5 x Wereldse Bucketlist bestemmingen

Even wegdromen op deze maandag… je gedachten laten wegdrijven naar ver van hier… naar prachtige bestemmingen die eigenlijk gewoon op je Bucketlist thuishoren. De week is weer begonnen en misschien kan ik je heel even afleiden van het maandag-gevoel. Koud en donker weer dus laat ik je zalige plekjes die deze mooie wereld te bieden heeft zien om je er met je gedachten er naartoe te verplaatsen. Ik heb er een aantal voor je verzameld waar je gewoon van gaat zwijmelen. 5 x Wereldse Bucketlist bestemmingen

Ik denk dat wel allemaal van die bestemmingen hebben die we op onze bucketlist hebben staan. Vooral met weer als dit (brrr…) denk ik dan vaak aan warme oorden waar ik in een hangmatje lig en een cocktail in mijn hand maar ergens ben ik ook wel weer een type die graag cultuur opsnuift. Zeker de welbekende op mijn lijst. Het Noorderlicht, de Taj Mahal, het kleurrijke Cuba, etc. Ik heb er nu 5 welke ik zeker zou willen bezoeken. Stand, gebergte, cultuur en lekker eten.

Hoikkaido Japan

Takinoue Hoikkaido Japan, Bucketlist bestemmingen, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Hoikkaido, Sapporo, Phlox roze bloem Japan, Higashimokoto Shibazakura Park,
©JNTO

Hoikkaido is het noordelijke eiland van Japan en is door National Geographic uitgeroepen tot een van de must-visit regio’s. Nou dat snap ik zeker wel! Ik heb al een een lange tijd de wens op Japan eens te bezoeken en deze prachtige plek staat zeker op de lijst. Het is in alle seizoenen de moeite waard om te bezoeken en het staat bekend om zijn prachtige wildernis, poedersneeuw, heerlijke zeevruchten en fascinerende inheemse cultuur.

De Ainu, de inheemse bevolking van de noordelijke regio van de Japanse archipel, onderscheidt zich door de Ainu-taal die een ander systeem heeft dan de Japanse, een spirituele cultuur waarin wordt verondersteld dat elk deel van de natuurlijke wereld geesten en traditionele dansen heeft. 

Het is een populaire bestemming voor skiën en snowboarden in de winter (dankzij de overvloedige poedersneeuw) Sapporo, de belangrijkste stad van Hokkaido, beroemd om Sapporo-bier, Sapporo ramen en het jaarlijkse Sapporo Snow Festival. Een groot deel van Hokkaido is wild en ongerept, met natuurlijke warmwaterbronnen en vulkanische meren.

Takinoue Hoikkaido Japan, Bucketlist bestemmingen, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Hoikkaido, Sapporo, Phlox roze bloem Japan, Higashimokoto Shibazakura Park,
Bron: Pandotrip.com

Ook echt een plaatje! Het Higashimokoto Shibazakura Park in het voorjaar. Dit staat bekend om de roze moss phlox bloem. Zo mooi!

Voor meer informatie over Japan als reisbestemming ga naar www.japan.travel.

Krabi Maya Bay Thailand

Krabi Maya Bay Thailand, Bucketlist bestemmingen
Maya Bay, Phi Phi Le Island, Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi National Marine Park, Krabi

Ken je de film “The Beach” nog met Leonardo Di Caprio in de hoofdrol? Dat stukje paradijs op aarde vind je op Thailand, Maya Bay genaamd. Vanaf 1 januari 2022 is het weer geopend voor toerisme. Het strand werd wegens bescherming van de natuur in 2018 gesloten en dat heeft Maya Bay goed gedaan. Er is nieuw koraal geplant en de bezoekersfaciliteiten zijn verbeterd. Het beroemde strand is volgens de Thaise milieuminister in perfecte staat om weer heropend te worden. 

Wat zal ik dit graag willen zien! Een oase an rust ook, motorboten mogen de baai niet in en maar 8 speedboten tegelijk. Je mag Maya Bay maar wel een uurtje bezoeken tijden de openingsuren. Dus lekker luieren is er niet bij maar ach je gaat ook om te genieten van het prachtige uitzicht toch!

Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Waar is The Beach opgenomen, Maya Bay, Thailand, The Beach film Thailand, Phi Phi Le Island, Mu Ko Phi National Marine Park, Krabi Thailand,
Bron: reis-expert.nl

Saint Martin French Caribbean

St. Martin French Caribbean, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Sint Maarten, Romantische bestemmingen, Romantische vakanties,
Credits: The Overseas Lovers

Voor ons beter bekend als het Franse gedeelte van Sint Maarten. Het eiland is het kleinste gebied ter wereld dat sinds 1648 verdeeld in twee landen, wat resulteert in een unieke mix van culturen. Het St. Martin Tourist Office is het officiële toeristenbureau van het noordelijke deel van het eiland, dat als overzeese regio bij Frankrijk hoort. Terwijl het oosten van Saint Martin weelderige, tropische vegetatie heeft, bestaat het westen uit vlaktes begroeid met cactussen. Saint Martin is ook het “eiland van de schilders” en inspireert kunstenaars van over de hele wereld met haar kleuren.

De officiële taal op “The Friendly Island” is Frans maar de meeste bewoners groeien tweetalig op en spreken Engels. Dit wordt aangevuld met Nederlands op St. Maarten, terwijl Spaans, Creools en Papiamento ook nog steeds op het eiland wordt gesproken.

St. Martin French Caribbean, Culinaire festival, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Sint Maarten,
Credit: Donovane Tremor

De keuken van het eiland is net zo kleurrijk. St. Martin wordt ook wel beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de Caraïben. Zo is er eens per jaar ook een Culinaire festival wat ik zeker wil bezoeken! Tijdens het Culinaire Festival zijn er chefs aanwezig van over de hele wereld om hun passie voor koken te delen met de bezoekers. Je kunt dan genieten van proeverijen, een wedstrijd en workshops. Afgelopen event was op 30 november. Goed even wachten dus nog tot het volgende festival. Kijk voor meer info op de site van het festival.

Meer informatie over St. Martin als vakantiebestemming is te vinden op: www.st-martin.org.  

Zanzibar Afrika

Zanzibar, Strand, Unguja, Oostkust Afrika, Specerijeneilanden, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Reizen naar Afrika,
Bron: Wereldreizigers.nl

Zanzibar (of Unguja) is een eiland aan de oostkust van Afrika. Dit eiland wat tot Tanzania behoort, valt onder een groep eilanden die ook wel de Specerijeneilanden worden genoemd. Het was ooit de Sultan van Oman die Zanzibar en haar gelijknamige hoofdstad liet opbloeien. Schitterende stranden met het blauwgroene water van de Indische Oceaan. Overal voel en zie je de Arabische invloeden; kleurrijke mozaïeken, sprookjesachtige moskeeën en opvallende ronde torens. In Stone Town, de historische binnenstad, roept de muezzin nog steeds op tot gebed. Een mengelmoes van culturen en witte parelstranden. Dit lijkt me prachtig!

Zanzibar, strand, Afrika, Lake Manyara National Park, Lake Manyara, Flamingo's, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist,
Bron: Mondireizen.nl

Op Zanzibar kun je ook het “Lake Manyara National Park” bezoeken voor als je toch op safari wilt. Je treft hier wilde Afrikaanse dieren aan. Dit gevarieerde leefgebied trekt een grote verscheidenheid aan wilde dieren aan, waaronder een van Afrika’s grootste concentraties olifanten. De algen die in het meer groeien, trekken grote zwermen flamingo’s aan. De meest zichtbare roofdieren van Lake Manyara, en ook de belangrijkste toeristische attractie zijn leeuwen, beroemd om hun gewoonte om in bomen te klimmen.

Samoa eilanden Oceanië

Takinoue Hoikkaido Japan, Bucketlist bestemmingen, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Samoa, Oceanië, Samoa Eilanden, Polynesië, Upolu en Savai'i
To Sua Ocean Trench, bron: Mustseespots.com

Een redelijk onbekend droomoord is Samoa. Kristalheldere zeeën, witte stranden, palmbomen, groene jungles en prachtige watervallen. Een plek zonder mega resorts en attracties, een heus tropisch paradijs. Niet een bestemming waar je makkelijk even naartoe reist (dure onderneming ook), deze eilandengroep ligt zo’n 1.000 kilometer ten oosten van Fiji en zo’n 5.500 kilometer van Australië! De ‘snelle’ vluchten doen er ruim 30 uur over maar met de meeste vluchten ben je makkelijk 60 uur onderweg.

Samoa ligt in Polynesië en bestaat uit 2 grote eilanden; Upolu en Savai’i. Gezegend met prachtige land- en zeegezichten en vriendelijke mensen die terecht trots zijn op hun land. De lokale taal is Samoaans, een Polynesische taal, hoewel veel mensen ook Engels spreken. Verder heb je nog acht kleinere eilanden. Ga je rondreizen door Australië of Nieuw-Zeeland dan is dit wel veel gemakkelijker om in je reis mee te nemen.

Takinoue Hoikkaido Japan, Bucketlist bestemmingen, Bucketlist, Bucketlist bestemmingen, Welke reizen op je bucketlist, Samoa, Oceanië, Samoa Eilanden, Polynesië, Upolu en Savai'i, Samoaanse cultuur,
Bron: Chris McLennan Photography

De Samoaanse cultuur is gebaseerd op geloof, familie en muziek. Het is een gemeenschappelijke cultuur waar de meeste activiteiten samen worden uitgevoerd.  De traditionele sarongs die door zowel mannen als vrouwen worden gedragen, worden lavalava genoemd en zijn samen met de kunst van het tatoeëren gemeengoed in heel Samoa. 

De traditionele Samoaanse dans is de siva. De vrouwelijke siva wordt uitgevoerd met zachte bewegingen van de handen en voeten in de maat van muziek. De sasa is een groepsdans die zittend wordt uitgevoerd op het ritme van een trommel. Samoaanse mannen voeren traditioneel de fa’ataupati of klapdans uit in een groep zonder muziekbegeleiding. Dit lijkt me zo bijzonder om mee te mogen maken! Ik zal graag nog naar Nieuw-Zeeland willen dus deze gaat mee in de combi! Alles over Samoa lees je op Reis Expert.

Meer Bucketlist bestemmingen zien? Misschien vind je de 7 mooiste wellness resorts van Europa ook leuk!

Welke bestemming staat er op jouw Bucketlist? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 275 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
8 − 4 =


CommentLuv badge