Een nieuw jaar, een nieuw imago!

Ik laat vandaag twee gastbloggers aan het woord en wel de dames Carla en Hilma van Kleding- en Stijladvies! Onder het mom van “2023 biedt nieuwe kansen en mogelijkheden” geven ze je tips & tricks hoe jij nog beter voor de dag kunt komen en het mooie van jezelf nog beter kan benadrukken. Wees jezelf, laat zien wie je bent en straal! Hoewel ik jaren in de kleding heb gewerkt als manager en stijl-, kleur- en kledingadvies heb gegeven en mijn medewerkers hierin getraind heb kan ik het wellicht niet zo mooi verwoorden als Carla en Hilma, het is immers hun job! En wat zeker ik je zeker mee kan geven, geef jezelf ‘s een “Style Experience” cadeau, er gaat vaak een wereld voor je open! Enjoy met deze: Een nieuw jaar, een nieuw imago! Liefs Heidi

Wat ga jij in 2023 anders doen of waar wil jij nu eens voorgoed mee afrekenen? Een nieuw jaar biedt alle ruimte om dingen anders aan te pakken waar je in 2022 wel eens last van had of waarvan je nu besloten hebt dit nooit meer! In de top 10 van goede voornemens staat onder meer het vinden van een andere baan, een carrière stap maken, geld besparen en afvallen. Het leuke is dat bij deze 4 voornemens kleding een belangrijke speelt. Kleding kan jou namelijk ondersteunen tijdens jouw sollicitatie en in de vervolg stap in je carrière. Heb je wel eens gehoord van de quote: Kleed je niet voor de baan die je hebt, maar voor de baan die ambieert. 

Op onderstaande foto zien we Shiva, zij is op zoek naar een baan als vormgever. Met haar huidige stijl zorgt ze er ongewild voor dat men bij een sollicitatie haar direct zal labelen en bovendien worden haar kwaliteiten als behulpzaam, vriendelijk, gezellig en humor overschaduwd. De zwarte outfit oogt zwaar en de gothic make-up versterkt dit. Het rokje is voor een sollicitatie te kort, wellicht als ze eenmaal de baan heeft, ze dit op een gegeven moment wel naar haar werk kan dragen. 

Een nieuw jaar, een nieuw imago!, Stijladvies, Kledingadvies, Style Experience, Kleding- en stijladvies, Welke kleding lijk ik slanker door, Appelfiguur, Zandloper figuur, Hoe creëer je een taille, Welke kleuren passen bij mij, Wat voor kleurentype ben ik, Herfsttype, Wintertype, Zomertype, Lentetype, Welke kleding naar sollicitatie, Welke kleur bij sollicitatie gesprek, Wat draag je naar een sollicitatie gesprek, Do's en don'ts kleding sollcitatie, Welke figuurvorm heb ik, Hoe meer zelfverzekerd worden met kleding, Welke kleding past bij mij,

Shiva omschrijft haar karakter als: verlegen, bescheiden, gedetailleerd, onzeker, eigenwijs.

Vanuit het platform hebben we ook aan andere mensen gevraagd welke kenmerken men Shiva zou toebedelen aan de hand van haar zelf gekozen set (Shiva voor). De volgende kenmerken kwamen hieruit naar voren: alternatief, afstandelijk, bescheiden, opvallend, imponerend en onzeker. Opvallend hierbij is de schijnbare tegenstelling tussen afstandelijk en imponerend aan de ene kant en bescheiden en onzeker aan de andere kant. In feite is het een bevestiging van wat we zien: Shiva is bescheiden en verlegen van karakter, maar haar verpakking komt imponerend en afstandelijk over. Tijdens een (sollicitatie)gesprek kan dit voor verwarring zorgen omdat men het ene ziet, maar het andere ervaart. Hierdoor moet je veel harder werken en dat terwijl een sollicitatiegesprek toch al vaak de nodige zenuwen oproept. 

Na een intensieve intake met Shiva besluiten we te gaan voor een restyle waarbij haar schoenen en overige accessoires de basis zijn voor de restyle. We kleden Shiva in een broek met rechte pijpen, gemaakt van joggingstof met zilverkleurige drukknopen aan de zijkant. Door de joggingstof zit de broek comfortabel, is bovendien eigenzinnig en is een link naar haar creatieve talent. De zachte mintgroene trui wordt gecombineerd met een olijfkleurig shirt om de kleur iets te verzachten voor Shiva die niet gewend is aan zoveel kleur. Ook de trui heeft veel bijzondere details zoals de lage mouwinzet, geen boord bij de mouwen of aan de onderkant en splitjes aan weerszijde, dit past mooi bij de eigenzinnigheid van Shiva.

Het groen matcht geweldig bij het rode haar van Shiva waardoor haar gezicht verzacht en de totale look haar benaderbaar maakt. Haar eigen accessoires zoals de ketting, de armbandjes, piercings en de schoenen zorgen voor de persoonlijke touch zodat Shiva zichzelf kan zijn. Visagist Donna vervangt de zwarte eyeliner door groene oogschaduw, waardoor de uitstraling wordt verzacht.

Een nieuw jaar, een nieuw imago!, Stijladvies, Kledingadvies, Style Experience, Kleding- en stijladvies, Welke kleding lijk ik slanker door, Appelfiguur, Zandloper figuur, Hoe creëer je een taille, Welke kleuren passen bij mij, Wat voor kleurentype ben ik, Herfsttype, Wintertype, Zomertype, Lentetype, Welke kleding naar sollicitatie, Welke kleur bij sollicitatie gesprek, Wat draag je naar een sollicitatie gesprek, Do's en don'ts kleding sollcitatie, Welke figuurvorm heb ik, Hoe meer zelfverzekerd worden met kleding, Welke kleding past bij mij,

Met deze nieuwe outfit is Shiva klaar voor iedere sollicitatie gesprek en kan ze de volgende stap maken in haar carrière. 

Wil jij ook jouw voornemen waarmaken, vraag een advies aan bij het platformkledingenstijladvies. Op dit platform vind jij de expert die jou kan ondersteunen die keuzes te makken die passen bij jouw carrière switch. 

Afvallen is zo een ander voornemen maar voor wie en waarvoor. Op je gewicht letten is prima maar afvallen om het afvallen zorgt alleen maar voor extra kilo’s. Naast kleur en materiaal is de belijning kleding van groot belang om optisch slanker te lijken. Met de juiste kleding kun je zomaar 5 kilo lichter lijken. Kijk eens naar onderstaande tips over hoe jij fabuleus kunt zijn zonder af te vallen.

Meteen slanker lijken doe je zo

Een nieuw jaar, een nieuw imago!

Een nieuw jaar, een nieuw imago!, Stijladvies, Kledingadvies, Style Experience, Kleding- en stijladvies, Welke kleding lijk ik slanker door, Appelfiguur, Zandloper figuur, Hoe creëer je een taille, Welke kleuren passen bij mij, Wat voor kleurentype ben ik, Herfsttype, Wintertype, Zomertype, Lentetype, Welke kleding naar sollicitatie, Welke kleur bij sollicitatie gesprek, Wat draag je naar een sollicitatie gesprek, Do's en don'ts kleding sollcitatie, Welke figuurvorm heb ik, Hoe meer zelfverzekerd worden met kleding, Welke kleding past bij mij,

Foto links:

Kies voor een outfit van monochrome kleuren (alles in dezelfde kleur) Zo krijg je geen horizontale lijnen waardoor je optisch langer en slanker lijkt. Iedere horizontale lijn is namelijk een onderbreking waardoor optisch het lichaam wordt en verkort en verbreed. 

Foto midden:

Breng de aandacht naar je gezicht door bijvoorbeeld een opvallend kraagje of ketting, een verzorgd kapsel of een beetje make-up.

Foto rechts

Draag dessins die leiden de aandacht af van je figuurvorm. Een dessin verbloemt gemakkelijker hobbels en bobbeltjes. En als het materiaal dan ook nog soepel vallend is dan volgt het kledingstuk gemakkelijk de rondingen. 

Algemene tips

Draag donkere gekleurde kleding op die delen die je wilt camoufleren en lichte kleuren op je slankere lichaamsdelen. Omdat ieder figuur anders is, ga je voor een persoonlijk advies natuurlijk naar een image professional. Vooral de verhoudingen binnen een figuurtype kunnen enorm verschillen waardoor een persoonlijk advies bijdraagt aan jouw kennis over de belijning van het kledingstuk dat op jouw lijf is geschreven. Gun jezelf jouw fabuleus 2023 en laat jouw voornemen uitkomen.

We zijn nu toe aan het laatste voornemen namelijk geld (be)sparen. Volgens het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NFCI) geven we gemiddeld 1.600 euro per jaar uit aan kleding, waarvan iets meer dan 300 euro aan schoenen. Als we alleen uitgaan van kleding, komt dat uit op 106 euro per maand. Het ergste is echter dat we van alle kleding in de kledingkast slechts 29% regelmatig dragen. Dat is dus nog minder dan 1/3! Hier liggen dus veel kansen om te besparen. In de eerste laats om eens goed door je kledingkast heen te gaan en te kijken wat je allemaal hebt hangen en waarmee je nieuwe creatieve combinaties kunt maken zodat je voorlopig geen kleding hoeft te kopen en kunt besparen.

Ten tweede kun je je wellicht eens afvragen hoe het komt dat je ruim 70% van je kleding zo weinig draagt. Is je kast onoverzichtelijk, is het niet je stijl of viel het achteraf toch tegen? Dit zijn interessante vragen om te onderzoeken zodat je beter inzicht krijgt in je koopgedrag en waar je eventueel met behulp van een image professional je inzicht kan vergroten zodat je voortaan geld kunt besparen door miskopen te voorkomen. Kortom start 2023 goed en ga pro actief met jouw kledingkast aan de slag en je zal de eerder genoemde goede voornemens gemakkelijk halen. Een Fabulous 2023!

Dit artikel is met liefde geschreven voor al die vrouwen die zelfverzekerd willen zijn, maar toch nog ergens een drempel ervaren. Zelfverzekerd zijn en voelen begint met blij zijn wie je bent en kennis van je figuurvorm. En… we hopen dat jij het jezelf waard vindt een bezoek te plannen bij een image professional. Een image professional is de expert die jou die Tips & Tricks kan meegeven zodat je voortaan zelfverzekerd de wereld tegemoet treedt.

Op de website van platformkledingenstijladvies.info vind je de expert in jouw buurt. 

Heb jij al eens een Style Experience ondergaan?

(Visited 92 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Mirjam Kleurkeuze Image Consulting jan 14, 2023 at 11:06

    Interessante blog met een aantal handige tips hoe je met een kleur-, stijl- en kledingadvies de krachtigste versie van jezelf kunt laten zien. Ik geloof dat iedereen een natuurlijke schoonheid bezit, die het verdient om gezien te worden. Een “Style Experience”, kleur- en stijladvies is een mooie investering in jezelf en helpt je zelfbewust je imago vorm te geven. Met kleurrijke groet, Mirjam (www.kleurkeuze.nl)

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *