Een ongeluk zit in een klein hoekje

De feestdagen komen steeds meer in zicht, kaarsjes aan, de kerstboom op zijn plek en straks gaan er weer heel wat knallers de lucht in. Het weer is koud, zo nu en dan een gezellig sneeuwbuitje. Het weer is snel omgeslagen en bij ons heeft dat onlangs voor wat problemen gezorgd. De vraag bij was dan ook, hoe is het met de verzekering, is dat wel gedekt? Wat als er een vuurpijl de kamer inschiet terwijl je net met dat gin-tonicje teveel achter je kiezen staat te lallen in de deuropening. Maar het kan ook zo zijn dat je het nieuwe jaar in wil gaan in dat nieuwe gave stekje. Hoe goed en waar ben je nou eigenlijk voor verzekerd?

Wat valt er nou onder een opstalverzekering en waar moet je je bijvoorbeeld nou extra voor verzekeren. Ik wil graag een paar scenario’s bij je neerleggen gezien toch dat ongelukje in een klein hoekje zit.

Kerstavond, de kat heeft het ineens voorzien op kerstboom, klimt tot de top, en ja hoor… kerstboom om, glas rode wijn over het tapijt en die dure glazen tafel aan diggelen…

De mooie pakjes onder de boom zijn uitgepakt, eindelijk die nieuwe iPad. Nieuwe flatscreen gereed om op te hangen en diep in de nacht had die inbreker het net voorzien op jouw nieuwe spulletjes. Ruit aan diggelen, overal glas en jouw cadeautjes zijn foetsie…

Oudejaarsavond, teveel gezelligheid en op dat moment van het vuurwerk afsteken, door roekeloosheid, staan jouw gloednieuwe gordijnen in vuur en vlam…

De aanbouw is goedgekeurd, vanaf januari gaat eindelijk die mooie keuken er komen. Welke oppervlakte is er eigenlijk verzekerd en hoe zit het met het fundament van de woning?

Door het plotselinge regenachtige weer is bij ons in het gebouw een verstopping in de riolering geraakt, dit liep door tot aan de parkeerplaats en moest er kwam er grof geschut aan te pas. Wie is er verantwoordelijk? De bewoners, de gemeente of wellicht de aannemer?

Vaak denken we dat een dure verzekering alles dekt maar is dat daadwerkelijk wel zo?

De vraag is natuurlijk nu bij jou, en niet om een doemdenker te zijn, maar juist: Ben ik hiervoor wel of niet verzekerd? Tijd om actie te ondernemen en je verzekering onder de loep te nemen.

Alle antwoorden op deze vragen, wat er wel en niet verzekerd is, en een stel goede tips waar je misschien nog nooit over hebt nagedacht is bij de inboedelverzekering van Diks. Een overzichtelijke site met juiste ondersteuning waar je een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars kunt vinden.

Zo ga jij toch nog even met een gerust hart genieten van dat heerlijke kerstdiner!

Heb jij weleens echt goed over je inboedelverzekering nagedacht?

Liefs Heidi

Photo credits: Designed by Awesomecontent en Designed by Freepic.diller

(Visited 61 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. bychristiana dec 24, 2018 at 14:27

    Oh, een verzekering is ZO ontzettend belangrijk. Wij hebben in de afgelopen jaren meerdere keren te maken gehad met ernstige waterschade en steeds was het allemaal verzekeringswerk. Het is nooit leuk om je in zulke dingen te verdiepen, maar als je het dan eenmaal nodig hebt, ben je blij dat je het allemaal goed geregeld hebt.

    Reply
  2. Rachel dec 29, 2018 at 09:38

    Dit is inderdaad enorm belangrijk en je denkt er soms helemaal niet aan!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *