Plastische chirurgie, taboe of niet?

Wellicht nog wat pittige stof tot nadenken zo voor de kerst, maar ik wil het toch even met je hebben over plastische chirurgie. Zodra 1 januari gepasseerd is, gaan we langzaamaan weer letterlijk en figuurlijk in de spiegel kijken en zetten we toch stiekem doelen voor onszelf. Willen we gezonder leven, afvallen, strakker in ons vel, gelukkiger zijn.. dat soort vragen spelen dan toch in onze gedachten. Vooral de combinatie gelukkig zijn met ons uiterlijk. Maar wat dacht je van je letterlijk beter voelen door ongemakken weg te nemen? Ik wil het daar vandaag eens over hebben, discussieer je mee? Plastische chirurgie, taboe of niet?

Hoe vaak zien we ze niet voorbijkomen, de celebs die weer een complete verandering zijn doorgaan en we hebben daar altijd een mening over. Tegenwoordig is het gelukkig veel meer al geaccepteerd maar het blijft een soort taboe, want ergens blijft het bijzonder dat iemand zijn uiterlijk verandert. Maar wat als diegene er gelukkig van wordt en dat het soms niet eens met ijdelheid te maken heeft, maar met het wegnemen van ongemakken?

Taboe of niet? Plastische chirurgie

Ik heb weleens begrepen van een cosmetisch arts dat het grootste deel van de mensen die bijvoorbeeld botox/fillers in laat spuiten mannen zijn, ik vond dat best bijzonder. Is dit vanwege ijdelheid of heeft het juist een heel andere reden? Een vermoeide blik of juist een boze? Misschien is het wel vanwege hoofdpijn, botox schijnt hier echt bij te kunnen helpen overigens. Zo zijn er nog een tal: borstverkleining of een borstcorrectie, omdat je na de zwangerschap of veel gewichtsverlies zo’n ontzettend slappe huid hebt gekregen dat je staat te huilen voor de spiegel. Of pijn hebt in je rug vanwege de zwaarte van je borsten (ik ben zo’n kandidaat). Van mij is het een wens om dit t.z.t. te laten corrigeren. Maar je kunt ook migraine verhelpen door middel van een ingreep of je ogen laten liften, omdat je oogleden dusdanig gaan hangen en je daar fysieke last van hebt.

Psychische klachten kunnen wegnemen door zoiets moois maar ook lichamelijk, waarom zou dit nog een taboe moeten zijn? Als jij gelukkig wordt van een uiterlijk kenmerk veranderen, dan is het toch fantastisch dat er een oplossing als deze is? En dan heb ik er nog 1… die ik, als ik heel eerlijk ben, nooit begreep.. tot voor kort; schaamlipcorrectie. Yes… die ja. Die wil ik dan even specifiek uitlichten. Omdat we juist zo snel en te vaak oordelen. Ik dacht altijd: waarom zou je dat doen, alsof ik heel de dag met een spiegel down under ga bewonderen. Tja, misschien omdat het geen mooi prulleke meer is en je aantrekkelijk wil zijn of blijven voor partnerlief, maar wist je dat een correctie als deze juist vaak een medische reden heeft?

Taboe of niet? Plastische chirurgie schaamlip correctie
Foto: Kliniek Veldhoven

Bij een schaamlipcorrectie (ofwel labiacorrectie) zijn door pubertijd of bevalling de binnenste schaamlippen te ver uit gaan steken wat kan veroorzaken dat vrijen, fietsen en paardrijden een vrouw kan beperken. Ook veroorzaakt strakke kleding en bepaalde stofjes huidirritatie. Maar het kan ook zijn dat de buitenste schaamlippen vergroot zijn door bijvoorbeeld gewichtsverlies en dit zowel fysiek als psychisch klachten kan geven. En zo zijn er nog een tal van redenen waarom je dit kan laten corrigeren. Wat als jezelf bloot geven en het hebben van seks beperkingen gaan opleveren. Hoe groot is het taboe dus nog?

Hoe denk jij over plastische chirurgie? En zou jij iets aan jezelf veranderen? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 848 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Rachel Kromdijk jan 3, 2020 at 08:52

    Ik vond dit altijd overdreven klinken, maar het is eigenlijk heel logisch. En goed dat deze optie er is!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *