Hotspot in Rotterdam: Gastrobar Bij de Bruin

Dat je in Rotterdam lekker kunt eten dat wist ik al maar sinds begin dit jaar is er een verrassing bij in het hartje centrum. Wat je niet zult verwachten in een straat als de Oude Binnenweg, is dat hier in een sfeervol bruin café met chique elementen, culinaire hoogstandjes worden geserveerd! Even op z’n Rotjeknors: Heeeel goed te nassen! Ik mocht aanwezig zijn bij een persdiner en vertel je vandaag alles over deze Hotspot in Rotterdam: Gastrobar Bij de Bruin

 

Dat het om een letterlijk bruin café ging kon ik verwachten, maar ik laat me altijd verrassen en dat was ik dus ook. Opvallend was de inrichting, chique en sfeervol maar ook die kauwgomballen en schuimspek op de bar geeft het weer die ouderwetse gezelligheid.

Chef-kok Jurriaan de Boer en sous-chef Jimmy Spanjersberg bereiden al het lekkers en eigenaren Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Bij de Bruin: ‘‘We streven een ongedwongen en relaxte sfeer na waar iedereen terecht kan: van de student tot de fijnproever, iedereen is welkom.’’ Wat ze echt heel goed lukt als je het mij vraagt. Op en top gezelligheid, goede en vriendelijke bediening, ik kan gewoonweg niet anders zeggen als top!

 

We begonnen.. uiteraard… met een glaasje bubbels. Bij elk gerecht werd een andere wijn geserveerd (hè bah).

 

Door de gezellige donkere sfeer zit je heel knus maar foto’s maken is even een ander verhaal, ik hoop dat ik een goede impressie van de gerechten kan geven want jongens wat was het lekker!

Daar kwam de eerste verrassing, ik houd van een andere manier van een gerecht opdienen, een blikje tonijn maar de inhoud dan net even anders. Sinds de opening bleek dit al een hit te zijn geweest en terecht.

Een amuse van kort gebakken tonijn, kappertjes mayonaise en een mix van bloemkool en broccoli. 

 

Het voorgerecht werd geserveerd op verschillende borden, ook o’n leuk detail! En alles smaakt zo lekker, ik krijg gewoon weer trek als ik er naar kijk.

Een mooie carpaccio van huisgerookte eendenborst met 2 kleuren wortel en zure mayonaise. 

 

Bij dit glaasje is het niet erg als je er wat dieper in kijkt, integendeel! een heerlijk tussengerechtje met een mooi schuimlaagje.

Een bisque van langoustine met paprika en langoustine staart.

 

Ook weer zo mooi geserveerd dit tweede tussengerecht. God is in the details zeggen ze weleens niet dat klopt!

Een zachte malse steak tartare met eierdooiercrème en een gefrituurd lasagne vel (lekker knapperig).

 

Het hoofdgerecht was iets wat ik nog nooit van mijn leven gegeten heb, nou dat moet ik toch nog ‘s dunnetjes over gaan doen. Een zachte malse structuur, het lijkt op kip maar met een klein en zacht vissmaakje. Ik ben nu overal rond aan het struinen dat dit iets is wat je echt moet proberen!

Een gebakken octopus met een lauwwarme salade van aardappel, bleekselderij en tomaat.

 

Een toetje gaat er natuurlijk altijd wel in en deze met gemak. Zacht en smaakvol.

Een peren crumble met butterscotch, rodewijn stroop en yoghurtijs.

 

Als laatste uit dit heerlijke diner een espresso met advocaatje en een fortune cookie. Ik zou weer contact krijgen met een oude vriend. Grappig wat ik kreeg van de week een appje van iemand die ik al ruim 20 jaar niet heb gezien. Hmmm… zullen ze dan toch kloppen die spreuken in de bekende koekjes?

 

Nog een paar kiekjes van het gezellige café. Ik heb een soort tik, ik moet altijd een kijkje nemen op het toilet, en dus hier ook. Zelfs daar kon je de gezellige sfeer met chique details terug vinden zoals de bijzondere toiletspray (sorry luxe homespray) van het merk Zenology en je handjes kon je wassen en verzorgen met het merk Malin+Goetz. Mijn beauty-hartje ging even open, noem me maar gek maar ik hou van dat soort details. De heren snappen de vrouwen.

 

Wat een warm bad kan ik je zeggen en wat een heerlijk eten in ongedwongen sfeer. Ik noem het niet voor niet een hotspot! Of je nou woont in Rotterdam of een dagje shoppen gepland hebt staan in deze wereldstad, Onthoud dan dit sfeervolle plekje om te lunchen, borrelen of dineren, je zult er geen spijt van krijgen!

Adresgegevens: Bij de Bruin –  Oude Binnenweg 140A – 3012 JH Rotterdam

Voor meer informatie kun je terecht op de site.

 

Heb jij al eens van Bij de Bruin gehoord?

Liefs Heidi

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
42 ⁄ 21 =


CommentLuv badge