5 x Doen in Antwerpen

Een echte favoriet qua stad is voor mij Antwerpen! In mijn laatste persoonlijke blog liet ik je al een aantal foto’s zien en vertelde ik al over mijn liefde voor de stad. Ik woon er vlakbij, en zit er zo met de trein, ideaal! Ik vind het heerlijk om er even te vertoeven en dan opzoek te gaan naar leuke plekjes. Ik deel er een paar met je vandaag! Een bezoekje aan een bierbrouwerij en een chocolade museum. Eten in èèn van mijn favoriete wijkjes en uiteraard sight seeing en de leukste winkeltjes! 5 x Doen in Antwerpen

Chocolate Nation

Aan het Koningin Astridplein, tegenover het station (wat ook een bezoekje waars is) ligt het prachtige museum Chocolate Nation. Zogezegd het grootste chocolade museum van België, niet gek als je weet dat Antwerpen de grootste in- en export van chocolade ter wereld heeft. Een ontzettend leuke en leerzame tour die je maakt aan de hand van een persoonlijke audio speaker. Je loopt in alle rust door de imposante ruimtes waar je uiteraard ook kan snoepen van al het lekkers. De mooiste sculpturen, veel feitjes en weetjes en geschikt voor jong en oud. Proeven van de pralines die voor je neus worden bereid en één van de tofste onderdelen, als je het mij vraagt, het lepeltje wat je krijgt aan het einde van de tour om warme chocolade mee te proeven… hoe maak je een mens blij! Ik moest toch steeds weer even vergelijken welke nou echt het lekkerste was. Ben je klaar met de tour dan kun je je chocolade hartje nog even ophalen in de winkel.

Je kunt op elk moment van de dag aan de tour starten, Chocolate Nation is geopend van 10.30 uur tot 21.00 uur (laatste tour start om 19.30 uur). De prijs voor volwassenen is € 16,50 (voor kortingen zie de prijslijst).

Divin By Sepi

Een dikke favoriet qua wijk is “het Zuid”. Klein Parijs vind ik het, prachtige gebouwen en ontzettend leuke eettentjes. In een van die mooie straatjes ligt Divin By Sepi. Ik vertelde laatst al over de winepairing pralines van Neuhaus, welke een samenwerking is met sommelier Sepideh Sedaghatnia. Deze Iraanse dame verliet in haar tienerjaren haar geboorteland om zich te scholen als professioneel sommelier. Ze werkte in diverse toprestaurant en werd in 2014 door Gault&Millau tot Sommelier van het jaar verkozen.

In 2015 opende ze in Antwerpen haar eigen wijn- en gastrobar Divin by Sepi. Heerlijk eten en zalige wijnen! Gastronomisch hoogstandje en de dame in kwestie verteld met ontzettend veel vreugde en passie over de wijnen en het gerecht wat je voorgeschoteld krijgt. Wat heb ik genoten van dit heerlijke diner! Je vindt Divin By Sepi aan de Verschansingstraat 5-7.

Stadsbrouwerij De Koninck

Niet helemaal voor jong en oud maar zeker wel èèn die je bezocht moet hebben als je van een heerlijk biertje houd. Dat bier hip is zelfs onder de vrouwen dat is heel goed te zien als je hier een bezoekje waagt. Ik kan zo’n goudgeel drankje met dikke schuimlaag erg waarderen, favoriet is dan ook wel de Triple D’Anvers. Een informatieve en zeker “plezante” tour die je ook van kamer tot kamer meeneemt in het wereld van het Belgische bier. Het totale proces, geschiedenis en ook het proeven komt aan bod bij deze tour. Ontzettend vermakelijk en smakelijk! Je start de tour met een lekker bolleke en tap onderweg nog een zalige Triple D’Anvers.

Je vindt Stadsbrouwerij De Koninck aan de Mechelsesteenweg 29. Voor een ticket (16-64 jaar) betaal je € 14,00 (voor kortingen en exacte openingstijden zie de info). Geopend van dinsdag t/m zondag.

WASBAR food + laundry

Je was doen en ondertussen lekker eten, dat is pas multitasken! Goed, je kunt ook, net als ik, gewoon lekker gaan eten bij dit bijzondere concept. Neerploffen in mijn favoriete Antwerpen Zuid bij de WASBAR aan de Graaf van Egmontstraat. Of je nou voor een ontbijt, lunch of een lekker drankje met fingerfood gaat, smakelijk is het zeker! Ik genoot van een heerlijke burger met een cappuccino en genoot van de tal van mensen die hier net als ik gezellig kwamen om te eten, die samen of alleen de was kwamen doen en ondertussen zaten te werken in een vrolijke sfeer.

Wil je toch je was doen dan kun je op maandagen gebruik maken van voordelig wassen en drogen. De goede ecowasmiddelen zijn inbegrepen. Dit is toch gewoon een feest om je was te doen? In België zie je overigens heel veel wassalons maar weinig zoals deze. Er zijn 2 vestigingen in Antwerpen. Kijk hier voor locaties, prijzen en het menu.

Sight seeing en shoppen

Antwerpen is werkelijk een prachtige stad met karakteristieke gebouwen. Wanneer je een wandeling maakt van het station uit, langs de Meir, door het Stadspark, dan door Berchem en Zurenborg en uiteindelijk naar het Zuid, dan kom je de mooiste gebouwen tegen en de leukste winkels. Echt klein Parijs! Ik vond een gebouw dat me erg aan de stijl van Gaudi (Volkstraat) deed denken, totaal niet het geval, het is namelijk ontworpen door architecten Jan Van Asperen en Emiel Van Averbeke (1901) en was een Liberaal volkshuis, nu een school. Ook bijzondere Art Nouveau hoekpand ‘het bootje’ (Schilderstraat – Plaatsnijdersstraat) moest ik even vastleggen. Waar ik nog eens binnen wil kijken is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (Leopold de Waelplaats) wat een bijzonder mooi gebouw!

Tussen het spotten van de gebouwen door kun je ook leuk shoppen! Snoepen van een lekkere frozen yoghurt in Stadsfeestzaal (je vind hier ook een paar erg leuke winkels) en even de nerd uithangen als je naar buiten gaat bij 4Geeks.. ik ben dol op Funko Pops! Waar ik nog steeds niet aan toe gekomen ben maar wel op mijn lijstje staat zijn de taartjes en quiches van Les Tartes Francoise (tevens in veel plekken in België). Aan de Terninckstraat moet je even zijn als je een foodie bent want je vind daar het prachtige Antwerps Kookhuis, je vind hier alles op het gebied van koken en bakken en de 3 Zussen Kazerie met een zalig aanbod aan, de naam zegt het al, kazen! Wat een schattig winkeltje. Wat ik ook een onwijs leuke straat vind met een stel geweldige kinderwinkels, toffe restaurantjes en ook een leuk bakkertje (hier ga ik volgende keer echt even zitten) is het de Mechelsesteenweg.

Bij mijn volgende verzameling van Antwerpen wil ik weer een paar leuke museums, eetplekjes en gebouwen laten zien! Nog een tip: elke eerste zondag van de maand is het koopzondag en elke laatste woensdag van de maand zijn enkele museums gratis geopend.

Ben je ook zo dol op Antwerpen en wat zijn jouw favoriete plekjes?

Liefs Heidi

(Visited 1.433 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
12 × 19 =


CommentLuv badge