Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam

Ik had het geluk om er al eens eerder te mogen dineren en tevens af te reizen naar de Veluwe waar een stukje oorsprong ligt van, zoals de naam het als zegt, Roots. Puur eten met eerlijke ingrediรซnten wat werkelijk fantastisch bereid is. Een restaurant wat inspringt op wat de seizoenen qua producten maar ook qua kleurthema’s en decoratie. Vandaag laat ik je het nieuwe menu zien van dit najaar. Kijk mee naar deze Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam

Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam

Er gaat toch niets boven een heerlijk gin-tonic die wel op hele magische wijze geschonken wordt. Een combinatie van Bobby’s Gin en Fever Tree tonic met een schijfje sinaasappel en kruidnagel. Hoog geschonken op droogijs. Ik houd van dat soort details.

Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam bar cocktails

Nou dat is nog ‘s een gedekte tafel. Prachtig in de herfstsferen met bakjes droogijs in het midden. Alsof je in een eet-sprookje stapt. Een ambachtelijk broodje met gezouten boter, een glaasje prosecco en het voorgerecht staan al klaar. De nieuwe chefkok ofwel Executive Chef Paul Dingjan staat het allemaal ‘s te bewonderen van de andere kant. Bij elk gerecht werd een bijpassende zalige wijn geschonken.

Amuse

Het eerste gerecht waar ik van genoot deze avond was een gerookte paling op een bedje van groen. De naam van het gerecht: Paling in het groen – hoe toepasselijk! ๐Ÿ™‚

Je kan mij zo goed als alles onder mijn neus schuiven, maar paling dat lust ik echt niet. Deze beste man heeft dat voor mij totaal veranderd deze dag. Zacht, perfect van smaak. Ik vind het altijd stug en vet, het tegendeel is hier bewezen. Zelfs verwend paling eters vertelde me dat ze zelden zo lekker paling hebben gegeten.

Voorgerecht

Ik krijg de laatste tijd veel bijzonders voorgeschoteld. Dat is het leuke van bloggen maar ook zo leuk dat ik jou als lezer kan inspireren om ‘s iets anders te proberen. Zo hier een gebakken rogvleugel met pastinaak hazelnootboter en kappertjes met citroen. Alleen de beschrijving is al een feestje! De structuur van de rogvleugel is bijzonder, net als de smaak. Heel erg smaakvol! De pastinaak met hazelnootboter maakt het compleet, wat een zalige combinatie. Finishing touche een zeebanaantje. Beetje ziltig van smaak maar lekker!

Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam

Hoofdgerecht

Soms heb je toch werkelijk geen idee wat er op je bordje ligt. Als je hier naar kijkt is het lastige te ontcijferen behalve dat je een paddestoel en gevogelte ziet liggen. Gebraden wilde eendenborst, gestoofde eendenbout met aardappel, cantharellen en groene kool. Vooral de eendenborst vond ik erg lekker. Ik ben niet heel erg fan van eend, al vond ik het echt heel goed smaken. Precies goed gegaard en het feestje eromheen maakt het echt tot een genot!

Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam

Nagerecht

Millionaire’s biscuit met caramelcrรจme en peer. Ik zat toch best aardig gevuld, voor een nagerecht is er altijd plek als was het echt veel! Maar lekker! Het kleine atsina cress blaadje bovenop geeft net even dat extraatje. Nu ik er op ga letten zie ik het steeds meer bij nagerechten, het heeft een bijzondere smaak. Ik kan me niet heugen dat ik eerder Millionaire’s biscuit gegeten heb maar ik ben fan! Het drankje wat hierbij geserveerd werd was een zoete donkere sherry. Bijna stroperig maar paste er perfect bij.

Voor deze avond was speciaal de laatste ruimte achterin het restaurant gereserveerd. In het normale eetgedeelte zit je aan mooie sfeervolle tafels waarbij de grote lampen meekleuren met het seizoen. Je ziet het een klein beetje op onderstaande foto, op dit moment kleurt Roots rood. Alsnog een kleine impressie van de inrichting.

Hotspot: Restaurant Roots Hilton Rotterdam interieur

Songe wat heb ik weer genoten! Ik ben, hoeveel leuke events bezoek en restaurants heb mogen testen, altijd heel dankbaar dat ik dit mag doen. Ik vind het ook zo leuk om over te schrijven! Ik wil je graag nog ‘s in een apart artikel meer vertellen over de achtergrond van Roots maar even voor nu dit heerlijke diner. Voor mij, niet voor niets, een heuse hotspot in het mooie Hilton in Rotterdam.

Voor dit 3-gangen menu betaal je โ‚ฌ 37,-. Wil je daar een wijnarrangement bij, die uitgezocht is door de sommelier dan betaal je โ‚ฌ 18,- extra. Als je het mij vraagt echt betaalbaar voor zo’n goed diner.

Wil je meer weten over Roots Rotterdam en hoe jij van dit herfstmenu kan genieten kijk dan op de site.

Heb jij al eens van Roots Rotterdam gehoord?

Ook een aanrader, het zusje Pearl Hilton Den Haag!

Liefs Heidi

(Visited 562 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *