Review: Sweet Bunny Hare

Roze konijntjes die wonderen doen voor je huid, haar en nagels, die ook nog eens werden gepresenteerd in een heerlijke roze glamorous omgeving in Amsterdam. Klinkt als een roze droom toch? Ik mocht aanwezig zijn bij deze presentatie van Sweet Bunny Hare onder het genot van een heerlijke brunch bij Mama Kelly op uitnodiging van Mariska (Marvelousz). Ik vertel je meer over het event en de vegan haar vitamines en ja… in zo’n omgeving moeten je foto’s daar ook wel op aansluiten ;-).

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines

Bij zo’n event hoort natuurlijk een bijpassend drankje, alvast een teaser met deze gespieste bunnies op een alcoholvrije cocktail!

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines virgin cocktail

In de ruimte beneden bij Mama Kelly stonden er tafels volledig en prachtige gedenkt voor onze brunch. Daarbij alvast een potje van deze lichtzoete gummies, meteen al een feestje om te zien!

Twee keer per dag snoepen voor mooier, sterker, gezonder, glanzender en sneller groeiend haar, wie wil dat niet? Sweet Bunny Hare (nee geen typo, want betekent haas en klinkt als ‘hair’) is een kauwbare 100% veganistisch, 100% dierproefvrij en halal gecertificeerde haarvitamine.

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines

Een voorafje aan de brunch, een smoothiebowl van yoghurt met verse fruit gevolgd door heerlijk brood met gerookte zalm (zo een die op je tong wegsmelt), carpaccio, brie met walnoten croissants met huisgemaakte jam en nutella. Brand en Levie worstenbroodjes en echt een te lekker stoofpotje van pulled chicken en bladerdeeg.

Ik heb niet alles op de foto gezet maar wat was alles lekker! De foto van het bord is niet zo moeilijk voor mij, ik eet wel hoor haha!

Hoe is Sweet Bunny Hare ontstaan

The Story of Sweet Bunny Hare is eind 2016 in San José opgericht door Tiffany Dan en VP Ann Wynn, toen beiden vegetariërs. Het duurde niet lang voordat ze overgingen op 100% veganistisch. Niet alleen omdat het een gezondere levensstijl is, maar vanwege dieren misbruik. Oorspronkelijk gebruikten Tiffany en Ann de werkzame haarvitaminen die ze bij de locale schoonheidssalons hadden gekocht. Het frustreerde hen dat er niet een volledig veganistisch merk was dat geen kunstmatige kleurstoffen gebruikte en bij hun levensstijl paste. Want, de vegetarische merken gebruiken o.a. wel olie uit scheerwol. Dus creëerden ze Sweet Bunny Hare vanwege hun passie voor het veganisme. Met een klein budget hebben ze een jaar gezocht naar verschillende fabrikanten.

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines

De meesten wilden niet meewerken, omdat ze dachten dat niet genoeg mensen een veganistisch product zouden kopen. Na maanden plannen en het maken van een super gedetailleerd businessplan, waren ze eindelijk in staat om een grote fabrikant in Canada te overtuigen een testrun te maken.

Tiffany en Ann wisten dat hun product heel goed was, maar ze hadden ook iemand anders nodig die in hun gelooft. De Sweet Bunnies moesten niet alleen goed smaken, maar er ook geweldig uitzien. En de bunnies moesten precies die ingrediënten bevatten die het lichaam nodig heeft om het haar van nature gezond te laten groeien, zonder de betrokkenheid van dieren. Dat is ze gelukt! Sweet Bunny Hare is niet alleen door de veganistische gemeenschap omarmd, maar wereldwijd een succes.

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines pink

Waar zijn deze haarsupplementen goed voor

Gevarieerde en gezonde voeding vormt de basis voor gezond haar. Het is echter niet altijd mogelijk om op deze manier de benodigde vitamines en mineralen die nodig zijn voor glans, groei en kracht in te nemen. Dat kan doordat we deze vitamines niet aantreffen in onze voeding maar ook doordat ons lichaam de benodigde vitamines simpelweg niet kan opnemen.

Denk bijvoorbeeld aan een vitamine D tekort. Zoals bekend vult het lichaam eventuele tekorten eerst aan bij de vitale organen, voordat het haar en de nagels aan de beurt zijn. Vandaar dat je na drie maanden (is per persoon verschillend) het maximale resultaat ziet. Het eerste waar je het aan merkt, zijn de nagels, en dat gebeurt al binnen een maand.

Review: Sweet Bunny Hare presentatie Mama Kelly Amsterdam haar vitamines

Sweet Bunnies bevatten ingrediënten die voor gezonder haar zorgen waaronder:

 • Biotine, maar liefst 5000 mg, en dit wordt ook wel het wondermiddel voor sneller groeiend haar genoemd. Het stimuleert namelijk de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid, welke nodig zijn om haargroei te bevorderen.
 • Kokosnootolie bevordert de gezondheid en hydratatie van de hoofdhuid, zodat het ook uitval en breken van het haar voorkomt.
 • Vitamine A, een effectieve vitamine die bijdraagt aan de gezondheid van de huid en hoofdhuid (zit o.a. in wortelen, boerenkool en aardappelen).
 • Vitamine C, volgens een onderzoek in de ‘Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology’, zorgt vitamine C voor verbetering van de haargroei.
 • Vitamine D is belangrijk bij het onderhouden van mooi haar en de voortdurende groei ervan. Onderzoek toont aan dat vitamine D kan helpen bij het creëren van nieuwe follikels waar nieuw haar uit groeit. In Sweet Bunny Hare zit Vitamine D2 dat wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels.
 • Vitamine D3 in andere supplementen wordt gevormd in de huid van mens en dier.
 • Vitamine E is nodig voor de circulatie van het bloed. Afgezien van de genezing en bescherming van het haar, helpt het ook bij rimpels en fijne lijntjes op de haarzakjes.
 • Vitamine B-6 is een krachtige vitamine die essentieel is tegen haaruitval. Het ondersteunt het lichaam om cellen te ontwikkelen en verhoogt de zuurstofstroom naar je hoofdhuid. Het resultaat: gezond haar.
 • Foliumzuur staat bekend als een stimulerende vitamine die essentieel is voor de reparatie van je DNA. Een vitamine die de verdeling van cellen effectief ondersteunt, zodat de haarzakjes gezond haar produceren.
 • Vitamine B12 geeft een geweldige boost aan de groei van het haar doordat het energieproces van het haar wordt ondersteund en het helpt rode bloedcellen te bouwen.
 • Pantothenic Acid, Pantotheenzuur of vitamine B-5 helpt bij het stimuleren van de haargroei door de natuurlijke keratine van het haar te ondersteunen. Het helpt bij de vervanging van het haar, met name degenen die verloren zijn gegaan door extreme breuk of verlies.
 • Zink speelt een belangrijke rol bij de groei en reparatie van haarweefsel. Het helpt ook om de olieklieren rond de haarzakjes naar behoren te laten werken.
Review: Sweet Bunny Hare haar vitamines
In de goodiebag (uhhh niet deze tas) zaten nog roze beauty-goodies.

De natuurlijke smaak van de roze bunnies komt van frambozen en bosbessen en de kleur van paarse wortel. Het enige nadeel van Sweet Bunny Hare is dat je er maar twee per dag mag (don’t eat them all at once) en dat je uitgroei heel snel gaat.

Sweet Bunny Hare No artificial colors,  free, soy free, lactose free, cruelty free, 100% vegan

Mijn ervaring na enige tijd gebruik

Een kleine kans is dat je last van een onrustige huid krijgt. Dit komt door de grote hoeveelheid Biotine. Om dit te voorkomen neem je simpelweg 1 bunny per dag in. Ik heb hier heel toevallig last van gekregen, gelukkig komt dat niet vaak voor. Ik merkte al een tijdje na gebruik dat ik veel minder haaruitval had en mijn nagels en haar sneller groeiden dan normaal. Ik vind ze wel heel lekker eerlijk gezegd, geen leukere manier om een supplement in te nemen 🙂

Kleine impressie van deze dag, te leuk! Echt even kijken!

De potjes van Sweet Bunny Hare bevatten 60 bunnies, dus mocht je er 2 per dag nemen (na een half jaar 1) dan kun je 1 maand vooruit. Een potje heeft een verkoopadviesprijs van € 24,95. Voor alle info en verkoopadressen kijk je op de site van Sweet Bunny Hare (officiële Nederlandse en Belgische distributeur van de Sweet Bunny Hare haarvitamines).

Ook fijne verzorgingsproducten voor je haar speelt een grote rol voor gezond haar! Heb je lang haar? Dan wil je deze producten zeker ‘s testen.

Neem jij weleens supplementen voor gezonder haar en nagels? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 2.092 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Rachel jun 10, 2019 at 09:57

  Het ziet er goed uit, ik ben benieuwd of het ook echt werkt.

  Reply
 2. Frederika sep 9, 2019 at 01:21

  Ik gebruik sweet bunny hare nu 3 maanden en merk dat mijn nagels sterker zijn geworden, mijn haren voller. Helaas nog wel uitval, maar ietsje minder.
  Wel ben ik helaas een gebruiker dus die ook last krijgt van onzuivere maar vooral heel pijnlijke huid.
  Ik wist eerst niet waardoor het kwam totdat ik uw blog las.
  Ik zal de inname ook direct halveren.
  Wat heeft u ertegen gedaan en na hoeveel tijd was uw huid weer rustig?

  Reply
  1. FabulousHeidi sep 9, 2019 at 16:59

   Och wat fijn dat het zo goed bij je gaat! Maar inderdaad echt jammer dat je zo’n last van je huid hebt gekregen, gelukkig dan maar dat je via mijn blog hierachter bent gekomen zeg! Ik help graag! Bij mij duurde het een tijdje, paar weekjes en ik ben ook daarna veranderd van huidsverzorgings routine en daar hielp, ik wil geen reclame maken, juist niet maar ik kan net anders zeggen dat ik heel goed reageerde op Clinique iD, mijn huid werd er zo mooi en heel snel rustig van. Het kan natuurlijk dat je hier niet tegen kan maar het is een overweging. Pure aloe vera helpt ook goed merk ik. 🙂 succes en je mag me altijd alles vragen!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 − 8 =


CommentLuv badge