Recept: American Pancakes

Hoe beeldig zijn altijd die foto’s van die mooie American Pancakes met mooie versiersels! Dikke pannenkoeken vol met fruit, een zoet sausje die er langs druipt.. om van te watertanden. Of ze mooi zijn als op de perfecte plaatjes, dat misschien niet maar smeuïg zijn ze in ieder geval wel! Ik vroeg me altijd af waarom ze zo mooi dik zijn en dat trucje ga ik je vandaag vertellen in mijn variant met verse banaan en salted caramel…. mmm… smullen maar bij het kerstontbijt!

Wat heb je nodig

  • 200 gram bloem
  • zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 theelepel baking soda (8 à 10 gram)
  • snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk (of karnemelk
  • Roomboter om in te bakken
Recept: American Pancakes, zelf american pancakes maken, salted caramel maken, zelf karamel

Aan de slag

  1. Zeef de droge ingrediënten in een kom. Voeg de eieren en melk toe en mix het dan goed door. Je kunt voor een extra luchtig beslag de eiwitten apart stijf kloppen en deze erna doorheen mengen. Zorg voor een mooi glad beslag. Ik laat het altijd even rusten en mix het daarna nog een keer door.
  2. Verhit de boter in een pan, zodra deze gesmolten is giet je bijvoorbeeld met een juslepel, kleine dikke hoopjes. Zorg wel dat je pan goed heet is maar laat ze liever wat langzamer garen. Zodra je kleine belletjes ziet ontstaan aan de bovenkant kun je ze omdraaien en zijn ze in no-time klaar. Maak er eventueel een gezellig gestapeld taartje van.

Een banaantje in schijfjes, flink wat salted caramel (kijk hier voor mijn recept) eroverheen gieten en genieten maar! Ideaal voor de kerstochtenden waneer je lekker wil chillen in je pyjama maar wel een warm, zoet en vullende lekkernij wil! Voor de grote eters is het recept goed voor 2 personen, voor de kleine eters voor 2 maar je kunt ze ook als gewoon lekker bij de brunch serveren. Geen salted caramel? Stroop of Maple syrup met wat vers rood fruit en poedersuiker is ook lekker!

Ook lekker (en gezond) pannenkoeken van bananenmeel!

Fijne en smakelijk kerst! Liefs Heidi 

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 1.090 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *