Brabantia bestaat 100 jaar!

Kijk eens goed rond in je huis, ik durf te wedden dat je daar echt een item van Brabantia tegenkomt. Ik heb me namelijk laten vertellen dat de gemiddelde Nederlander zo’n 10 items van Brabantia in huis heeft staan. Niet zo gek want het merk bestaat al 100 jaar en daarom viert feest! Ik vertel je over een feestelijke dag die ik mocht ervaren bij het familiebedrijf en uiteraard over de Celebrate 100 years lijn, weer even terug naar vroegah!

Brabantia bestaat 100 jaar!

Ik zei al dat je vast iets zou tegenkomen, ga maar ‘s in je keuken kijken naar een voorraadbus, snuffelen in de besteklade, op speurtocht in je badkamer naar een prullenbakje of wasmand en wat dacht je van de strijkplank of mand? Brabantia was vroeger een gerenomeerd merk en het bewijst dat het nog steeds hip is en met zijn tijd mee gaat. Duurzaamheid staat ook nog ‘s hoog in het vaandel!

Ken je die oranje bussen met de paarse bloemen nog van je oma of moeder (of misschien heb je ze zelf staan). Deze leuke retro lijn Patrice is in een nieuwe retro jasje gestoken en wat is ie gaaf! Sind 1969 is deze lijn verkrijgbaar, en nu is de flower power lijn terug ter ere van het 100 jarig “Koninklijk” bestaan. Volgens mijn moeder was dit de musthave in haar tijd en spaarde alles van de zusjeslijn (die met de kleine bloemetjes, wie kent het nog?).

Brabantia bestaat 100 jaar! Patrice oranje paarse bloemen
De gehele nieuwe lijn Patrice

De gezellige dag werd “geopend” door de pr dame Benelux, het event was deze keer namelijk voor zowel Nederlandse als Belgische pers/bloggers. Uiteraard moest er ook ontbeten worden op een wel hele gave plek; de A’DAM Toren! Wat een geweldig uitzicht! Uiteraard snoepte ik weer teveel van al het lekkers en zat ik echt vol, en dat met een prachtige lunch in het vooruitzicht.

Na het ontbijt was het tijd voor een rondvaart over de Amsterdamse grachten, het weer was natuurlijk fantastisch! We hebben echt geboft deze dag. De gezellige rondvaart werd geleid door Friendship Rederij Amsterdam. Mocht je ooit een leuke uitje willen, hou deze dan zeker ‘s in gedachte!

Brabantia bestaat 100 jaar! Spot. Amsterdam

De boot bracht ons naar Spot. een prachtig oud pand aan de Keizersgracht. Hier werd er meer verteld over de historie en prachtige producten, welke ook uitgestald waren. Plaatje klopte precies, een mooi pand waar alles zo mooi tot zijn recht kwam! Nog een kleine presentatie ook over de Bo Touch Bin. Ik heb ‘m zelf staan (link artikel) en ik ben er nog elke dag blij mee!

Even strijken voor het beeld, ik ben er stiekem geen fan van maar als het toch moet gebeuren dan wel met een fijne strijkplank zoals deze Celebration strijkplank. Ik heb thuis nog een oudje staan van Brabantia, ze gaan echt zo lang mee!

Wat ik nog op mijn wensenlijst heb staan is het Brabantia Linn kledingrek. Ze lijken me zo praktisch en ook het design vind ik top!

Op naar het diner! Een feestje om te zien en ook om te proeven! Ook het diner vond plaats in het A’DAM toren, echt een top locatie! Ik was er zelf nog niet eerder geweest (en ik heb al heel wat mooie locaties voor de blog bezocht) maar weer 1 die ik af kan vinken op mijn bucketlist. Wat een gezelligheid en leuke lieve bloggers/pers was hier aanwezig. Zo heb ik weer veel lol gehad met food/lifestyle/beauty bloggers Rory, Anne-Marie, Claudia en Mariska.

De heerlijkheden die we voorgeschoteld kregen, werden verrijkt met een persoonlijke touch door de chef en uiteraard geserveerd met een item uit de nieuwe lijn van Brabantia; TASTY+ keukenhulpjes. Waar denkt het merk niet aan. ๐Ÿ™‚

Wat een uitzicht en leuk stond alles opgesteld! Zo komt de bijzondere lijn Patrice toch echt tot zijn recht en stiekem vind ik het ook echt heel gaaf! Industrieel met een mix van retro, helemaal van nu en toch iets vertrouwds-ouds.

Brabantia bestaat 100 jaar! Brabantia Linn kledingrek Patrice oranje paarse bloemen

Als laatste op deze dag namen we deel aan een workshop om zelf onze eigen deodorant te maken. Helemaal in het teken van duurzaamheid en zero-waste. Net als waar Brabantia voor staat en waarom het bij mij een geliefd merk is. Ik ben een grote voorstander van duurzaamheid, eigenlijk in alles wat ik doe of koop. Met mijn kleding, voedsel en ook echt in interieur en accessoires. Laten we gaan voor die waste-managment en niet aan de weggooimaatschappij.

Ok, nu toch mijn vraag, hoeveel items heb jij in huis van Brabantia? Ik ben gewoon erg nieuwsgierig!

Voor alle informatie en nieuwe producten, waaronder de Celebrate-lijnen vindt je op de site van Brabantia (Nederland en Belgiรซ).

Liefs Heidi

(Visited 1.521 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. bychristiana jun 13, 2019 at 13:13

    Haha, geen 1! Maar ze hebben zeker mooie dingen. Ik vind dat kledingrek bijvoorbeeld erg leuk, die witte die je laat zien. Toffe locatie inderdaad, ik hou ook van die mix van verschillende stijlen op 1 plek.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *