Nieuwe Hotspot: Restaurant JAQ Rotterdam

Op 12 december is Restaurant JAQ officieel geopend! De nieuwe hotspot in Rotterdam. Onder het mom van Hello Gorgeous werd ik verwelkomd en, op uitnodiging, mocht ik alvast een kijkje nemen in het prachtige restaurant en uiteraard allerlei lekkers proeven! Ik vertel je vandaag meer over deze nieuwe hotspot (met herkenbaar tintje) en wat ik zoals voorgeschoteld kreeg! Nieuwe Hotspot: Restaurant JAQ Rotterdam

Of je nu naar JAQ komt om te lunchen of om te dineren: de toegankelijke menukaart – samengesteld door executive chef Paul Dingjan – is de hele dag hetzelfde. De kaart is zo bedacht dat de tafel vol lekkers kan staan, voor jezelf of om te delen. Alle gerechten zijn puur en eerlijk. Door een liefdevolle en professionele bereiding smaakt alles precies zoals het hoort te smaken. Avond uit of iets te vieren? JAQ houdt wel van een gezellige borrel of een feestje. In de sfeervolle bar kun je genieten van classic cocktails, lokale bieren en heerlijke bar bites.

Foto: JAQ | executive chef Paul & restaurant manager Mathilde

Het JAQ menu

Nieuwe Hotspot: Restaurant JAQ Rotterdam menu
Een greep uit de kaart waar we allemaal van mochten proeven.

Bij JAQ kun je de hele dag terecht. Geniet van een heerlijke Jaqshuka: een stoof van ei met tomaat en spinazie, of de verschillende clubsandwiches. Eén van JAQ’s favorieten is de ‘sjieke friet’ met pulled pork en chipotle mayo, afgeleid van de beroemde Rotterdamse Kapsalon. Specialiteit van JAQ is vlees van hoge kwaliteit. Zoals de dry aged rib eye die minimaal drie weken is gedroogd in de eigen droogkast van het restaurant.

Om een idee te geven van al het lekkers heb ik een paar foto’s geselecteerd die ik dan ook fotogeniek vond maar alles was gewoon om van te smullen! Zoveel wereldse gerechten en dus letterlijk voor ieder wat wils. Dezelfde kaart vanaf 11.00 uur in de ochtend tot de avond, kiezen waar jij zin in hebt. Tegenwoordig is foodsharing een trend, niet meer de 3-gangen menu maar een verschijdenheid aan gerechten van verschillende foodculturen. JAQ speelt hier gewoon erg goed op in en bovendien moet het betaalbaar zijn.

Nieuwe Hotspot: Restaurant JAQ Rotterdam menu
Charcuterie plank
Steak tartaar
Coquilles st-JAQ
Oosters strandkrabbetjessoep
Shuka
JAQshuka
Pulled pork sliders
Black tiger prawn lettuce cups

Voor vegans of vegetariërs is er de avocado- of halloumi sandwich, JAQ’s aardpeer en peterseliewortel, of de Buddha Bowl met soep of salade waar eventueel vlees of vis aan kan worden toegevoegd. Bij een drankje bestel je knapperige nachos met een saus van Nederlandse boerenkaas, of de uitgebreide borrel- of charcuterieplank. Nagerechten staan niet op de kaart. Het uitgebreide dessert plateau wordt aan tafel gepresenteerd, waaruit je een lekker nagerecht kunt kiezen.

Het interieur van JAQ

Foto: JAQ

Mocht het plekje je lichtelijk bekend voorkomen dan kan dat heel goed kloppen! Voormalig Roots (Hilton) is omgetoverd tot een fluwelen urban jungle (helemaal mijn ding overigens). Meer Rotterdams met een toegankelijk interieur en een aanbod aan gerechten die aansluiten aan de filosofie van de Rotterdammer(t). Niet meer een naam wat je tegenhoud maar een opzichzelfstaand concept waar het draait om een drankje, lekker eten en veel gezelligheid.

De Rotterdamse styliste Marcella Kanters ontwierp voor JAQ het bargedeelte, samen met bloemen- en plantenspecialist ’s Zomers Bloemen. De industriële, betonnen vloer wordt verzacht door comfortabele stoelen met fluwelen roze en groene zittingen. Of neem plaats op de hoge barstoelen, zak lekker weg in een lounge stoel of spreek af met je vrienden of collega’s op de lange bank. De gouden verlichting, de grote spiegelwand en gouden details geven JAQ een classy sfeertje. Want Rotterdammers, die houden wel van een glimmertje. Opvallend zijn de door streetart geïnspireerde schilderingen op de muur en het gouden neon kunstwerk ‘Hello Gorgeous’ in de hal. De hoge ramen aan de voorzijde van het restaurant zorgen voor een ruimtelijk gevoel en een mooie lichtinval.

Ik heb een toffe middag/avond gehad bij JAQ, informele sfeer, gezellige tafelgasten met wie ik al het lekkers heb gedeeld onder het genot van goede bijpassende wijnen. Ongedwongen “Rotterdams” genieten!

Informatie restaurant JAQ

Adres: Kruiskade 9, 3012 EE Rotterdam | Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 01.00 uur (keuken tot 22.00 uur) | Telefoon: 010 – 710 80 28 | www.restaurantjaq.nl | www.facebook.com/restaurantjaq | www.instragram.com/restaurantjaq

Ga jij een kijkje nemen bij JAQ? Liefs Heidi

(Visited 317 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
20 − 5 =


CommentLuv badge