Recept: Bagel zalm met avocado/grapefruit salsa

Vandaag op deze grauwe donderdag een zonnig recept. Eigenlijk een Throwback want dit is een recept welke ik een poos geleden op mijn andere blog plaatste maar nog steeds een absolute favoriet is en blijft! Eentje die je smaakpapillen doet prikkelen en heel erg makkelijk te maken is. Kijk mee naar mijn: Recept: Bagel zalm met avocado/grapefruit salsa

Recept: Bagel zalm met avocado/grapefruit salsa, Grapefruit, Florida Grapefruit, Recept bagel, Recept salsa, Avocado salsa,

Dit recept kwam oorspronkelijk van Florida grapefruit vandaan en trok me meteen aan, ik heb het wel lichtelijk naar mijn smaak aangepast. Het bittere en toch ook zoete van de grapefruit gaat erg goed samen met de smaak van avocado en zalm.

De combinatie van de half-warme bagel, de gerookte zalm en salsa was werkelijk waar verrukkelijk! Ik sta nog steeds te watertanden bij de foto’s en deel dan ook erg graag het recept ook op deze blog, het blijft een echt food cravers recept.

Recept: Bagel zalm met avocado/grapefruit salsa, Grapefruit, Florida Grapefruit, Recept bagel, Recept salsa, Avocado salsa,

Wat heb je nodig

voor 2 belegde bagel’s

 • 2 (meergranen) bagels
 • een paar plakjes gerookte zalm, ligt een beetje aan hoe groot de plakjes zijn
 • halve grapefruit
 • 2 lente-uitjes
 • halve groene (of rode) peper
 • 1 avocado
 • sla
 • olijfolie
 • zout

Aan de slag

 1. Een verse bagel is natuurlijk het lekkerste, je kunt ze dan even warm maken in de oven of afbak bagel’s nemen wat ik in dit geval heb genomen. In de tussentijd dat de bagel’s warm maakt of afbakt bereid je de salsa. Ontdoe de grapefruit van zijn schil en snijd de partjes met een scherp mes tussen de velletjes uit zodat je alleen nog vruchtvlees overhoud.
 2. Snijd de avocado in blokjes, de lente-ui in reepjes en snijd het peperetje fijn, ontdoe ‘m wel even van de pitjes. Meng deze 3 met elkaar en breng het geheel op smaak met een scheut olijfolie en een snufje zout.
 3. Snijd de bagel door de helft en besmeer 1 helft van de bagel met wat dressing van de salsa en beleg ‘m met plakjes gerookte zalm. Maak het bordje op met (rucola) sla, en leg de belegde bagel op de sla. Dresseer de licht pittige salsa over de zalm of serveer apart.
 4. De overgebleven partjes kun je lekker zo oppeuzelen of in een gezonde smoothie met banaan en yoghurt voegen.

Hou jij ook zo van de combinatie die net even anders is? Liefs Heidi

Fluffy boekweit banaanpannenkoeken met fruitsalsa, Glutenvrij, lactosevrij, gezonde pannenkoeken,

Een voorkeur voor zoetzure salsa’s met een lekkere pit? Wat dacht je van deze fluffy pancakes met een fruitige salsa! Kijk hier voor het recept.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 310 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *