, Whiskeysaus ganalencocktail, Whiskeysaus glutenvrij, Glutenvrije Whiskeysaus, Verschil Whiskeysaus en cocktailsaus, whiskysaus, Recept whiskysaus, Is het Whiskey of whisky,

De een noemt het cocktailsaus, de ander whiskeysaus of whiskysaus, bij de laatste 2 ligt het verschil puur om welke soort je gebruikt. Overigens wordt cocktailsaus eigenlijk gemaakt met cognac, dus dat is het verschil met whiskeysaus en cocktailsaus. Zelf proef ik heel weinig verschil, je kunt het bijvoorbeeld ook met een brandy maken.

Whisky wordt gebruikt voor Schotse en Canadese whisky en whiskey wordt gebruikt voor Ierse en Amerikaanse whisky, goed niet alleen van de drank maar ook de benaming ga je dubbel zien. Gelukkig niet echt van de saus zelf.

Wat heb je nodig voor deze whiskeysaus

  • 150 gram mayonaise
  • 30 gram tomatenpuree
  • 100 ml slagroom
  • 4 eetlepels whiskey naar keuze
  • 5 ml citroensap
  • peper en zout om op smaak te brengen
Recept whiskeysaus, Simpele whiskeysaus, Makkelijk whiskeysaus recept, Whiskeysaus met room, Cocktailsaus, Zelf Whiskeysaus maken, Zelfgemaakte Whiskeysaus, Homemade Whiskeysaus, Whiskeysaus alcohol, Whiskeysaus ganalencocktail, Whiskeysaus glutenvrij, Glutenvrije Whiskeysaus, Verschil Whiskeysaus en cocktailsaus, whiskysaus, Recept whiskysaus, Is het Whiskey of whisky,

Aan de slag

  1. Klop de slagroom half stijf (nog net vloeibaar)
  2. Voeg de mayonaise, de tomatenpuree, de whiskey, het citroensap en de peper en zout (naar eigen smaak) toe.
  3. Klop alles nog even rustig door en hoppa, je hebt een heerlijke (cocktail)whiskeysaus.

Gebruik je niet alles in 1 keer dan is het handig om ‘m in een flesje of in een potje te bewaren. Ik houd altijd glazen flesjes over van de room die ik bij de boer koop, hier gaat 250 ml in. Heb je bijvoorbeeld een smoothie of sapje in een glazen flesje gekocht, niet weggooien, deze zijn ideaal voor sausjes in te bewaren. 

Het is uiteraard niet zo lang houdbaar als normale sausjes die je koopt maar je weet in ieder geval wel wat er in gaat. Deze whiskeysaus is zo lekker dat ie toch snel op is. Nog lekkerder om het met zelfgemaakte mayonaise te maken.

Tip 1: Rooster een paar sneetjes brood. Snijd wat komkommer en gerookte zalm en voeg de whiskeysaus toe. Een paar blaadjes (eiken)sla om het broodje, je mix er op en smullen maar!

Tip 2: Snijd wat komkommer, wortel en paprika. Kommetje chips erbij en dippen maar! Ideaal voor bij de borrel. Serveren in deze witte schattige schaaltjes en het feestje is compleet.

Recept whiskeysaus, Simpele whiskeysaus, Makkelijk whiskeysaus recept, Whiskeysaus met room, Cocktailsaus, Zelf Whiskeysaus maken, Zelfgemaakte Whiskeysaus, Homemade Whiskeysaus, Whiskeysaus alcohol, Whiskeysaus ganalencocktail, Whiskeysaus glutenvrij, Glutenvrije Whiskeysaus, Verschil Whiskeysaus en cocktailsaus, whiskysaus, Recept whiskysaus, Is het Whiskey of whisky,  pulled chicken salade,

Natuurlijk niet alleen door de salades heen maar wat dacht je bij een lekker geroosterde garnalenspies van de BBQ? Wel of geen barbecue seizoen, een gezellige wintereditie tijdens kerst of een heerlijke gourmet, dit sausje kan altijd!

Wat vind jij van dit recept voor whiskeysaus (ofwel cocktailsaus)? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 20.642 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
30 × 28 =


CommentLuv badge