Hotspot: Restaurant Pearl Den Haag

Dat ik lichtelijk achterloop qua artikelen zal je vast niet ontgaan zijn, om maar weer ‘s fris en fruitig van start te gaan heb ik vandaag een letterlijk pareltje met een tal van heerlijke foto’s voor je. Enige tijd geleden mocht ik namelijk aanwezig zijn bij het persdiner van het vernieuwde restaurant van de Hilton keten ofwel Hilton The Hague. Restaurant Pearl presenteerde een volledig vernieuwde diner ervaring met het Meat & Discover-concept. Ik vertel je er graag meer over en deel ik een stukje geschiedenis waar het restaurant zijn mooie naam en beeldmerk vandaan heeft. Kijk mee naar deze hotspot: Restaurant Pearl Den Haag

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Opgewacht door een levensgrote “Meisje met de parel”, de van origine kleine (44 x 39 cm) olieverfschilderij uit de gouden eeuw gemaakt in ±1665 door Johannes Vermeer, die al ruim 100 jaar hangt in het Mauritshuis in Den Haag, welke ook de naam doorvoerde (voorheen had het schilderij een andere naam) kan bijna niet toepasselijker zijn. Dit prachtige element is in de complete inrichting doorgevoerd en heeft niet voor niets de mooi naam Pearl te danken. Net als de naam van het schilderij is dit restaurant geboren in Den Haag en zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer de één van de meest mooie steden in Den Haag bezoekt! Wat een enorm fijne sfeer en goede kwaliteit van de gerechten.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Ik liet mij vertellen dat de menukaart en het food-concept een metamorfose heeft ondergaan. Executive Chef Frank Uphoff serveert pure vleesgerechten uit onder andere het Westland, zorgvuldig samengesteld in samenwerking met Piet van den Berg van Nice to Meat. Zowel premium cuts als “vergeten stukken” van onder andere de Hollandse MRIJ-koeien worden geserveerd met lokaal bier of een keuze uit de mooie samengestelde cocktail- en wijnlijst, welke ik dan ook mocht proeven (och weer zo vervelend). Het vernieuwde concept scoort al erg hoog in de review lijsten van Google en Iens en dat is, als je het mij vraagt, niet voor niets!

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Allereerst ontvingen we deze zalige cocktail die ter plekke voor onze neus werd bereid. Deze frisse beauty “Pineapple Express” is een mix van ananassap en rum, een heuse aanrader maar ok, ik ben nou eenmaal fan van een goede cocktail. Deze cocktail is gemixt door een bartender van bar SPARK, tevens te vinden in Hilton The Hague. Leuk feitje: op vrijdag en zaterdag is live muziek of een DJ aanwezig en in de zomermaanden kan je genieten van heerlijke zomerse cocktails op het terras aan het water.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Eenmaal aan tafel geschoven, mochten we meteen genieten van weer een stukje mooi uitzicht want wat een prachtig restaurant! Overal komt het Meisje met de parel weer tevoorschijn. De voorgerechten worden eigenlijk ter plekke bereid aan deze keuken-bar.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Ons menu van deze dag zoals je hier kunt zien. Al eet ik nauwelijks nog vlees, als ik het eet dan alleen het beste en meest pure stukje. Goed nu deze flexietariër toch voor een stukje ging, dan maar meteen de Flat Iron Australian Angus van 275 gram. Ik vond ‘m der rauw ook er mooi uitzien. Nog zo’n leuk detail, we mochten zelf onze steakmes uitzoeken, he en ja… ik moet voor het grootste en meest stoere mes gaan uiteraard. Toch dat kleine jongetje in mij ;-).

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Het voorgerecht bestond uit plankjes van allerlei lekkers en ook weer die bijzonder goede kwaliteit. MRIJ rookvlees, een paté van het huis, prachtige hammen, gegrilde groenten en platbrood met heerlijke dips. Ook op de menukaart kun je dit terugvinden de charcuterie en bites.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Bijzondere aan deze avond was dat we ook in de keuken een kijkje mochten nemen. Vers bereid, gewogen en gemeten door de vrolijke chefs.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

De steak werd geserveerd op een rond wit bord, het lijkt zo net even of het zweeft maar wat een prachtig en mals stukje vlees!

Geserveerd met prachtige groenten uit het Westland. Onder andere jonge spinazie, paddestoelen en frites van het Frietatelier.

Wil je overigens het volledige menu inzien wat er voor prachtige gerechten zijn, neem een kijkje via deze link.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Als dessert mochten we een lekker Sundae Ice Cream laten samenstellen, deze wordt geserveerd aan tafel (met weer die vrolijk chef). Vers fruit, ijs, huisgemaakte marshmallow’s en heerlijke sauzen en crunchy dips.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Simpel maar wel heerlijk genieten! Na deze uiterst gezellige avond, want ik kan wel zeggen dat ik de sfeer geweldig vind, net als het gezelschap aan tafel, kwam er nog dat bekende koffietje op tafel. Daar zien we de bekende dame weer terug in de vorm van een chocolaatje. God is in the details zeggen ze wel.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Nog even een kleine impressie van het prachtige hotel! Nog steeds een wens om in een van deze hotels te overnachten in Nederland (die in Washington kan ik wel van mijn lijstje afstrepen.

Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant Review Restaurant Pearl Den Haag, Hilton Restaurant

Wil je alles weten van deze mooie Restaurant Pearl Den Haag, neem dan zeker een kijkje op de site. Uiteraard kun je daar reserveren en zelf de beleving aangaan.

Voor een (h)eerlijk stukje vlees betaal je tussen de €19,- en €24,-, erg betaalbaar als je het mij vraagt. De bijgerechten bestel je apart, goed initiatief onder het kader van foodwaste, deze kosten €4,- per gerecht. Ook voor de niet-vleesliefhebber is er volop keuze!

Je vind Restaurant Pearl aan de Zeestraat 35.

Meer Hilton restaurants bezoeken? Kijk ook eens bij mijn artikel van Roots Rotterdam >> link.

Wat vind jij van dit vernieuwde pareltje?

Liefs Heidi

(Visited 677 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =


CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: