Stedentrips: food hotspots en interieur winkels

Ik ben echt dol op leuke interieur winkels maar tussen het winkelen door moet er ook gegeten worden nietwaar? Ik heb vandaag 3 leuke steden met een paar heerlijke hotspots die je niet wil overslaan als je in de desbetreffende stad bent! Vandaag komt Den Haag, Roosendaal en Dordrecht aan bod! Heerlijke hebbedingen en eetgelegenheden met een huiskamergevoel: Stedentrips: food hotspots en interieur winkels

Den Haag

Het Appeltaart gevoel Den Haag interieur winkel review

Het Appeltaartgevoel

De naam zegt het eigenlijk al, waar denk je aan bij een heerlijk stukje warme appeltaart? Gezelligheid, warmte en huiselijkheid. Eigenaresse Marieke (interieurstyliste) opende in 2014 de deuren van haar winkel en sinds 2018 is er een een webshop aan gekoppeld. Je vind hier woonaccessoires, verlichting, cadeauartikelen en stationery. Ik werd vooral verliefd op de schattige waxinelichtjes houders, de wenskaarten en kaarsen (die laatste nam ik voor nu mee). Echt zo’n heerlijke snuffelwinkel waar je eigenlijk alles wilt meenemen en nog ‘s hele vriendelijk personeel die je helpt.

Het Appeltaart gevoel Den Haag interieur winkel review

Het Appeltaartgevoel; waar Scandinavisch en Dutch design elkaar ontmoeten, waar je dat gezellige, huiselijke gevoel krijgt.

Je vind het Appeltaartgevoel aan het Noordeinde 79. Voor alle info en de webshop kun je terecht op de site.

Club vers Den haag restaurant lunch ontbijt spinaziewafel review

Club Vers

Of je nu wilt ontbijten, lekker lunchen of gewoon wat wilt drinken (jaaa de chai latte) met een lekker stukje taart, hier wil je wel even een stukje voor omlopen. Vers en gezond en gewoon heel erg lekker, zoals deze spinaziewafel met zalm, gebakken ei en sriracha mayonaise dus – genieten van elk hapje… ik heb netjes mijn bordje helemaal schoon gekregen. Je vind gerechten op die kaart die ook nog eens vaak vegetarisch of veganistisch zijn, voor ieder wat wils dus. Stiekem zal je gewoon even naar de menukaart moeten kijken ;-).

Club vers Den haag restaurant lunch ontbijt review

Eet je graag suikervrij, glutenvrij of lactosevrij? Wij hebben voor iedereen iets heerlijks op onze menukaart staan! Ook hebben wij een heerlijke luxe high tea met onze huisgemaakte gerechten, die wij kunnen aanpassen naar verschillende dieetwensen.

Je vind het Club Vers aan de Stationsweg 136a. Voor alle info kun je terecht op de site.

Roosendaal

Maison et Moi Roosendaal interieur winkel review

Maison et Moi

Meubels, accessoires, heerlijke hebbedingen ook ook nog wat kleding. Je raakt hier ook echt geïnspireerd door al het moois wat er te zien is. Maison et Moi is een conceptstore, die houdt van verandering. Hippe merken, scandinavisch, botanisch, stoer, industrieel. Eigenaren Sander, Suzan en de meiden volgen de trends op de voet, door beurzen te bezoeken en met merken te overleggen. Een bijzonder merk dat verkocht wordt bij Maison et Moi is de Chalkpaint van Annie Sloan. Verf waarbij je niet vooraf hoeft te schuren. Prachtige kleuren ook! Hier ga ik nog een keer een review over maken. Ik heb hier laatst voor mijn verjaardag nog echt een paar geweldige items uitgezocht!

Maison et Moi Roosendaal interieur winkel review

Bij Maison et Moi is er altijd iets te doen, we zitten nooit stil, collecties worden continue vernieuwd, we maken nieuwe stijl-hoekjes om onze klanten te inspireren, er wordt een nieuwe verftechniek uitgeprobeerd. Suzan geeft regelmatig workshops met de chalkpaint van Annie Sloan.

Je vind het Maison et Moi aan de Raadhuisstraat 24. Voor alle info en de webshop kun je terecht op de site.

Lunchcafe Lente Roosendaal restaurant review

Lunchcafé Lente

As je me al wat langer volgt dan weet je dat dit echt mijn favoriete plekje is waar ik altijd met mijn moeder ga lunchen. Het personeel is echt zo leuk, het eten is heerlijk en elke week kun je weer nieuwe gerechten op het krijtbord vinden die je gewoon uit wil proberen. Echt zo’n heerlijke gemoedelijk Brabants zaakje! Of je nou aan de lange tafel wilt zitten met je vriendinnen of gezellig met z’n 2 aan een kleine tafel met verschillende gekleurde stoeltjes, je kunt hier voor die gezelligheid terecht.

Lunchcafe Lente Roosendaal restaurant review menu

Royaal belegde boterhammen, salades, soepen, koekjes van eigen deeg en de lekkerste taarten vergezeld van diverse soorten thee, biologische koffie en wijnen, verse sapjes en heerlijke smoothies. Alles met liefde en huisgemaakt! Lente is afgeleid van het Latijnse “Festina Lente”, wat haast je langzaam betekent. Kortom, gun jezelf, samen met vrienden of familie, een heerlijk Lente-momentje!

Je vind het Lunchcafé Lente aan de Markt 8. Voor alle info kun je terecht op de site.

Dordrecht

28 Wonen & Lifestyle Dordrecht interieur winkel review

No 28 Wonen & Lifestyle

Iets verderop in de straat was er al een schattig winkeltje te vinden maar sinds een paar weekjes is deze grotere en ruimere vestiging geopend. Meubels, accessoires en lifestyle, wat ook weer een fijne winkel! Of je nou een leuk cadeautje zoekt of een prachtig stuk voor in huis, hier wil je echt even kijken! En ze pakken het ook helemaal in stijl in!

28 Wonen & Lifestyle Dordrecht interieur winkel review

Een familiebedrijfje die ook nog eens gezellig een blog onderhoud over de winkels (inmiddels dus 3), ook leuk om te lezen!

Je vind het No 28 aan het Statenplein 27 en de Nieuwstraat 28. Voor alle info en de webshop kun je terecht op de site.

Post Dordrecht restaurant lunch review

Restaurant Post

Ik moet zeggen dat er in Dordrecht echt veel leuke eetgelegenheden zijn maar 1 voor mij is toch wel “Post”. Lunchen, dineren, borrelen, tapas eten, pizza of culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen èn ook echt zulk leuk personeel! Wat ik ook zo handig vind is dat je van van sommige gerechten een grote of kleine variant kan kiezen (2 verschillende pasta’s kan dus ook ;-)).

Post Dordrecht restaurant lunch review menu

Edwin is eigenaar van visrestaurant “de Stroper” en Alex heeft restaurant Oliva en Gusto in Rotterdam. Post is ons grote gezamenlijke avontuur waarin alles wat wij zelf zo mooi en lekker vinden samenkomt. Zo komen we graag in Barcelona, waar we aanschuiven aan de tapasbar, genieten we van een heerlijke pasta in Rome of van een pizza in Napels. En wat te denken van een bouillabaisse in Marseille en dan met een heerlijk glas wijn luisteren naar een optreden in de Jazz club. In Post zal je al deze sferen zeker gaan herkennen. We willen met ons bedrijf een uitgaansgelegenheid bieden die voor ieder wat wils heeft.

Je vind Restaurant Post aan de Johan de Wittstraat 128. Voor alle info kun je terecht op de site.

Ook leuk, bezoek je favoriete steden met Time to Momo, bijvoorbeeld Den Haag!

Heb jij nog leuke tips in jouw favoriete stad?

Liefs Heidi

(Visited 1.273 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
3 × 25 =


CommentLuv badge