Getest: Mad About Lengths Schwarzkopf

Ik ben dol op het testen van haarverzorging, hoogwaardige weliswaar want ik smeer niet zomaar iets op mijn haar. Dit doe ik ook niet met mijn lijf, gezicht en wat ik in mijn mond stop. Ik ben een (soms irritante) etiketten lezer en verdiep me al te graag in goede producten en gezondheid. Ik kreeg de vraag of ik deze nieuwe lijn van Schwarzkopf wilde testen en het sprak me dan ook meteen aan! Niet alleen omdat het roze is *love* maar ook omdat het voor lang haar is, wat al uniek is, en mooie ingrediënten bevat. Vandaag maar liefst 4 producten uit deze lijn in de review! Getest: Mad About Lengths Schwarzkopf

Opgegroeid in het bedrijf van mijn ouders wat ontzettend veel voor Schwarzkopf deed (hofleverancier van drukwerk), heeft dit mooie merk altijd een plekje in mijn hart gehad. Ik koop dan wel de merken die de kapper aanbeveelt omdat ik weet dat de ingrediënten gewoonweg veel beter zijn. Dit merk is de reden dat ik een kappersopleiding heb gevolgd en daarom ook weet waar ik op moet letten en wat goed en niet goed voor je haar is.

Mad About Lengths shampoo

Schwarzkopf Mad About Lengths review getest shampoo lang haar

Deze “root to tip cleanser” bevat geen sulfaten en is zacht voor je haar en hoofdhuid. Zorgt ervoor dat je hoofdhuid minder talg aanmaakt en je haar minder vet wordt. De shampoo helpt bij het activeren van de haarzakjes, waardoor de groei gestimuleerd wordt. Het hydrateert en versterkt je lange haar, tevens voedt het de ‘gestresste’ stukken in de lengte. Zo gaat je haar minder pluizen en meer glanzen!

Wat een heerlijke shampoo, zo zacht voor mijn haar en je hebt maar een paar pompjes nodig wat ‘m erg zuinig maakt. Een heldere shampoo die je 1-2 minuutjes laat intrekken. Ik was mijn haar met 3 pompjes en daarna nog een keer met 1-2 pompjes. De geur is poederachtig, bloemig en zacht. Vleugje kokos en citrus wat ik aflees aan de ingrediënten. De lekkerste geur van alle 4 producten.

Verkoopprijs v.a. €17,24 voor 300 ml.

Mad About Lengths Embracing Treatment

Schwarzkopf Mad About Lengths review getest masker lang haar

De treatment zorgt ervoor dat je haarbreuk vermindert, het reinigt intensief, voedt de gestresste lengtes en maakt het haar krachtig. Het is belangrijk om lang haar goed te reinigen en voeden. Het reinigt de zowel je haren als je hoofdhuid. Door de intensiviteit van de reiniging wordt je haar ook minder vet.

Het voelt qua structuur aan als een een combinatie tussen een masker en een conditioner. Nadat je het wast laat je het voor het beste resultaat 10 minuten intrekken en spoel je het erna goed uit. In de tussentijd doe ik even mijn doucheritueel (inzepen, scheren, etc). Wat me opvalt is dat het niet zo’n laagje achter laat waardoor mijn haar niet verzwaart, ik vind dat prettig! Mijn haar is nog wel wat stug maar voelt wel gevoed. Mijn minpuntje: ik houd niet van zulke potten, ik vind dat lastig onder de douche, de verpakking mag dus veranderen als het aan mij ligt ook al is ie mooi!

Verkoopprijs v.a. €15,14 voor 300 ml.

Mad About Lengths Split End Fix

Een tweefasen leave-in spray bevat Aquarine Complex en Length Maximising Tech welke gespleten haarpunten direct afdicht. Het voedt, brengt het vochtniveau van het haar in evenwicht en verbetert de glans. De spray helpt tegen gespleten punten, hydrateert en zorgt dat je je haar makkelijker doorkamt.

Dit geurtje doet me zo denken aan vroeger! Ken je het merk Bonacure nog? Ik denk niet dat Schwarzkopf het nog in het assortiment heeft, maar zo ruikt het. Soort poederachtig en zurig fruit geurtje. Qua ingrediënten zie ik wel parfum, dat hoeft mij nooit zo maar ik kan er tegen dus dat scheelt. Even schudden en sprayen op handdoek droog haar, daarna kam ik het door wat inderdaad gemakkelijker gaat.

Verkoopprijs v.a. €13,80 voor 200 ml.

Mad About Lengths Scalp Serum

Het Scalp Serum zorgt ervoor dat de haarzakjes geactiveerd (door Aquarine Complex en Biotin) worden, waardoor je haren sneller groeien en langer gezond blijven. Het serum verbeterd het vochtgehalte van de hoofdhuid, een wortelversterkende gelinjectie is de juiste benaming.

Ik zweer bij haarserums! Er zijn veel beautybloggers die niet snappen dat je niet elke dag een serum op je gezicht smeert nou ik heb dat wanneer ik mijn haar was. Bescherming tegen invloeden van buitenaf en eventuele warmte invloeden kun je je haar nooit genoeg tegen beschermen. Dit serum is gel-achtige substantie welke je op je hoofdhuid aanbrengt, je moet ‘m wel snel verwerken in je haar maar je wilt dat je hoofdhuid niet vet wordt, vandaar een luchtig serum. In combinatie met de spray is dit een hele fijne set! Uiteraard zijn alle producten op elkaar afgestemd om een zo goed mogelijke werking te hebben.

Verkoopprijs v.a. €9,40 voor 40 ml.

Tipje: Deze lijn en andere lijnen uit de “Mad About” collecties van Schwarzkopf kun je nu ontzettend voordelig kopen via bol.com.

Ik ben ontzettend tevreden over de lijn, geen sls geen nare ingrediënten. Het verzwaart mijn haar niet wat ik ook fijn vind gezien ik fijn haar heb. Een paar kleine puntjes van kritiek, qua geuren mag het nog iets verbeteren maar ik raad de lijn zeker aan!

Gebruik jij speciale haarverzorging afgestemd op jouw haar?

Liefs Heidi

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld tbv een review. Voor meer info zie mijn disclaimer.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 2.102 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Rachel dec 4, 2019 at 11:27

    Wat fijn dat je zo onder de indruk bent van deze producten, ze zien er trouwens ook echt wel goed uit!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *