Bril of lenzen aanvullend verzekeren: verstandig of niet?

Draag jij (of je kind) een bril of lenzen? Dan weet je als geen ander dat dit de nodige kosten met zich meebrengt. Maar is een aanvullende zorgverzekering afsluiten dan interessant? Een aanvullende verzekering voor een bril of lenzen is niet altijd voordelig. Als je de verzekering enkel voor vergoeding van deze hulpmiddelen afsluit, betaal je in veel gevallen meer premie dan je vergoed krijgt uit de verzekering. Kijk daarom altijd goed naar de verzekering die je afsluit en de premie die je hiervoor betaalt.

 

Bril of lenzen aanvullend verzekeren: verstandig of niet?

 

Stappenplan: lenzen of bril verzekeren

Om te weten of je bril of lenzen verzekeren uit kan, doorloop je eenvoudig de volgende stappen:

  • Stap 1. Bekijk wat je komend jaar verwacht kwijt te zijn aan een bril of lenzen. Het scheelt bij lenzen nogal welke variant je hebt. Laat je daardoor goed voorlichten en adviseren door de opticien. Ook voor een bril kan het nogal in prijs schelen of je specifieke glazen nodig hebt (denk aan een cilinder, bijslijpen of ontspiegelen).
  • Stap 2. Bekijk wat je komend jaar verwacht aan zorgkosten. Verwacht je naast de basisverzekering ook andere kosten zoals fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of een bezoek aan een specialist? Dan kan een aanvullend pakket interessant zijn.
  • Stap 3. Bekijk de verschillende aanvullende zorgpakketten voor volgend jaar en wat die vergoeden voor de zorg die je verwacht nodig te hebben.
  • Stap 4. Maak de optelsom. Hoeveel ben je kwijt aan extra premie? En hoeveel krijg je vergoed?

Vaak als je naast de basisverzekering alleen een bril of lenzen vergoed wilt krijgen, betaal je meer premie dan de vergoeding die je krijgt. Aanvullende verzekeren heeft dan geen zin en je kunt je bril of lenzen beter zelf betalen.

 

Sta jij weleens stil bij wat er in je aanvullende zorgverzekering zit en vergelijk je dit met verschillende verzekeraars?

Liefs Heidi

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 24 =


CommentLuv badge