Recept: Pannenkoek muffins zoet en hartig

Zin in een lekker ontbijtje, hartige of zoete snack of een lekker nagerechtje? Een pannenkoekje gaat er altijd wel in maar wat dacht je van een pannenkoek in de vorm van een muffin? Je maakt precies dezelfde mix als voor pannenkoeken maar dan giet je het in een muffinbakvorm, de oven in en een half uurtje later heb je deze feestelijke taartjes op tafel staan. Ze doen het natuurlijk ook heel goed als traktatie voor de kids. Vandaag vertel ik je hoe je dit kan doen en heb ik 4 verschillende versies voor je! Recept: Pannenkoek muffins zoet en hartig

Wat heb je nodig voor 4 x 3 pannenkoek muffins

Voor de pannenkoek basis:

  • 250 g bloem (of pannenkoekmeel)
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • boter voor het bakken
  • 1 muffinvorm
  • 1 juslepel

Voor de vullingen:

Hartig met puntpaprika, oregano en belegen kaas:

  • stukje puntpaprika (1/3)
  • (gedroogde) oregano
  • geraspte belegen kaas
  • extra oregano om te garneren

Hartig met zongedroogde tomaatjes en verse basilicum

  • 3-4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • paar blaadjes basilicum
  • geraspte belegen kaas om te garneren

Zoet met banaan

Zoet met bosbessen

  • bosbessen (bevroren)
  • poedersuiker om te garneren
Recept pannenkoek muffins zoet hartig

Aan de slag

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de melk, bloem en eieren tot een glad beslag. Voeg eventueel nog een snufje zout toe.
  3. Snijd de puntpaprika en banaan in schijfjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes en basilicum fijn. Rasp wat belegen kaas.
  4. Vul de muffinvorm met een kleine klontjes boter en zet deze even in de oven totdat het gesmolten is.
  5. Vul met de juslepel 1 laagje pannenkoek mix in elke vormpje.
  6. Vul een laagje met de ingrediënten en vul vervolgens weer af met de pannenkoek mix met 1 laagje tot ongeveer 1 cm onder de rand.
  7. Bak de pannenkoek muffins af in 30 – 35 minuten. De bosbessen garen iets sneller, al in 30 minuten. Na een half uur kun je controleren met een satéprikker of ze van binnen al gaar zijn, je kunt dit net als bij cake mooi zien, de stokjes zullen dan nog “schoon” zijn. Ik merkte dat ze nog net een beetje extra tijd nodig om goed te garen, zo ongeveer 5-10 minuten afhankelijk van je oven.

Heb je nog wat van de pannenkoek mix over? Even in de pan en de dag erna heb je een heerlijke lunch, beleg ze hartig of zoet. Ook lekker, probeer de zoete muffins met wat zelfgemaakte salted caramel.

Eet smakelijk!

Liefs Heidi

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 + 7 =


CommentLuv badge