Goede voornemens… Stom of goed?

We denken er altijd wel over na… we hebben er ook allemaal een mening over… onzin of geen onzin? Als je iets wil, dan doe je het gewoon toch? Of heeft het iets te maken met een nieuwe start. Soms is het gewoon overnieuw beginnen en iets achter je laten. Ik vertel je vandaag hoe ik erover denk, vertel je leuke feitjes en geef je tips!

Het schijnt zo te zijn dat wanneer je aan een goed voornemen start, en dit 3 maanden volhoud, het dan ook echt in je systeem zit.

Nu heb ik ergens toch gemengde gevoelens bij het hele “Heb je nog goede voornemens?” cliché. Ik vind het goed dat je iets wil verbeteren in je leven. Persoonlijk zal ik dan meer kiezen voor een verbetering van de kwaliteit van je leven en of je er meer kan uithalen. Toch denk ik dat je dat op elk moment van het jaar kunt doen. Je maakt een keuze, zet de knop om en je gaat ervoor; Just do it! – Geen woorden maar daden!

De traditie van goede voornemens met nieuwjaar gaan terug tot het Babylonië van 4000 jaar geleden. Toen hadden ze betrekking op het teruggeven van geleende gereedschappen. In het oude Rome beloofden mensen vaak om anderen goed te behandelen, en toen het christendom opgekomen was, werden deze beloften vervangen door gebeden en vasten. Bron: wetenschap in beeld 

Ik luisterde naar de radio (538 in de ochtend) en daar waren ze van mening dat je hop alles drastisch om moet gooien. Ik ben van mening dat je absoluut wel een knop omzet maar de tijd neemt voor dingen. Stap voor stap, dan kom je er uiteindelijk ook en hou je het vol.

Als je ongezond eet, niet sport, drinkt, rookt en vol stress zit en je gaat in een keer het roer omgooien moet de echt van goede huize komen. Ik zeg niet dat het niet te doen is maar ik denk dat je het stapje voor stapje moet doen. Ik heb het in bepaalde mate ook gedaan. Ik eet gezond, bereid praktisch alles zelf, eet nauwelijks vlees en E-nummers (ohh yeah ik ben zo’n etikettenlezer). Doe aan Reiki, meditatie en ga zo even door… maar dit is niet ineens gegaan. Alles in stapjes totdat je zover bent dat je de knop weer een tandje bij kan draaien. Geniet van het proces, geniet van dat heerlijke maaltje wat je zelf in elkaar zet. Je lichaam is aan vele dingen verslaafd (denk aan gedachten en voedingsmiddelen), geloof me, die gaat tegenstribbelen. Alles in jouw lijf zegt, jaaaa doei!

Terug naar de goede voornemens. Als je in de zakelijke wereld kijkt, dan weet je dat je met een nieuw boekjaar start, nieuwe jaardoelen, etc. Maar op privévlak, bestaat er zoiets als een nieuwe start? Ik denk dat het gevoelsmatig is, ik ben ook altijd blij als er weer een jaar achter je ligt, hèhè nou het nieuwe jaar wordt anders hoor! Best jammer eigenlijk… dus ik zeg eigenlijk, start gewoon. Ik had een voornemen, en ja ook ik had het over 1 januari, totdat ik die schop kreeg en 1 december gewoon ben gestart! Resultaat: door de kerst heen gebokst, lekker gegeten, toch elke dag op mijn hometrainer en me tussendoor aan de nieuwe eetgewoonten (waar ik je snel meer over ga vertellen) gehouden. Resultaat: 20 cm afgevallen. Hoppa! Ik wilde meer met mijn passie voor fotograferen, koken en bakken doen (I just love cake) en als je mijn Insta in de gaten hebt gehouden, dan kun je ook daar al resultaat zien. Niet mijn voornemen maar mijn doel is dus al eerder van start gegaan.

Die goede voornemens, die had ik, maar startte gewoon meteen!

Wil je alsnog wat hulp voor onderweg? Dan ga ik je deze maand leuke tips geven!

Enne… officieel mag het nog tot 6 januari (3 koningen) maar alsnog: Gelukkig nieuwjaar!

Ik ga het toch vragen: hoe denk jij over goede voornemens? En heb je ze ook?

Liefs Heidi

(Visited 37 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. FabulousHeidi jan 7, 2019 at 22:59

   Thx Rachel! 😀 jij bent ook goed bezig! Ohhh spannend zeg, wel heel tof! Is wel waar hoor maar eenmaal op jezelf vind je uiteindelijk de tijd wel weer terug om verder te knallen 🙂

   Reply
 1. bychristiana jan 8, 2019 at 08:10

  Ik ben ook niet van mening dat het werkt om alles zo drastisch in een keer om te gooien. Ja, dat werkt misschien, maar dan 1 week of zo. Als je kleine stapjes zet, raak je eraan gewend om dingen anders te doen en komt het zoals jij ook zegt, in je systeem te zitten waardoor het een ‘way of life’ wordt.
  bychristiana onlangs geplaatst…Zó hou je je goede voornemens wél volMy Profile

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
29 − 7 =


CommentLuv badge