Citytrip Gent: Wafels en Libanees dineren

Onlangs was ik in Gent om de kerstsfeer daar op te snuiven en te genieten van de stad en de lekkernijen daar. Helaas viel het die dag een beetje letterlijk in het water dus minder stad maar wel lekker eten! Een klein verslag maar ik moet je natuurlijk wel even de heerlijke wafels laten zien én ons diner. Ik was uitgenodigd bij een Libanees restaurant om daar (bijna alles) op de kaart te proeven. Deze dag leverde wat mooie kiekjes op en ik kan je zeker vertellen dat ik er snel weer te vinden zal zijn wat wat een heerlijke stad! Citytrip Gent: Wafels en Libanees dineren

Ik moet zeggen dat de sfeer en de vibe heel anders is dan in Antwerpen (ik vind het stiekem dus veel meer relaxed en de mensen veel vriendelijker, sorry Antwerpenaren). Prachtige gebouwen en de stad is veel compacter. Toffe winkels en echt die bourgondische ambiance die ik zo van België waardeer. Gent ligt meer naar de kust (Oost-Vlaanderen) en toch merk je dat wel. Ik zal bijna (ok bijna dan he) Antwerpen inruilen voor Gent.

Goed op naar de eerste pitstop: wijn en luchtige Brusselse wafels bij brasserie Amflora. De lekkere rode wijn (om toch een beetje op te warmen ;-)) heb ik geen foto van gemaakt maar smaakte wel heerlijk met deze luchtige krokante wafel (met die toef verse slagroom natuurlijk). Wat een ontzettend gezellig plekje is dit, ik ga er zeker terug al is het voor de bediening. Het deed me een beetje denken aan een Oostenrijkse hippe konditorei met een Frans luxe tintje. Vooral als het weer grauw is de regen met bakken naar beneden komt is dit een extra knus plekje.

Brasserie Amflora bevind zich in hartje centrum tussen de mooie winkelstraten in, aan de Korte Kruisstraat 1 (geopend tot 19.00 uur).

Na nog een korte wandeling om iets van de kerstmarkt op te vangen en wat van de prachtige stad te zien, besloten we toch weer te schuilen en genieten van iets warm. Zo kwamen bij het volgende knusse restaurant Sorelle terecht (geopend tot 18.00 uur) en genoot ik van een latte welke geserveerd werd met een amandelcake die ik zo lekker vond dat ik nog 3 stukken kocht om mee te nemen naar huis. Die MOET ik dus echt zelf proberen te maken. Ook hier was de bediening zo tof! Sorelle bevindt zich aan Onderbergen 38. Ik ga hier zeker ook naar terug want de menukaart zag er te goed uit!

Libanees Restaurant Beiruti

Aan de Voldersstraat vind je Libanees restaurant Beiruti, zeker een aanrader als je van vers, gezond en goed eten houd én als je fan ben van de Midden-Oosterse keuken. Ik wil in ieder geval! Ik ga ook zeker wat recepten proberen na te maken (en met je delen). Het bijzondere is dat er geen alcohol wordt geschonken bij de Beiruti filialen (Brussel is de andere vestiging). Nu is dat niet heel bijzonder echter wel de reden. Alcohol of “zware” frisdranken hebben invloed op je smaakpapillen en je moet hun eten zo puur mogelijk proeven. Je kunt wel genieten van homemade lemonades, thee en uiteraard water en een koffietje met halawe pistachio na maar that’s it. Mooi toch?

Oja en de gerechten worden niet gefrituurd maar gebakken en er wordt geen zout of peper gebruikt in de bereiding. De smaak van de kruiden en de puurheid is zo goed dat je dat ook niet proeft.

Ik mocht dus (bijna) alles van de kaart proeven en dit ging er allemaal goed in. Ik heb hieronder een glimpje van het geweldige menu. Mijn gezelschap had minder van de Midden-Oosterse keuken geproefd dan ik en ook zij genoten er volop van. Van Babaghanouj tot aan Makanek, Mana’eesh en Kafta geserveerd met warm Libanees platbrood.

Je kunt kiezen voor losse gerechten maar ook van diverse menu’s. Wil je alles van de kaart, een selectie of vegan, het is allemaal mogelijk. Enne… eten doe je ook met je handen. Ik houd van dit soort food-sharing concepten en de kruidige die in deze keuken worden gebruikt. Wat je niet op krijgt kun je meenemen in speciale kartonnen doosjes. Kijk lekker duurzaam en no-food-waste!

Wil je meer info en het gehele menu zien, check dan zeker de site van Beiruti.

Heb je nog tips voor Gent, laat het me weten! Liefs Heidi

Salt en Mint Antwerpen, Marokkaans eten, Marokkaans lunchen, Baklava,

Dol op de Midden-Oosterse keuken? Check dan zeker mijn eettip bij Salt & Mint in Antwerpen. Je leest het hier.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *