Persevent: Collistar meets illy Collezione Caffe

Ik voel me als blogger soms echt een bofkont.. ik mag namelijk zo nu en dan aanwezig zijn bij de mooiste en gaafste persevents. Gisteren was weer zo’n dag dat ik afreisde naar Amsterdam voor de nieuwe en unieke samenwerking van illy Coffee en Collistar, dit alles in teken van Ti Amo Italia, want beide bedrijven zijn immers echt Italiaans! Vandaag laat ik alvast je kennis maken met deze gloednieuwe collectie. Persevent: Collistar meets illy Collezione Caffe

Persevent-Collistar-meets-Illy-Collezione-Caffe-1

In 2014 introduceerde Collistar een project en tevens positieve boodschap voor de ‘Made in Italy’ sector, waarin zij haar liefde verklaart aan Italië. Speciale collecties met de hoogste kwaliteit ingrediënten van Italiaanse bodem, exclusieve grondstoffen die waardevolle extracten c.q. ingrediënten voor huidverzorging bieden. Het “Ti Amo Italia” project omvat een bijzondere en unieke samenwerking tussen verschillende werelden met een grote aantrekkingskracht.

Persoonlijk wist ik niet dat Collistar een Italiaans merk is. Wat ik heb begrepen is dat de naam is ontstaan doordat voor het merk cosmetica producten ontwikkelde het oogdruppels heeft ontwikkeld waar je oogwit witter van werd. Sterren in je ogen, vandaar Collistar… Het merk is in 1983 opgericht in Milaan en is in Italië nog steeds het meest populaire cosmetica merk. Collistar gebruikt grondstoffen en verpakkingsmaterialen enkel afkomstig uit Italië zelf, Italianen blijven trots op hun land en terecht! Dat ze innovatief zijn bewijzen ze met deze samenwerkingen, daarnaast is Collistar de eerste die Bronzing Powder  introduceerde als compacte bronzer, voorheen alleen als los poeder verkrijgbaar en die en reliëf in lipsticks perste (logo).

Persevent-Collistar-meets-Illy-Collezione-Caffe-1

De kickoff van dit persevent starte in Espressamente Illy in Amsterdam. Onder het genot van een heerlijk koffietje en een zoete versnapering introduceerden een dame (illy) en een heer (Collistar) van de 2 mooie merken de unieke samenwerking. Nu ben ik ontzettend goed in het onthouden van gezichten… maar namen, daar moeten mijn hersenen ’s iets op verzinnen, zelfs vriend google kon me niet helpen.

Heerlijk espressotje en ik proefde ook een goddelijk brownie… love brownies.

Door naar het Art hotel 5&33 voor de presentie van de collectie. Er werd voor mij een heerlijke koffiecocktail gemaakt met Licor 45, espresso en mineraalwater. Niet te zoet, beetje bitter, heeeel goed te doen!

Persevent-Collistar-meets-Illy-Collezione-Caffe-1

Kijk een naam die ik dan wel kon onthouden: Marit Jasperse, zij is training manager bij Collistar Nederland en Vlaanderen. Ze gaf een demonstratie how-to je de nieuwe lijn aanbrengt met leuke tips. Nu teken ik al een wing vanaf mijn 14e (je zal zeggen dat ik ‘m nu toch ’s perfect kon zetten, maar helaas) maar Marit gaf de tip eerst een stip te zetten waar je de wing wil laten starten, zo teken je ze gelijk, handig toch!

Echt een prachtige collectie, voor zowel warme types en koele types (dan bedoel ik de ondertoon van je gelaat, kleur ogen, etc). Met de juiste tint bruin kun je namelijk je gezicht ophalen en aan beide types is gedacht in de deze collectie. Deze limited editions  zijn voorzien van het speciale “Collezione Caffe” logo en natuurlijke zowel de illy als Collistar logo. Grappig ook van deze collectie is dat alle producten een naam hebben die herleid naar koffie.

Persevent-Collistar-meets-Illy-Collezione-Caffe-1

De ontwerper van dit speciale logo is Italiaans kunstenaar Max Petrone. Je kunt ‘m hier aan het werk zien. Op een doek dat voorbewerkt is met koffie gaat ie aan de slag en maakt en tot een prachtig kunstwerk. Ik zal ‘m graag aan mijn wand hebben.

Max Petrone

Uiteraard was er ook nog tijd om te smullen van deze risotto met asperges en bruschetta’s met de lekkerste toppings! Hè wat vervelend weer…

Ik heb een heerlijke middag gehad en ben dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

Uiteraard kreeg ik een prachtig gevulde goodiebag mee waarvan ik de inhoud snel zal laten zien en een review van zal maken.

Voor meer informatie over illy en Collistar kun je terecht op de websites.

Persevent-Collistar-meets-Illy-Collezione-Caffe-1

Wat vind jij van deze samenwerking en wat is je eerste indruk van de collectie?

Mijn review van deze collectie kun je hier bekijken.

Liefs Heidi

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *