Recept: Tiramisu met avocado en matcha

Als ik er ergens gek op ben is het wel Tiramisu! Ik maak het zo nu en dan en varieer met verschillende ingrediënten. Zo nu dus ook met matcha en avocado. Misschien een toevoeging wat niet helemaal voor de hand ligt maar dit recept is deels geïnspireerd op een recept van Sergio Herman en ja.. die man weet wat ie doet in de keuken :-). Vandaag deel ik met jou mijn recept! Wil je wel die traditionele Tiramisu, dan laat je de groene thee en avocado weg maar… ik kan je zeggen, deze variant is wel bijzonder lekker! Smul met mee mee in dit recept: Tiramisu met avocado en matcha

tiramisu recept matcha groene thee variant

Tiramisu (in het Italiaans geschreven als tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

tiramisu recept matcha groene thee variant

Boodschappenlijstje

 • 3 eiwitten
 • 3 eierdooiers
 • 350 gram mascarpone
 • halve citroen
 • 100 gram suiker
 • 100 ml Amaretto
 • 50 ml sterke koffie
 • 200 gram lange vingers of Savoiardi Sardi (Italiaanse lange vingers, te koop bij Italiaanse delicatessen winkel)
 • 1 rijpe avocado
 • 1 volle eetlepel matcha (groene thee)
 • pure chocolade als garnering (optioneel maar wel lekker :-))

Keukengerei

 • glazen- of roestvrijstalen schaal
 • extra kommen om te mixen
 • handmixer of keukenmachine
 • citruspers
 • ovenschaal

Stap voor stap aan de slag

 1. Zet de koffie en laat deze afkoelen, voeg vervolgens de Amaretto toe.
 2. Ontvet de schaal volledig met de platte kant van de citroen, pak ook even voor alle zekerheid de garde van je mixer mee. Zo voorkom je dat er geen enkel vetje meer achterblijft voor als je de eiwitten straks gaat kloppen, puur uit voorzorg dus. Pers de halve citroen uit.
 3. Scheid het eiwit van de 3 (verse!) eieren, zorg dat er echt geen eierdooier in het eiwit achterblijft, je kunt het beste 1 voor 1 de eieren apart scheiden. Mocht je toch wat eigeel vinden schep dan met de schaal die stukjes er uit (voor mij werkt dit prima). Zet het eigeel apart, dit heb je straks nog nodig. Vervolgens klop je de eiwitten half stijf.
 4. Voeg de helft van het suiker toe aan de half geklopte eiwitten en klop het geheel stijf. Als je je kom kan kantelen en de eiwitten blijven netjes op zijn plek dan zin de eiwitten stijf genoeg. Je ziet een soort parelachtige substantie. Ik vind dat zelf altijd erg leuk om te zien.
 5. Mix nu de eierdooiers, de avocado, het citroen en de Matcha apart in een schaal tezamen met de andere helft van de suiker totdat het luchtig en schuimig is (en mooi groen).
 6. Roer de mascarpone los en schep dit door de mix van de eierdooiers/avocado/Matcha/citroensap heen.
 7. Meng dit geheel met een lepel of spatel luchtig door de geklopte eiwitten heen. Je krijgt nu een mooi wolkerig en luchtig geheel.
 8. Leg de lange vingers in de ovenschaal, zorg dat het mooi passend is.
 9. Sprenkel de koffie/Amaretto mix over de lange vingers, zorg voor een mooie verdeling.
 10. Smeer nu met een spatel of lepel groene mix over de lange vingers. Maak het geheel mooi glad.
 11. Zet het in de koelkast en laat het een nachtje rusten. Je kunt het beste wel even wat huishoudfolie over de schaal spannen. De smaak komt het beste tot zijn recht en het wordt ook meer 1 geheel als je het de dag van tevoren maakt omdat de smeken meer in elkaar gaan overlopen. De lange vingers zijn dan wat zachter en de smaak is echt verrukkelijk! Haal het even uit de koelkast voordat je het gaat serveren.
 12. Optioneel: smelt de chocolade au-bain-marie en sprenkel feestelijk over je bordje.

Buon appetito!

Nog een lekkere variant is tiramisu met limoncello!

Wat vind jij van deze Tiramisu met avocado en matcha variant? 

Liefs Heidi

(Visited 271 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *