Frisse aardappelsalade met krokante pulled kalkoen

Er gaat toch werkelijk niets boven een zelfgemaakte aardappelsalade! Koud of nog net lauwwarm en makkelijk vooraf te bereiden wanneer je wat minder tijd hebt in de avond. Je kunt het natuurlijk ook serveren bij de bbq. Als je gaat kijken naar verschillende landen en hun recepten voor een koude aardappelsalade dan kom ik toch vaak uit bij de “Southern” Amerikaanse salades. Wat grovere salades met bijvoorbeeld gebakken spek. Om toch een beetje die krokante gekruide smaak en textuur mee te geven kwam het idee van “pulled chicken” echter koos ik nu voor kalkoen en bakte ik ‘m nog even krokant. Smullen maar van dit heerlijke (glutenvrije) recept: Frisse aardappelsalade met krokante pulled kalkoen

Wat heb je nodig voor deze aardappelsalade

  • 650 gram krielaardappeltje, gewassen en gehalveerd
  • 250 gram kalkoen(borst)filet
  • 4-5 eetlepels mayonaise
  • 2 zoetzure augurken in stukjes gesneden (recept)
  • 2 eetlepels augurkensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • halve rode paprika in stukjes gesneden
  • 5 eieren
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • handjevol basilicum
  • peper en (natuur)zout
  • eetlepel olie, bio roomboter of ghee om mee te bakken

Aardappelsalade, Zelfgemaakte aardappelsalade, Pulled kalkoen, Lekker recept van aardappelsalade, Koude aardappelsalade maken, Beste recepten voor aardappelsalade, Zuiderse aardappelsalade, Aardappelsalade van krieltjes, Gezonde recepten, Glutenvrije recepten, Amerikaanse aardappelsalade, aardappelsalade met ei, salade met aardappelen, Maaltijdsalades, Zelf aardappelsalade maken, Frisse aardappelsalade met krokante pulled kalkoen

Aan de slag

  1. Kook de krielaardappelen toe tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Giet de krieltjes af en spreid ze uit op een grote bakplaat om ze te laten afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 45 minuten). 
  2. Kook de kalkoen tot deze gaar is en laat afkoelen.
  3. Pluk vervolgens de afkoelde kalkoen in reepjes en marineer ze met de paprikapoeder, wat zout en de knoflook.
  4. Verhit de olie of ghee en bak de “pulled” kalkoen totdat ze een mooi bruin korstje hebben en laat afkoelen.
  5. Kook de eieren totdat ze hard zijn (4-5 minuten) en laat ze afkoelen. Pel en snijd ze in achten (in de lengte in vieren en dan kruiselings gehalveerd).
  6. Roer de mayonaise, augurkensap en de mosterd door elkaar in een grote kom. Voeg de paprika, augurken, eieren, 3/4 lente-uitjes, gekoelde aardappelen en driekwart van de kalkoen toe en roer voorzichtig tot het gelijkmatig bedekt is met de saus. 
  7. Snijd de basilicum in reepjes.
  8. Serveer het in een mooie schaal en garneer met de resterende stukjes kalkoen, lente-uitjes en de basilicum.
  9. Serveer direct of laat het afgedekt in de koeling tot je gereed bent om op te dienen.

Maak jij weleens zelf aardappelsalade? Liefs Heidi

Recept: linzen salade met rode biet en feta ijsbergsla mosterd de bijzaak

Ook lekker: een frisse linzensalade met bieten en geitenkaas. Gezond รจn ook nog eens glutenvrij net als deze zomerse salade met garnalen en ansjovis mayonaise.

(Visited 620 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *