Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone

Knoopje los… achterover hangen en uitbuiken! Ik kan me de laatste keer niet heugen dat ik zo veel gegeten heb… En, een unicum voor mij, ik heb mijn bordje niet eens leeg gegeten! Hele goed deal weer van Social Deal als je het mij vraagt. Genieten alsof je je even in een schattig restaurantje in Italië waant. Authentieke gezelligheid waarbij Italiaanse noten door de ruimte heen galmen… heerlijk! Vandaag vertel ik je meer over dit gezellige restaurantje in het hartje van Bergen op Zoom: Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone

Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone menu

Il Maccherone bestaat al 40 jaar en is in al die tijd niets veranderd vertelde de eigenaresse me. Op haar 14e begon ze in de keuken van dit pittoreske restaurantje en na jaren ervaring in de horeca is ze altijd haar verbintenis met Il Maccherone blijven houden. 10 jaar geleden besloten haar broer (chefkok) en zij het restaurant over te nemen. Inmiddels doet Restaurant Il Maccherone meer dan alleen haar gasten bedienen in het restaurant, bij evenementen (o.a. een foodtruck) kun je ze ook vinden.

Bij deze aantrekkelijke deal maak je gebruik van een 3-keuze menu en krijg je een heerlijk stokbroodje met lekkers van het huis vooraf.

Als voorgerecht heb je de keuze uit een carpaccio met truffelolie, warme paddestoeltjes, parmezaan en olijfjes of een warme aubergine schotel met kaas uit de oven. Ik heb beide mogen proeven en vond beide dan ook zalig. Ik vond vooral de warme paddestoeltjes verassend op de carpaccio. Beide gerechten zijn vers en goed gebalanceerd van smaak.

Als drankje bij deze carpaccio di manzo koos ik voor de rode huiswijn, een zachte Merlot.

Qua hoofdgerechten kun je kiezen uit diverse pizza’s of pasta’s. Ik koos voor een pasta (geen verrassende keuze voor mij gezien ik thuis het meeste pasta’s maak). Een rijkelijke tagliatelle met gorgonzola en spinazie.

De tagliatelle al gorgonzola e spinaci is mooi al dente gekookt en romig met niet een overdreven gorgonzola smaak. Ik moest helaas een deel laten staan, het was gewoonweg teveel voor mij. Je gaat dus niet met honger de deur uit.

Social Deal Bergen Op Zoom Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone pasta

Als nagerecht moest ik dus echt wel mijn favoriete Italiaanse “maak mij blij” ofwel tiramisu bestellen. Duidelijk merkbaar vers en ter plekke door de kok bereid. De lange vingers waren nog knapperig en daarover was de bekende romige zoete mascarpone-mengsel gespoten. Heel anders als ik elders heb geproefd of gemaakt. Maar zeker die bekende en zalige tiramisu smaak.

Social Deal Bergen Op Zoom Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone Tiramisu

Hoewel de Italianen dit niet meer drinken in de avond en hoe vol ik ook zit, een cappuccino moet er toch achteraan.

Het restaurant bevindt zich op een steenworp van de grote markt, in een klein zijstraatje. Ik ben heel erg benieuwd wat Il Maccherone nog meer te bieden heeft want terugkomen doe ik zeker! Ik vind het altijd lastig om een echt goed Italiaans restaurant te vinden en deze hoort nu wel in het goede rijtje thuis.

Niet het meest hippe restaurant maar wel erg sfeervol en goed eten voor een mooie prijs met grote porties, wat wil je nog meer!

Social Deal Bergen Op Zoom Review: Italiaans Restaurant Il Maccherone

Wat houdt de deal van Social Deal precies in

  • • Voor deze deal betaal je € 14,75 per persoon i.p.v. € 29,75 (korting van € 15,00 p.p.).
  • • De deal is geldig vanaf de aankoop t/m zaterdag 22 juli 2017 (ook in het weekend).
  • • Uiteraard zijn de drankjes zijn niet inbegrepen.
  • • Alle speciaal geselecteerde gerechten kun je terug vinden in het overzicht van deze deal, onder het kopje “Meer over deze deal”.
  • • Via de overzichtelijke app van Social Deal, die je kunt downloaden, is het arrangement heel gemakkelijk te bestellen. Je hoeft bij Il Maccherone geen voucher uit te printen, je laat bij binnenkomst de vouchers in de app scannen en klaar!

Kijk hier voor meer leuke deals in Bergen op Zoom.

Ben jij al bekend met Social Deal?

Liefs Heidi

(Visited 450 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *