7x Bijzonder overnachten in Nederland en België

Doordat het de afgelopen 2 jaar lastig was qua reizen zijn we massaal op vakantie gegaan in eigen land en herontdekten we de prachtige plekjes die Nederland en ook België rijk zijn. Ik denk zeker dat daar echt een trends is ontstaan die blijvend is en ik wilde graag eenpaar hele bijzondere plekjes vandaag uitlichten. Mooie stukjes Nederland en uiteraard Vlaanderen. Van een Tiny House op het Drents-Friese Wolde (wat ik echt één van de mooiste stukjes Nederland vind) tot aan een kunst-achtig sprookje in Hasselt. Vandaag 7x Bijzonder overnachten in Nederland en België

Viersterren kloosterhotel in Sittard

Merici hotel is een elegant viersterren kloosterhotel, gevestigd in een voormalig 19e-eeuws klooster. Merici is te vinden in het bruisende stadscentrum van Sittard, vlak achter de Markt en omringd door de Geheime Tuinen van Sittard. Het Hotel is zowel van buiten als van binnen een bijzondere verschijning, door het contrast van het historische bouwwerk in het volledig gerestaureerde kloosterkwartier en de moderne inrichting van het hotel. Het combineert eigentijdse luxe met een duidelijk aanwezig voelbare historie. Merici biedt verschillende luxe kamers en ruime suites die van alle gemakken zijn voorzien. Als je echt wilt uitpakken, is er ook een prachtige bruidssuite met losstaand bad en regendouche. Struin door de omringende tuinen, shop erop los in de stad en schuif in de avond aan in één van de aangrenzende restaurants bij Merici Hotel. Een mooi pluspunt, je kunt er genieten van een Merici Gault&Millau arrangement. Dubbel en dwars jezelf in de watten leggen.

Voor meer info kijk op de site van Merici.

Botanisch sprookje in hartje Antwerpen

Dit recent geopende 5 sterren hotel in hartje Antwerpen is werkelijk betoverend! Ik hoop er nog steeds heel graag een keer te overnachten (ook al is het nog geen 10 minuten wandelen van mijn appartement). Aan de achterkant van het hotel bevindt zich de Botanische tuin, waar ik wel vaker over geschreven heb. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Aan de voorkant van het hotel kijk je uit op het gezellige Mechelse plein en uiteraard wandel je zo naar de leukste straatjes van Antwerpen. Kijk hier voor meer van mijn Antwerpen-tips.

Ondergedompeld in echte luxe! Je kunt hier genieten van de Botanische Health Spa & Club (van 1.000 m²!!), bestaat het hotel uit 108 kamers en suites, kun je genieten bij 4 gastronomische restaurants met wereldberoemde chef-koks, is er een 15e-eeuwse kapel op het terrein en is het een perfecte locatie voor bruiloften en feesten. Je moet gewoon even een kijkje op de site nemen om nog meer sfeer te proeven.

Plasticvrij dromen in Riethoven

Lytel Blue is een prachtig boutique hotel in Riethoven, in de omgeving van Eindhoven. De kamers van het hotel zijn blauwe oases, omdat deze kleur volgens het hotel rust en helderheid geeft. Bij Lytel Blue is er daarom de keuze uit verschillende mooie, blauwe kamers, zoals de comfortabele Lytel Blue Rooms, de luxe Blue Suites en de bijzondere Special Blue room. Deze laatste kamer is volledig plasticvrij en je komt er verschillende alternatieven voor plastic tegen. Ook staat er een speciaal bed van COCO-MAT, zonder plastic, met zeewier en paardenhaar. Lytel Blue is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving van Riethoven te ontdekken.

Trek erop uit, wandel door de bossen, bekijk mooie gebouwen, geniet van een museum, drink een drankje in de stad en kom vervolgens helemaal tot rust bij Boutique Hotel Lytel Blue. Het hotel biedt verschillende arrangementen aan in samenwerking met bedrijven uit de omgeving, zoals Wijngaard Doornacker en Alpacafarm Riethoven. Dineren kan tegenover het hotel bij restaurant Vandeijck, welke is gevestigd in een monumentale boerderij.

Voor meer info kijk op de site van Lytel Blue.

Tiny houses in Hoogersmilde

Mocht je opzoek zijn naar een bijzondere en duurzame accommodatie dan zijn deze “The Forrest Cabins” van TinyParks zeker iets voor jou. In deze luxe en sfeervolle tiny houses overnacht je midden in de natuur. De 2-4 persoons tiny houses staan op de TinyParks Reeënwissel in Drenthe in het bos grenzend aan National Park Drents-Friese Wold. Als je het aan mijn vraagt is het Drents-Friese Wold één van de mooiste plekken die Nederland te bieden heeft.

De sfeer van kamperen maar met meer comfort. Een keuken met vaatwasser en oven, een comfortabele zithoek, een eethoek, eigen badkamer met douche en toilet en een slaapgedeelte. Soms in de vorm van een vide, soms verstopt en uitschuifbaar. Boven alles is de cabin heel praktisch ingericht.

Het ontbijt is inbegrepen en je kunt 2 avonden per week aanschuiven voor het diner in de food court. De camping wordt ‘s avonds sfeervol verlicht met priklichten. Wandelingen starten vanaf de voordeur van je tiny house en de omgeving draagt bij aan de beleving.

Voor meer info kijk op de site van Tiny Houses

BareFood in Hasselt

Boutique hotel BareFood Giulia is een uniek hotel met feel-at-home bar. Een ontmoetingsplek vol creativiteit, inspiratie, kunst, kitsch en design. Een plek waar je graag je schoenen uit schopt, neer ploft in de kleurrijke huiskamer, aanschuift aan de lange tafels voor een wereldse maaltijd of komt logeren in een van de bijzondere hotelkamers.

Elke ruimte en elk object bij Barefood Giulia heeft een eigen verhaal. Oude details zijn hergebruikt in het interieur. Deuren doen nu dienst als badkamerdeur en bedhoofd, versleten vintage fauteuils zijn opnieuw bekleed en springen nu in het oog. Aan de muren kunst en graffiti, van grote meesters als Karel Appel en lokale helden.

Het hotel telt maar 7 hotelkamers, dus ben je hier verzekerd van persoonlijke aandacht. Elke kamer is anders ingericht, met oud, nieuw, design, kunst en kitsch. Mooi op elkaar afgestemd waardoor het een kloppend geheel is.

Heerlijk neerploffen in de feel-at-home bar BareFood naar Hasselt, aanschuiven voor het ontbijt of de lunch, lekker borrelen of neem plaats aan de bar voor een drankje en wat lekkers.

Kijk voor meer info op de site van BareFood Giulia.

Groen relaxen in Arnhem

In Arnhem is een luxueus hotel met een rijke historie. In mei 1918 werd Hotel Haarhuis opgericht door de familie Haarhuis als koffiehuis, wat een centrale plek was voor mensen om samen te komen en te genieten van een kopje koffie. Tot op de dag van vandaag is Hotel Haarhuis een plek waar mensen samen komen. Niet alleen als koffiehuis, maar een fullservice 4-sterren hotel met diverse restaurants & bars, fitness, congrescentrum en zelfs een City Spa om te relaxen na een dag in de stad. Een bijzondere plek waar Arnhem en de rest van de wereld elkaar ontmoeten. Bij Hotel Haarhuis vind je diverse concepten onder één dak: BLOU rooftop bar, HOEK Koffie & Patisserie, wijnkelder The Storage en het gloednieuwe restaurant LOCALS. LOCALS verbouwt haar eigen groenten en kruiden in een Vertical Farm, welke gebruikt worden in de gerechten.

Update: Op 9 maart 2023 werd het hotel officieel gehuldigd met een vijfde ster en heeft en een prachtige metamorfose ondergaan. Het volledige verslag bekijk je hier.

Voor meer info kijk op de site van Hotel Haarhuis 

Charmant grensgevalletje in de natuur

Hoeve Hurpesch is een eeuwenoude hoeve in het mooie Mechelen in het Geuldal in Zuid-Limburg. De hoeve zelf is een 26-persoons groepsaccommodatie, maar naast de hoeve staat een charmant Bakhuisje voor 4 personen. De monumentale Hoeve Hurpesch ligt aan een doodlopende weg, grenzend aan een natuurgebied van Natuurmonumenten.

Een zalig ontbijt of een smakelijke maaltijd, het wordt met plezier geserveerd. Zelfs een kookworkshop is mogelijk.

Het Bakhuisje, is duurzaam gebouwd met ecologische materialen en met authentiek vakwerk met leem en stro. Het huisje voor vier personen heeft een eigentijds interieur. Er zijn 2 slaapkamers, een woonkamer met houtkachel en een badkamer met inloopdouche en een gietijzeren ligbad op pootjes. Ook het overdekte terras is een heerlijke plek om te zitten.

Hoeve Hurpesch ligt midden in het Limburgse Heuvelland. Wandel- en fietsroutes lopen pal langs de hoeve, je start vanaf de voordeur.

Voor meer info kijk op de site van Hoeve Hurpesch

Wil je trouwens meer bijzondere bestemmingen bekijken dan is de site van Bijzonder Plekje echt een dikke tip! Door middel van het boekje Bucketlist – Nachtje weg in Nederland (verschijnt op 15 april) kwam ik op de site.

Welke van deze locaties zet jij op je Bucketlist? Liefs Heidi

Meer mooie Bucketlist bestemmingen, wat dacht je van luxe overnachten in de mooiste wellness resorts van Europa. Kijk hier voor mijn artikel.

Sha spa wellness resort spanje mooiste wellness resorts europa

Dit artikel bevat géén gesponsorde content.

(Visited 1.061 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *