Recept: Sangria met rum en ginger ale

Wat is er nu lekkerder bij de bbq, borrel of tapas dan een zelf gemaakte sangria!? Er zijn veel varianten van dit (zomerse) drankje en ik heb een leuke variant gemaakt met Abuelo rum, ginger ale en rode Spaanse wijn. Je ziet best veel varianten voorbij komen, mijn zus maakt het bijvoorbeeld (zij was mijn inspiratie voor dit recept) met rode wijn en seven-up. Ik ben eigenwijs en wilde een andere variant maken. Voor jou dus dit heerlijke recept, maar let wel op, ik garandeer je niet dat je na 1 glaasje achteruit gaat lopen… want hij komt best binnen ;-). Recept: Sangria met rum en ginger ale

Recept sangria abuelo rum ginger ale

Over Abuelo Rum

In 1908 begint José Varela de 1e suikerrietplantage van Panama in de vruchtbare valei te Pesé en legt hier de basis voor de meest bekroonde rum van het land. Inmiddels is het familiebedrijf drie generaties verder maar nog altijd proef je dezelfde passie en traditie voor het ambacht in elke Abuelo (betekend letterlijk grootvader) rum.

Wat heb je nodig

  • 0,75 liter gekoelde rode (Spaanse half zoete) wijn
  • 0,75 liter ginger ale
  • 50 ml (1 klein flesje) rum, ik nam hiervoor de 7 jaar gerijpte Abuelo rum
  • 2 takjes verse munt
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen

Deze 7 jaar gerijpte Abuelo rum (40% vol.) heeft een aroma van dadels, rozijnen vanille. De smaak is medium body, mineralen, vanille, kaneel en gedroogd fruit. De afdronk is appelbloesem, leer en tabak. Meer info en verkrijgbaarheid op de site.

Aan de slag

Snijd de sinaasappels en citroen in partjes. Voeg dit tezamen met de muntblaadjes in een grote kan. Voeg hieraan de gekoelde wijn, ginger ale en rum toe en roer goed door. Zet de kan terug in de koeling en laat de sangria een tijdje rusten, de sangria wordt lekkerder naarmate alles smaken met elkaar zijn opgenomen. Serveren in een mooi glas en genieten maar!

Tipje: ga je lekker voor de bbq, wat dacht je van deze zelfgemaakte whiskeysaus!

Wat vind jij van deze sangria variant en wat is je favoriete zomerdrankje?

Liefs Heidi

Deze Abuelo rum zat in de Zomer foodybox, verkregen van Kroon op het Werk om te testen.

(Visited 570 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *