Doen: wine tasting met Gallo Family Vineyards

Samen met jouw bubbel aan het wijnfeest! Ik zeg natuurlijk even gekscherend “met jouw bubbel” maar eigenlijk is het wel een fantastisch idee om nu met jouw eigen vrienden of familie een wine tasting te organiseren en natuurlijk met gepaste afstand! Tijdens deze, ik mag toch zeggen.. vreemde zomermaanden die we nu meer thuis vieren, haal je de sfeer van het buitenland naar jou toe. Heerlijke hapjes en genieten van een heerlijke wijn. Een beetje inspiratie wil ik je dus meegeven en vertel ik je meer over de fijne wijnen van het Gallo Family Vineyards uit Californië, onze beleving en welke wijn met wat te eten. Dus ik zeg… Doen: wine tasting met Gallo Family Vineyards

Ik ben al jaren fan van de Gallo Family Vineyards wijnen. De twee Italiaanse broers Gallo (Ernest en Julio) starten in 1933 het wijnhuis Gallo Family Vineyards in Californië. Inmiddels vier generaties verder maken ze nog steeds wijnen die zeer toegankelijk zijn voor vrijwel iedereen. Wij mochten gezellig een wine tasting beleven. Alles in teken van beleving; gezelligheid en genieten dus!

Wat zo leuk is aan een wine tasting is dat je het overal kan organiseren. In je tuin met een paar mooie gerechten erbij geserveerd, in een bootje varend langs de grachten of net als wij in het park op een kleedje. Het gaat om samen zijn en genieten. Leuke gesprekken, lekker slurpen en snacken met een flinke dosis lol! Voor ons een prachtig moment om zo samen te genieten van de Gallo Family Vineyards wijnen! En ja nu… tijdens de warme dagen vonden we het stadspark een uitermate geschikte plek! Mijn bubbel hier in Antwerpen zijn mijn vriendin Marion en haar 2 schatten van dochters. Lichtelijk Amerikaans omdat zij er jaren hebben gewoond, extra leuk om dan wijnen te proeven uit de USA. Ik koos ervoor om wat lekkere hapjes mee te brengen. Italiaanse worst-soorten, mozzarella sticks met een geel cherrytomaatje en basilicum, zachte kaassoorten en vers zomerfruit.

Gallo Family Vineyards: Grenache Rosé

De wijnkenners bestempelen rosé-soorten, uit de USA, veelal als zoet.
Deze Grenache Rosé van Gallo Family Vineyards is licht zoet en gekoeld lekker voor bij deze zomerse temperaturen kan ik je vertellen!

De Grenache Rosé van Gallo Family Vineyards, met haar vleugje van aardbei en citrus (10,5% alcohol) gaat goed bij romige kazen, wat zoutere kazen, kruidig en pittig eten, salades met een zoetje en fruit. Maar wat ik vooral vond is dat ie ook goed tot zijn recht komt met een zoutere worst-soort. Enne, net als voor elke rosé geld, een rosé koop je van een jaar eerder (dus je drinkt de wijn van 2019 in 2020), rosé is een jonge wijn en die fles zet je niet terug in de koelkast, die fles gaat leeg! ;-). 

Wat kan je nog meer met zo’n rosé als deze? Het is een wijn die uitermate geschikt is om tevens cocktails mee te maken. Dus geen proeverij feest thuis, maar wel een ander gezellig avondje, zeker een aanrader om ‘m te mengen met een bruisend drankje en wat vers rood fruit er in. Daarnaast kun je om ‘m juist iets zachter te maken (en dat schijnt wel iets typisch Amerikaans te zijn) er ijsblokjes bij doen, met eetbare bloemen weliswaar… ok… leuk voor de foto maar volgende keer houden we het toch bij een gewoon blokje.

Weetje: rosé is geen mix van wit en rood gemaakt van rode druiven, zijn kleur die dankt ze aan de schillen hoe langer de schillen in de vaten, hoe donkerder de rosé.

Gallo Family Vineyards: Chardonnay

Deze jonge wijn (2018) wordt omschreven als een rijke witte wijn met smaken van perzik en een vleugje honing en vanille. Ook hier schijnt het te zijn dat een Amerikaanse Chardonnay veelal voller en “vetter” van smaak zijn en ik vind dat het bij deze wijn ook geldt. Vol van smaak, persoonlijk vind ik dat juist lekker. Ik hou van dat fruitige/kruidige vettige smaakje van de Chardonnay. De Chardonnay druif is wel de bekendste witte druif ter wereld. Over het algemeen een favoriet onder de vrouwen en vaak koud als op kamertemperatuur heel goed te drinken. Vooral ook even eerst goed walsen en ruiken voordat je dat eerste zipje in je mond laat rondgaan.

Deze Chardonnay (13% alcohol) van Gallo Family Vineyards is ietwat zwaarder van smaak (zeker koud als op kamertemperatuur proberen) dus uiteraard de vraag, wat eet je bij deze wijn? Omdat het een wijn is uit een warmer klimaat zal ik zeker ook voor een vollere vis gaan of een heerlijke salade met gerookte kip of een mals stukje kalfsvlees. De smaak met het mozzarella bolletje deed het ook goed bij mij. Romig met romig eigenlijk, net als dat romige stukje kaas. Een vegetarisch gerecht bijvoorbeeld een romige pasta, of een gerecht met avocado zal het zeker ook goed doen.

Gallo Family Vineyards: Cabernet Sauvignon

Wellicht heb je van het weekend een BBQ gepland? Ik zeg combineren want deze volle rode wijn past goed bij een mooi mals stukje gegrild rood vlees. Stiekem was dit wel de favoriet van Marion en mij. Het is zo leuk om te zien wat voor verschil er is qua smaak. Daarom is het wel leuk om een gevarieerd gezelschap te hebben. De smaakbeleving is van iedereen anders. Het mooie van de wijnen van Gallo Family Vineyards is dat ze heel toegankelijk zijn, jong/oud, aanbod aan wijnen genoeg!

Deze Cabernet Sauvignon van Gallo Family Vineyards is kruidig en vol van smaak. Een diepe rode wijn met smaken van zwarte bes, pruim en een vleugje vanille. Ook hier weer de basisstappen wanneer je een wine tasting (sowieso met wijnproeven) organiseert, KWRSG ofwel: Kijken, walsen, ruiken, slurpen (of spugen ;-)) en proeven. Vervolgens genieten! De heerlijke worst-soorten pasten hier natuurlijk perfect bij! Een Cabernet Sauvignon wordt vaak vergeleken met een Merlot maar in dit geval is het totaal niet het geval, vonden wij dan. Ga je voor vegetarisch dan zal ik een “wild” gerecht met heerlijke paddenstoelen maken.

Op welke plek wil je deze wijn (of wijnen) drinken? Unaniem; Amerika! Ik mocht zelf ooit ‘s een wijnproeverij meemaken in Californië op een wijnlandgoed en dat zou ik zeker nog eens willen meemaken!

De wijnrange van Gallo Family Vineyard telt 12 soorten, mocht je zelf een wine tasting organiseren zal ik zeker afwisselen met meerdere soorten! Welke ik zeker ook erg geschikt vind voor de zomer is de “Spritz!”. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten. De wijnrange van Gallo Family Vineyard telt 12 soorten, mocht je zelf een wine tasting organiseren zal ik zeker afwisselen met meerdere soorten! Welke ik zeker ook erg geschikt vind voor de zomer is de “Spritz!”. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten en het lekkerst om ijskoud te drinken. Voor alle soorten en meer info kijk je op de site van Gallo Family Vineyards. De wijnen van Gallo zijn online via Bol.com te koop of in de supermarkt. Kijk ook zeker even bij mijn vorige proeverij van Gallo Family Vineyards.

Heb jij al zin in een gezellig wijnavondje met je bubbel? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking en bevat toegezonden producten. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 272 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
20 − 20 =


CommentLuv badge