Mocktail: Orange Spirit

In deze “droge januari” maand is inspiratie tot een lekker alcoholvrij drankje best welkom toch? Vandaag heb ik een frisse mix voor je die ook nog ‘s echt lekker gezond is en geen toevoegingen bevat. Verse sinaasappelsap, een natuurlijke frisdrank, een alcoholvrije spritz en oranjebloesemwater. Deze combinatie maakt het tot een kruidige, licht sprankelende en licht zoete “virgin cocktail”. Bij deze het recept van de Mocktail: Orange Spirit

Een poos geleden kocht ik een fles van het bijzondere Belgische merk NONA Drinks en wilde er al een tijdje een toffe mocktail mee maken, één waarvan de smaak van bloedsinaasappel en gentiaan niet verloren mee zouden gaan en er juist bij passen. Verse sinaasappelsap en de bijzondere smaak van oranjebloesemwater gaan er zo goed mee samen. Er hoorde nog wel een klein sprankeltje in en de natuurlijke frisdrank Soof past daar helemaal perfect bij! Ik ontving een blikje in een goodiebag en de mocktail was af. Een alcoholvrije cocktail met natuurlijke ingrediënten.

Nona heeft overigens 2 typen alcoholvrije dranken in haar assortiment; Spritz en Gin (June). Beide vegan en natuurlijk allergeenvrij. Het bevat plantenextracten en distillaten. Om het zo te sippen vind ik het stiekem al lekker. Zeker ‘s het verhaal achter het merk bekijken! Het merk Soof Drinks heeft ook een mooi verhaal en onderaan dit artikel heb ik een onlangs gelanceerd stukje persbericht gedeeld, zeker ook de moeite waard om te lezen!

Mocktail: Orange Spirit, 

Nona Spritz, Soof Drinks, Alcoholvrije gin, Smaak van Nona spritz, Natuurlijke frisdrank, Mocktail recepten, Alcoholvrije cocktail recepten, Virgin cocktail, Dry January, Alcoholvrije drankjes, Lekkere 0.0 drankjes, Wat drink je met Dry January, Inspiratie voor alcoholvrije cocktails,

Wat heb je nodig

Voor 4 mocktails

  • 4 perssinaasappels
  • 100 ml Nona Spritz Blood Orange
  • 250 ml Soof Sparkling, lemon, mint, apple & water
  • 2 theelepels oranjebloesemwater
  • Ijsblokjes
  • Schil van een sinaasappel te decoratie

Aan de slag

  1. Schil met een dunschiller de sinaasappels en splits het schilletje tot de helft in. Pers dan de sinaasappels uit en zeef vervolgens de sap.
  2. Mix met een lepel de gezeefde sinaasappelsap, de Nona Spritz, de Soof frisdrank en de oranjebloesemwater goed door.
  3. Doe wat ijsblokjes in de glazen en giet de mix eroverheen.
  4. Hang de sinaasappelschillen aan de glazen en serveer de mocktails. Enjoy!

Soof Drinks

Het artikel stond al klaar en toevallig is er afgelopen maandag ook nog ‘s een campagne van Soof Drinks gelanceerd die ik je ook even wil meegeven, ik vind het namelijk een mooi initiatief! Op de “bewustwordings” pagina van Soof vind je alle info en een filmpje die zeker kort omvat waarom we beter moeten gaan kijken wat we in onze mond stoppen.

Weet jij wat je drinkt? In deze video laten we je de schokkende waarheid over het frisdrankschap zien. Want maar liefst 98,5% van het frisdrankschap in de supermarkt bestaat uit onherkenbare, niet uit te spreken en onnodige ingrediënten, dat wil je toch niet drinken? Natuurlijk te gek als iedereen weet wat Soof is maar ik benader je vooral omdat wij verbaasd zijn over wat er op dat schap gebeurt. En blijkbaar terecht: ook De Keuringsdienst van Waarde en Foodwatch stelden vorige week kritische vragen. Kortom: Dat kan anders… Tijd voor actie. Tijd voor bewustwording. Tijd voor een revolutie in een glas!

Ik lees altijd de etiketten en onderzoek ook al jaren wat wat is en ik vind dat ze het bij Soof nog heel lieflijk uiten na wat ik ben tegengekomen in de loop van de tijd. Ik kan je zeggen dat ik sowieso nooit light/zero drink en tevens de populaire drankjes en merken echt vermijdt. Dus ik zeg: Go Soof! Don’t drink Soof…
If you love crap, zoals Soof het zelf zegt.

Doe jij mee aan Dry January en drink je graag mocktails? Liefs Heidi

Gimber Brut, Gimber shot, Virgin Bloody Mary, Tomatensap met gember, Bloody Mary met Tabasco, Bloody Mary zonder alcohol, Cocktail zonder alcohol, Dry January, Mocktail, Waar kan je gimber mee mixen, Gembersap,

Meer Mocktail / Virgin Cocktail inspiratie nodig? Wat dacht je van deze Gimbershot Virgin Bloody Mary? Of een Mocktail op basis van kurkuma en een tropisch tintje?

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *