Frisse salade van kalkoen, ananas, mandarijn en selderij

Vanaf ongeveer november kun je mandarijntjes vinden in de winkels en in februari loopt dit zo’n beetje op zijn einde. Het kan zijn dat ze er net nog iets voor en zelf na liggen maar tussen die tijd is de oogst op zijn zoets. Ik denk dat menig persoon de mandarijntjes-tijd wel aan Sinterklaas koppelt nietwaar? Nu heb ik een recept die feitelijk altijd wel kan maar nu vind ik ‘m stiekem nog steeds toepasselijk en er zit voor mij ook een persoonlijk verhaal aan dit frisse en stiekem best gezond recept. Ik kreeg een poosje terug al de vraag om ‘m op mijn blog te zetten omdat dit een salade is die vaak bij een feestje wordt geserveerd bij “ons thuis”. Een super makkelijk recept en je kunt ‘m zo vers en eigen maken als jij wilt: Frisse salade van kalkoen, ananas, mandarijn en selderij

Toen ik een jonge tiener was mocht ik 2 keer per jaar met mijn moeder mee naar een speciale modeshow bij een vriendin van haar. Deze Aziatische dame had een atelier/boutique aan huis en had in haar jonge jaren gestudeerd aan de modeacademie in Milaan. Ze verkocht altijd mooie kleding en ik zat vol met bewondering te kijken naar alle pracht en praal. Er stond altijd een tafel vol met lekkers na de show en deze salade was er 1 van. Hij roeleert nog steeds hier in de familie en blijft een succes!

Zij maakte het met kip en blikjes fruit, ik maak het dan met vers fruit, mijn zelfgemaakte cocktailsaus en koos voor kalkoen omdat het iets minder vet is en makkelijker uit elkaar te trekken is. Het is iets minder zoet dan blikfruit maar uiteraard net zo lekker. Je kunt dus zelf de keuze maken. Het lekkerste is om een 1 dag van tevoren te maken maar is geen must.

Wat heb je nodig voor deze: Frisse salade van kalkoen, ananas, mandarijn en selderij

 • 200 gram kalkoen of kipfilet
 • 400 gram ananas (3/4 van een schoon gesneden ananas of 1 blik, uitgelekt)
 • 150 gram mandarijnpartjes (of 1 uitgelekt blikje)
 • 150 gram bleekselderij (3 grote stengels)
 • 50 gram mayonaise (2 eetlepels)
 • 50 gram cocktailsaus (2 eetlepels)
 • Peper en zout

Aan de slag

 1. Kook de kalkoen met een beetje zout tot deze gaar is en laat afkoelen.
 2. Snijd de bleekselderij in kleine ringen, de ananas in blokjes en, indien je verse mandarijntjes gebruikt de partjes door de helft.
 3. Meng alles in een schaal en voeg de sauzen toe.
 4. Breng op smaak met wat zout en peper.
 5. Serveren met bijvoorbeeld een stokbroodje of rijst (of gewoon lekker zo).

Enjoy!

Houd jij van frisse hartige en zoete salades? Liefs Heidi

Ook lekker, deze frisse aardappelsalade met kalkoen en ei. Je vind het recept hier.

(Visited 31 times, 2 visits today)

2 Comments

 1. Larissa jan 5, 2023 at 08:47

  Jajajaaa! Dit is hem hoor!

  Reply
  1. FabulousHeidi jan 8, 2023 at 18:27

   Haha! Yessssss dit is de beroemde salade! ๐Ÿ˜€

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *